Israelsk salat


Denne opskrift på israelsk salat er lidt en blanding af en salsa og en taboulé. Den består nemlig af helt fintsnittede grøntsager, vendt i en dressing og med masser af urter. Det er en virkelig lækker salat, som på trods af alt snittearbejdet, er hurtigt lavet.

Samtidig har netop de fintsnittede grøntsager og krydderurter den effekt, at hver mundfuld bliver en bombe af forskellige smagsindtryk. Du kan også sagtens snitte den lidt grovere, hvis du fortrækker det. Så minder den næsten om en Græsk salat.

Israelsk salat

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Snit tomat, agurk, rødløg og peberfrugter i helt små tern.
  • Hak krydderurterne fint.
  • Pisk limesaft, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing.
  • Vend grøntsager og krydderurterne sammen med dressingen og server med det samme.

Noter

Vil du bruge den israelske salat som eneste tilbehør, ville jeg spise dobbelt portion af det, jeg har regnet som en portion. Her har jeg tænkt den som en supplerende salat til et måltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Variationer af Israelsk salat

Den Israelske salat er ikke noget, jeg egentlig har stiftet bekendtskab med, før jeg lavede denne opskrift. Men det er en israelsk specialitet, som kan varieres i det uendelige. Og den findes også i mange forskellige udgaver, alt efter hvor man spiser i Mellemøsten.

Udover basisgrøntsagerne, som er tomat og agurk, kan du også bruge bladselleri, radise, chili, avokado, syltede agurker og andre fine grøntsager og krydderurter. Jeg har brugt rødløg og peberfrugt samt persille, koriander og mynte. Hvis du kan lide grønne oliven, er det også virkelig lækkert i denne her salat.

Tilbehør til Israelsk salat

Helt klassisk spises den israelske salat som tilbehør til falafel, pitabrød og med hummus. Falafler og humus er måske ikke lige det, man forbinder med Keto kost og det fungerer måske i virkeligheden også bedre på Low Carb, men tjek alligevel mine falafler ud, det er nemlig broccolifalafler.

Pitabrødet kan nemt udelades eller erstattes af fx kålblade, mozzarellawraps eller grønne pandekager.

Du kan også vælge at servere salaten som tilbehør til enten fladbrød med kødboller og kålslaw, dukkah-laks eller krydret kylling med blomkålscouscous-salat og yoghurtdressing.

Men egentlig kan denne her salat spises til næsten alt og til alle måltider. Jeg ville i hvert fald ikke have noget problem med at spise røræg med Israelsk salat til morgenmad.

Israelsk salat, en frisk salat som tilbehør

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Israelsk salat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Sender mig fluks tilbage til min tid for maaaaange år siden i Israel. Vi fik den ofte med en saltet, hvid ost, så jeg kommer ind imellem feta eller hytteost i.

    Svar