Denne opskrift på israelsk salat er lidt en blanding af en salsa og en taboulé. Den består nemlig af helt fintsnittede grøntsager, vendt i en dressing og med masser af urter. Det er en virkelig lækker salat, som på trods af alt snittearbejdet, er hurtigt lavet.
Samtidig har netop de fintsnittede grøntsager og krydderurter den effekt, at hver mundfuld bliver en bombe af forskellige smagsindtryk. Du kan også sagtens snitte den lidt grovere, hvis du fortrækker det. Så minder den næsten om en Græsk salat.
Ingredienser
- 2 store tomater
- 1 agurk
- 0,5 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 lime skal og saft herfra
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit tomat, agurk, rødløg og peberfrugter i helt små tern.
- Hak krydderurterne fint.
- Pisk limesaft, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing.
- Vend grøntsager og krydderurterne sammen med dressingen og server med det samme.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Variationer af Israelsk salat
Den Israelske salat er ikke noget, jeg egentlig har stiftet bekendtskab med, før jeg lavede denne opskrift. Men det er en israelsk specialitet, som kan varieres i det uendelige. Og den findes også i mange forskellige udgaver, alt efter hvor man spiser i Mellemøsten.
Udover basisgrøntsagerne, som er tomat og agurk, kan du også bruge bladselleri, radise, chili, avokado, syltede agurker og andre fine grøntsager og krydderurter. Jeg har brugt rødløg og peberfrugt samt persille, koriander og mynte. Hvis du kan lide grønne oliven, er det også virkelig lækkert i denne her salat.
Tilbehør til Israelsk salat
Helt klassisk spises den israelske salat som tilbehør til falafel, pitabrød og med hummus. Falafler og humus er måske ikke lige det, man forbinder med Keto kost og det fungerer måske i virkeligheden også bedre på Low Carb, men tjek alligevel mine falafler ud, det er nemlig broccolifalafler.
Pitabrødet kan nemt udelades eller erstattes af fx kålblade, mozzarellawraps eller grønne pandekager.
Du kan også vælge at servere salaten som tilbehør til enten fladbrød med kødboller og kålslaw, dukkah-laks eller krydret kylling med blomkålscouscous-salat og yoghurtdressing.
Men egentlig kan denne her salat spises til næsten alt og til alle måltider. Jeg ville i hvert fald ikke have noget problem med at spise røræg med Israelsk salat til morgenmad.
Sender mig fluks tilbage til min tid for maaaaange år siden i Israel. Vi fik den ofte med en saltet, hvid ost, så jeg kommer ind imellem feta eller hytteost i.
Uuh så nice. Det lyder virkelig lækkert.