Italiensk æggepande med pancetta og parmesan


Sådan en italiensk æggepande med pancetta og parmesan går lige så fint til aftensmad eller frokost, som den gør til fx en sen morgenmad i weekenden. Og den smager bare helt forrygende og er super nem at lave.

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 40 g panchetta eller bacon
  • 25 g rødløg i tern
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 tomat skåret i tern
  • 50 g spinat
  • 200 g hakkede tomater
  • 1 spsk frisk basilikum hakket
  • 1 spsk frisk oregano hakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 5 æg
  • 40 g parmesan revet
  • 2 spsk fløde
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i tern, hvis den ikke allerede er det, og steg den gylden i en pande sammen med løg og hvidløg.
  • Tilsæt tomat i tern, hakkede tomater, spinat, chiliflager og krydderurter og rør godt sammen og smag til med salt og peber.
  • Rør fløde, vand og parmesan sammen og rør det i tomatblandingen.
  • Lav små fordybninger i panden og slå æggene ud i fordybningerne.
  • Sæt panden i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, til hviderne er stivnet eller læg låg på panden og lad æggene stege færdigt heri.
  • Server evt. på en bund af friske spinatblade.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pancetta er jo en slags italiensk bacon og er det ikke lige noget, dit lokale supermarked har, køber du bare baconstykker i stedet eller måske lidt parmaskinke som du skærer i små stykker.

For mig er denne sådan en go-to opskrift, når køleskabet er halvtomt og jeg ikke ved, hvad jeg skal finde på.

Æg har vi altid, det samme med parmesan. Og bacon eller i det her tilfælde pancetta eller andet tilsvarende, har vi næsten også altid. Så selvom køleskabet ser tomt ud, kan jeg lige trylle sådan en omgang her frem.

Prøv den i weekenden til sen morgenmad eller frokost. Den smager dejligt og mætter virkelig godt.

Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift
Italiensk æggepande med pancetta og parmesan - dejlig KETO opskrift

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

6 kommentarer til “Italiensk æggepande med pancetta og parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stjerner
    Prøvede den her til aften, smagte bare vildt godt, jeg fik det som aftensmad, skal helt sikkert serveres til morgenmad i weekenden, når kæresten er kommet hjem👌👍

    Svar
  2. Har netop afprøvet – og uhm hvor lækker :-) Jeg havde ikke spinat og flåede tomater hjemme (whats going wrong), så brugte i stedet en squash og lidt øko pizzatopping som jeg spædede op med lidt vand. Det fungerede fint. Lækker brunch-agtig ret :-)

    Svar