Italiensk krydderiblanding består af krydderiene oregano, basilikum, timian, rosmarin og hvidløg samt smagsforstærkerne salt og friskkværnet peber.
Ingredienser
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret basilikum
- 0,5 spsk tørret timian
- 0,5 spsk hvidløgspulver
- 0,5 spsk tørret rosmarin
- 1 spsk havsalt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne sammen og kom krydderiblandingen i en lufttæt beholder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Krydderi til din indre italienske mamma
Blandingen er inspireret af en krydderiblanding, som jeg engang købte, der hed “Italiensk mamma”. Og den italienske krydderiblanding kan stort set også bruges til alle de retter, som du lige kan forestille dig en “italiensk mamma” vil lave. Både lasagne, Melanzane alla parmigiana, pizza med kødboller og chili, bolognese eller hjemmelavet tomatsauce.
Du kan sagtens vælge at udvide din italienske krydderiblanding med andre italienske krydderier som fx. basilikum, salvie og chili (Peberoncino). Jeg synes dog ikke tørret basilikum smager af noget som helst (måske har jeg bare været uheldig?) så jeg foretrækker at tilføje frisk basilikum fra krydderurten i min vindueskarm.
Andre krydderiblandinger
Det er genialt at lave sine egne krydderiblandinger. På den måde kan du sammensætte blandingen, præcis sådan som dine smagsløg foretrækker det. Derfor har jeg også efterhånden en del opskrifter på krydderiblandinger fx Garam Masala krydderi, Ras el hanout, Rogan Josh, Græsk krydderiblanding, BBQ krydderi og Cajun krydderi.
Særligt er det de lidt mere sjældne krydderiblandinger jeg selv blander. Både fordi de kan være svære at finde, i et almindeligt supermarked men også fordi de kan være virkelig dyre at anskaffe sig. Jeg har tilgode at lave en god karry, den må jeg kaste mig over næste gang.
0 kommentarer til “Italiensk krydderiblanding”