Jagten på den sprøde LCHF-pizza


Der er mange bud på den bedste LCHF-pizza-bund. Jeg nævner i flæng: Blomkålspizza, pizza med broccolibund, rootza (pizza med knoldselleribund), meatza (pizza med kødbund), halloumi-pizzahytteost-pizzaen, som jeg dog endnu har til gode at prøve, og i min nye bog har jeg endda en lækker deep pan pizza. Jo, der er nok at vælge imellem, hvis man vil lave pizza på utraditionel vis!

Her kommer sidste skud på stammen. Den ser lækker ud, ikke?

Men hvad skal vi kalde den? Knækbrødspizzaen? Grøntsagspizzaen? Kom bare med bud!

Pizzabunden er nemlig lavet af de dehydrerede grøntsagsbrød (som btw, godt kan laves med anstændigt resultat i almindelig ovn, hvis du sætter en grydeske i ovndøren). Sidst da jeg lavede en stor portion, lavede jeg en fin rund pizzabund på den ene plade. Jeg tænkte, at det måtte kunne lade sig gøre at udnytte min nyfundne sprødhed i en pizza også. Så i weekenden lavede jeg en lille frokostpizza, og den blev også ganske lækker. Men helt sprød blev den jo ikke…

Den var selvfølgelig sprød ude i kanterne, men i midten led den lidt under at det våde fyld gennemvædede pizzabunden, så den havde lidt svært ved at holde sammen.  Well.. You wine some, you lose some…

Men smagen var saftsuseme i orden, og så levede vi ellers med den smuldrende bund!

Jeg har en Excalibur dehydrator, der kan købes lige HER.

Sprød LCHF-pizza - Madbanditten.dk

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Jagten på den sprøde LCHF-pizza”

Skriv en kommentar

 1. Har i dag fået pizzabunden fra keto bogen. Den med ost, bryder mig ikke om blomkålsbunden. Jeg brugte en kh fattig tomatsauce fra coop i stedet for pesto,med frisk basilikum, og så lige en lille rest roastbeef. Lidt parmesanost var der også. Hold da op. Det var dælme lækkert, og bunden smagte jo næsten som en “rigtig” ??

  Svar
 2. Jeg laver en med sesammel, som efter min mening bliver dejlig sprød (kan spises med fingren). Den er så lækker, og kan findes i mit navn ;)
  Men vil klart overveje at give denne et forsøg også! :D

  Svar
 3. Vi er holdt op med at forsøge at lave pizzaer eller noget, der skal være sprødt, for vi kan ik få det til at virke ordentligt og det bliver simpelthen så skuffende når bunden “splatter”. Men så spiser vi bare så meget andet så det er ikke noget, vi savner.

  Rigtig god og velfortjent ferie Jane, håber, du får slappet godt af :-)

  Svar
 4. Tak for en dejlig og inspirerende blog.
  Jeg lavede på et tidspunkt en laksetærte, hvor bunden var lavet af olie, sesam, vand og mandelmel og lidt salt, bunden bagte jeg før jeg kom fyldet på og den blev sprød, tænkte at det kunne bruges som pizzabund (er ret grøn i LCHF )

  Svar
 5. Jeg lavede en af hytteost igår – synes ikke jeg ville kalde den sprød men smagen var så tæt på en “rigtigt” pizza. Tænker dog at næste gang vil jeg hive den over på en bagerist når den er fast og bage færdig måske vil det give lidt mere farve og varme til bunden så den bliver sprød ? *s
  Spiste resten i morges og den smagt også skøn kold.

  Svar
 6. Jeg er godt nok vild med deep pan pizzaen fra den nye bog! Uhm, den er lækker og med lidt bid i. Har endnu blomkålspizzaen til gode, måske det er ved at være på tide, at få den afprøvet :-)

  Svar
 7. Jeg tænkte på om ikke man også kan lave en sprød pizzabund hvis man bruger ost i bunden? Jeg lavede omeletten i dag efter din opskrift med ost i bunden og den den blev sålækker sprød. Ved ikke om det også hænger sammen med at jeg kom en stor spiseske fuld loppefrø skaller i også :)

  Svar
 8. Elsker stadig din blomkåls pizza og for mig gør det ikke noget den ikke knaser så længe smagen er i top og den er jo nærmest mere velsmagende! God ferie:)

  Svar