Mæt og Slank – It’s heeeeere!!!!


Nå men i går skete der noget ganske uventet! Imens jeg stod inde på Vesterbro og var ved at arrangere detaljerne til den kommende BOGRECEPTION for Mæt og Slank, ringede fru redaktør og sagde, at nu sad hun altså nede i den anden ende af byen med min bog i hånden. Den nye, forstås!

Og hvis ikke det siger sig selv, så er det øjeblik, hvor man ser sin bog i levende live og ikke bare som en flad pdf, et helt særligt øjeblik. Så jeg drønede selvfølgelig ned for at mødes med hende og få min nye Mæt og Slank-baby i armene!

Den er SÅ fin! Og stor og tyk! Nogen havde lidt svært ved at begrænse sig og gik små 50 sider over det aftalte sideantal. Men så kan I glæde jer over, at I får mere teori og flere opskrifter for de samme penge!!

BOGEN UDKOMMER TORSDAG D. 30. JANUAR

Så det er jo lige om lidt! Den vil kunne købes i boghandlere landet over, både fysiske og internetboghandlere. Hos sidstnævnte kan Mæt og Slank allerede nu forudbestilles, hvilket denne liste tyder på, at nogen allerede har gjort. Og tak for det! Abonnerer du i forvejen på tjenesten Plusbog, kan du endda få den til billige penge!

HUSK – at du også er meget velkommen til at komme til bogreception for Mæt og Slank på udgivelselsdagen, hvor der vil være bobler og bogsalg. Tilmeld dig gerne via DENNE BEGIVENHED, så jeg er sikker på, at jeg får købt nok bøger!

Bogen blev taget godt imod herhjemme også. For ungerne er det også diffust, når jeg sidder og arbejder på min bog på computeren, så at se den i virkeligheden er en stor ting. Den blev i hvert fald bladret godt igennem og Columbus’ smukke billeder blev beundret.

Mæt & Slank med LCHF
Mæt & Slank med LCHF

Jamen, han er nuttet! Godt nok var jeg ved at få min osteomelet galt i halsen, da han over morgenmaden i dag sagde:

Mor, ved du godt, at hjernen skal bruge sukker for at fungere, og at det er rigtig usundt at spise fedt?! 

For det havde han lært i skolen i sidste uge, hvor de havde om emnet “sundhed”. Så nu skal vi vist lige have os en lille snak.

Sukker, hjernen og det usunde fedt

Sidder du lige nu og tænker, at ham Silas på 8 da har en pointe i det her med sukker og hjernen og det usunde fedt, så kan vi godt rede trådene ud her: Hjernen har ikke brug for sukker for at fungere, men den har rigtigt nok brug for glukose.

Men det er ikke det samme, som at vi behøver spise hverken sukker eller kulhydrater. Hjernen forbrænder omkring 120 g glukose pr. dag, når kulhydratindtaget via maden er på mindst 120 gram.

Spiser man færre kulhydrater end det, laver leveren ketonstoffer for at tilgodese hjernen med energi. Det er det, der hedder ketose.

En mindre del af hjernens celler kan dog kun forbrænde glukose, og dette essentielle behov svarer til ca. 20-30 g. pr. døgn. Måske er det derfor, at mange strikse low carb-kure nedsætter kulhydratindtaget til lige netop 20-30 g. pr. dag.

Men hvis nu du skulle vælge at spise færre kulhydrater end 20-30 g pr. dag, sker der heller ikke andet, end at leveren selv bygger den nødvendige mængde glukose via glukoneogenesen. Hjernens essentielle behov for kulhydrater er altså 0 – (men derfor kan kulhydrater i form af fx grøntsager bidrage med en masse godt til resten af kroppen, men her var det lige hjernen, vi talte om).

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Mæt og Slank – It’s heeeeere!!!!”

Skriv en kommentar

 1. Det er da også svært at forstå det med cellernes behov for sukkerstoffer, når man så bagefter får at vide at man IKKE må spise sukker. En børnevenlig forklaringsregel i forhold til LCHF kunne være, at hjernen/kroppen HAR brug for sukkerstoffer -den skal bare selv have lov til at lave dem :-)

  Svar
 2. Hej Jane
  Bogen er allerede bestilt:-) Glæder mig helt vildt til den kommer. Den første har virkelig været godt brugt herhjemme:-)

  Svar
 3. Kæreste Jane
  KÆMPE stort og HJERTELIG tillykke med din “nye baby”. For det er det virkelig – en helt utrolig følelse at se så mange måneders arbejde sat flot og lækkert op. Jeg husker det tydeligt fra hvert eneste projekt, som jeg har arbejdet med på RUC og så mine e-bøger. Jeg GLÆDER mig utrolig meget til at komme og fejre dig og give dig et KÆMPE kram :-)
  Kærligst Charlotte

  Svar
 4. Hej Jane,
  STORT tillykke med den “lille” ny – jeg glæder mig RIGTIG meget til at få den i køkkenet. Din første bog har været min kogebog numero uno siden sommerferien da jeg købte den :-)
  Jeg er så heldig at skulle til dit foredrag på onsdag på Mantziusgården i BIrkerød – planlægger du monstro at tage et par eksemplarer med af den nye – så man kan få fingrene i den allerede da? – eller bliver jeg pænt nødt til at vente og være tålmodig…?
  Rigtig god søndag
  :-)
  Jenny

  Svar
 5. Hvor ser den flot ud <3 og god fornøjelse med de næste mange mange års forsøg på at pille de værste unoder ud af ungernes indoktrinering- har selv haft fornøjelse af at på en pæn måde at skulle rette min kollega der i hjemkundskab stod og fortalte at kulhydrater var det vigtigste byggemiddel og at kroppen HAVDE brug for brune ris og rugbrød fordi der slet ikke var fibre nok i grøntsager…. img…

  Svar
  • Ha ha…åååh altså. Jamen opgaven bliver svær! Indtil videre har jeg droppet forklaringerne og vi taler kun om “rigtig mad” og hvor den kommer fra.

   Svar
 6. hvor er du SEJ! Helt igennem. Jeg kan slet ikke vente med at få flere af dine fantastiske opskrifter. Jeg har nemlig allerede lavet samtlige i din første bog og er stadig sulten….

  TILLYKKE JANE! Og tak fordi du deler.

  Svar
  • He he, hvor er du sej, Marian!! Vi har netop siddet over morgenmaden og diskuterer om vi ikke skulle lave madplan ud fra SPIS DIG MÆT & GLAD – jeg glemmer jo helt selv alle de gode favoritter derfra! :-)

   Svar
 7. Hejsa. Tillykke med udgivelsen af din nye bog. Er for 14 dage siden hoppet på LCHF….. og sikke en succes det har været. Har nærmest aldrig haft det bedre……. Og lur mig om der ikke begynder at ske lidt med figuren – det føles ihvertfaldt sådan. Jeg har netop bestilt din 1. bog – og mon ikke jeg skal forbi boghandleren d. 30.? :-) Mette

  Svar
 8. Weeee… Klapper i mine små hænder! Hvor er den FIIIIN :-) Jeg glæder mig så meget til at købe et eksemplar af dig :-)

  Svar