Italiensk focaccia


Italiensk focaccia er det perfekte gæstebrød. Dog desværre ikke spor Low Carb i denne version. Men det hænder, at jeg bager brød til de andre i husstanden, som stadig sætter pris på et godt hjemmebagt hvedebrød, selvom jeg har problemer med gluten og kulhydraterne. Dette er et rigtigt gæstebrød. Lækkert og svampet uden at være for olieret

italiensk foccacia

Italiensk Focaccia

Føj til favoritter Udskriv Pin
16 personer
|
3 timer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lunt vand
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g durummel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gær ud i vandet og tilsæt salt, honning, olie og mel. Dejen er meget klistret.
  • Lad dejen hæve i skålen i en times tid eller to.
  • Slå den klistrede dej ned med en træske og hæld den over i en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Hæld lidt olivenolie ud over og fedt den rundt med fingrene, så den dækker.
  • Drys med groft salt (jeg foretrækker maldon), krydderier eller urter. Jeg brugte rosmarin sidst jeg bagte det, både tørret og frisk, men timian, oregano og andre ville også kunne bruges.
  • Sæt bradepanden i en kold ovn, som indstilles på 200 grader. I min ovn tager det 45 min. før brødet er færdigt, men det kan jo afhænge af type.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Focaccia i Low Carb-version

Måske er det for usportsligt at bringe en opskrift på italiensk focaccia på en Low Carb-blog, men jeg har selvfølgelig også en Low Carb-opskrift.

Jeg kan ligeså godt sige, at det ikke er det samme men hvis man gerne vil holde sig Low Carb og stadig gerne spise et stykke brød, er det faktisk udmærket. Prøv det selv her: Low Carb foccacia

Prøv også den lækre madbrød med salt og urter.

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Italiensk focaccia”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?