Italiensk focaccia er det perfekte gæstebrød. Dog desværre ikke spor Low Carb i denne version. Men det hænder, at jeg bager brød til de andre i husstanden, som stadig sætter pris på et godt hjemmebagt hvedebrød, selvom jeg har problemer med gluten og kulhydraterne. Dette er et rigtigt gæstebrød. Lækkert og svampet uden at være for olieret
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl lunt vand
- 1 spsk salt
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk olivenolie
- 100 g grahamsmel
- 100 g durummel
- 300 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gær ud i vandet og tilsæt salt, honning, olie og mel. Dejen er meget klistret.
- Lad dejen hæve i skålen i en times tid eller to.
- Slå den klistrede dej ned med en træske og hæld den over i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Hæld lidt olivenolie ud over og fedt den rundt med fingrene, så den dækker.
- Drys med groft salt (jeg foretrækker maldon), krydderier eller urter. Jeg brugte rosmarin sidst jeg bagte det, både tørret og frisk, men timian, oregano og andre ville også kunne bruges.
- Sæt bradepanden i en kold ovn, som indstilles på 200 grader. I min ovn tager det 45 min. før brødet er færdigt, men det kan jo afhænge af type.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Focaccia i Low Carb-version
Måske er det for usportsligt at bringe en opskrift på italiensk focaccia på en Low Carb-blog, men jeg har selvfølgelig også en Low Carb-opskrift.
Jeg kan ligeså godt sige, at det ikke er det samme men hvis man gerne vil holde sig Low Carb og stadig gerne spise et stykke brød, er det faktisk udmærket. Prøv det selv her: Low Carb foccacia
Prøv også den lækre madbrød med salt og urter.
0 kommentarer til “Italiensk focaccia”