Jagten på de gode, sunde pandekager


Jagten på de gode, sunde pandekager fortsætter. Morgenens version af pandekager var mest tiltænkt børnene, og de blev pivgode, sagde dommerpanelet, som bestod af 2 x næsten 6-årig, som herefter næsten ryddede fadet med kyndig hjælp fra faren i huset.

sunde pandekager

Sunde pandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Steg på panden i smør – et voilà! De hang fint sammen og var nemme at vende på panden.

Noter

* Havregrynene bliver lidt nemmere at arbejde med, hvis de har stået i blød natten over. Egentlig troede jeg, at havregryn skulle stå i blød for at få hjælp til at nedbryde fytinsyren, men det har industriens forarbejdning tilsyneladende sørget for ikke kan lade sig gøre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men historien om pandekagerne starter jo allerede i går, hvor jeg ikke havde helt så meget held med projektet. Jeg savnede mit gode mandelmel fra Funktionel Mad, og jeg tog derfor på den store tour de helsekost, og sørme om mandelmelet ikke var kommet tilbage på hylderne i Helsemin. I en ny og forbedret version oven i købet.

Tidligere var mandelmelet groftmalet, og der forekom ofte små stykker fra skallerne. Den nye version var helt fintmalet og næsten fri for skaller. Perfekt! Fordelen ved mandelmelet fra Funktionel Mad ift. det mandelmel, man selv maler, er, at mandelmelet her er fedtreduceret (den del er jeg så lidt ligeglad med), men der foruden har det et højt indhold af protein (40 g) og fibre (33 g). Det gør det rigtig drøjt i brug og giver det samtidigt et meget lavt GI. Ulempen ved det er prisen. Jeg lukker øjnene og kører mit dankort igennem. 

Disse pandekager er dog hverken low carb eller glutenfrie, hvorfor min morgenmad så sådan ud:

I tekanden er der en økologisk, grøn sencha te. Hvor er det egentligt svært at finde grøn te, som ikke er tilsat smag af kvæde, jasmin, citrus, etc. Jeg holder meget af disse varianter også, men nogle gange vil jeg også gerne bare have smagen af den grønne te uden så mange dikkedarer.

I dag er det søndag, solen skinner, og DMI lover helt op til 20 grader. Jeg har to ting, jeg skal i dag: 1) iføre mig løbetøj og slæbe mit korpus rundt om Damhussøen. 2) lave melanzane alla parmigiana til middag. Særligt sidstnævnte glæder jeg mig til.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Jagten på de gode, sunde pandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hej Mariann
   Ærligt, det husker jeg ikke. Opskriften er fra 2011, da mine børn var små og jeg lige var startet på glutenfri kost.

   For god ordens skyld vil jeg nævne at havregryn ingen plads har i en Low Carb eller Keto kost. Se alle mine andre og nyere opskrifter på pandekager her.

   Svar
 1. Du kan få både grøn og hvid te i Føtex uden tilsætninger, det er økologisk og i deres Princip-serie.
  Ind til videre har jeg kun smagt den hvide, den er rigtig god.

  Svar
 2. Lækre pandekager! Og godt søndagsprojekt – jeg deltog selv i Friløbet i morges. Mht. grøn te, så tjek http://www.chaya.dk – de har rigtig mange gode teer, også grønne uden tilsætninger. Jeg er selv rigtig glad for japansk Gyokuro.

  Svar
 3. Uha, uha, mandelmelet fra Funktionel Mad koster meget, meget mere. Men det kan heller ikke rigtig sammenlignes som produkt. Det er jo netop funktionel mad og ikke bare malede mandler. Med et proteinindhold og et fiberindhold som er så højt, ender kulhydratindholdet på 8 g pr. 100 g. Det er jo en fjerdedel af almindeligt mandelmel.

  Svar