Israelsk salat


Denne opskrift på israelsk salat er lidt en blanding af en salsa og en taboulé. Den består nemlig af helt fintsnittede grøntsager, vendt i en dressing og med masser af urter. Det er en virkelig lækker salat, som på trods af alt snittearbejdet, er hurtigt lavet.

Samtidig har netop de fintsnittede grøntsager og krydderurter den effekt, at hver mundfuld bliver en bombe af forskellige smagsindtryk. Du kan også sagtens snitte den lidt grovere, hvis du fortrækker det. Så minder den næsten om en Græsk salat.

Variationer af Israelsk salat

Den Israelske salat er ikke noget, jeg egentlig har stiftet bekendtskab med, før jeg lavede denne opskrift. Men det er en israelsk specialitet, som kan varieres i det uendelige. Og den findes også i mange forskellige udgaver, alt efter hvor man spiser i Mellemøsten.

Udover basisgrøntsagerne, som er tomat og agurk, kan du også bruge bladselleri, radise, chili, avokado, syltede agurker og andre fine grøntsager og krydderurter. Jeg har brugt rødløg og peberfrugt samt persille, koriander og mynte. Hvis du kan lide grønne oliven, er det også virkelig lækkert i denne her salat.

Israelsk salat

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

Noter

Vil du bruge den israelske salat som eneste tilbehør, ville jeg spise dobbelt portion af det, jeg har regnet som en portion. Her har jeg tænkt den som en supplerende salat til et måltid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til Israelsk salat

Helt klassisk spises den israelske salat som tilbehør til falafel, pitabrød og med hummus. Falafler og humus er måske ikke lige det, man forbinder med Keto kost og det fungerer måske i virkeligheden også bedre på Low Carb, men tjek alligevel mine falafler ud, det er nemlig broccolifalafler.

Pitabrødet kan nemt udelades eller erstattes af fx kålblade, mozzarellawraps eller grønne pandekager.

Du kan også vælge at servere salaten som tilbehør til enten fladbrød med kødboller og kålslaw, dukkah-laks eller krydret kylling med blomkålscouscous-salat og yoghurtdressing.

Men egentlig kan denne her salat spises til næsten alt og til alle måltider. Jeg ville i hvert fald ikke have noget problem med at spise røræg med Israelsk salat til morgenmad.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Israelsk salat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  1. 5 stjerner
    Sender mig fluks tilbage til min tid for maaaaange år siden i Israel. Vi fik den ofte med en saltet, hvid ost, så jeg kommer ind imellem feta eller hytteost i.

    Svar