Iskaffe med koldbrygget kaffe


Jeg har endelig fået prøvet at lave iskaffe med koldbrygget kaffe, som så mange af jer har anbefalet mig, og wow, det er godt! Meget mildere og rundere i smagen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver iskaffe sådan.

Og med det her vejr, så er det jo virkelig tid til at sidde på terrassen og drikke iskaffe.

Iskaffe med koldbrygget kaffe

Iskaffe med koldbrygget kaffe tager jo noget tid at lave, så jeg vil foreslå dig at starte i dag, så du har iskaffe til når du kommer hjem fra arbejde i morgen.

Kan du forestille dig noget lækrere end at komme hjem fra arbejde og smække stængerne op med sådan en sag? Og det er endda så nemt, når din koldbryggede kaffe står klar i køleskabet. Så skal du bare hælde den over nogle isterninger og så en sjat fløde i toppen.

Lyder lækkert, ikke?

Vi har en nespressomaskine, så det der med at stå og male kaffebønner er ikke noget, jeg begiver mig tit ud i. Det kunne jeg godt have gjort her, men i stedet valgte jeg at bruge en malet kaffe, som jeg købte på Zanzibar sidste år, som var tilsat lidt frisk vanilje. Det gjorde kaffen virkelig lækker.

Og hælder du fløden i til sidst, får du lækkert swirl. Du kan også vælge at blende hele molevitten og få en iskaffe med skum på toppen.

Iskaffe med koldbrygget kaffe - opskrift på lækker sukkerfri iskaffe med fløde

Iskaffe med koldbrygget kaffe

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 glas
|
12 t

Ingredienser

  • 30 g friskmalet kaffe
  • 600 ml koldt vand
  • 2 spsk fløde
  • 2-4 dråber Stevia med vanijlesmag hvis du er vant til sød kaffe

Sådan gør du

  • Hæld den (frisk)malede kaffe i en flaske eller anden beholder med låg.
  • Hæld koldt vand over og rør kaffen godt rundt. Sæt flasken i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld kaffe igennem et kaffefilter eller pres den i en stempelkande.
  • Brug til iskaffe – fx med isterninger og fløde, som er såååå lækkkert!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Iskaffe med koldbrygget kaffe - opskrift på lækker sukkerfri iskaffe med fløde Iskaffe med koldbrygget kaffe - opskrift på lækker sukkerfri iskaffe med fløde
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
  • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Iskaffe med koldbrygget kaffe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Man kan også købe vietnamesisk kaffe og bruge her. Den har lidt undertoner af vanille samt en squeeze skrin gold så man får en slags “cafe sua da” som de indfødte vietnameser elsker deres kaffe.

    Svar
  2. Man behøver ikke at hælde kogende vand på nescafe. Det kan sagtens bruges med den kolde mælk. Jeg plejer bare at blende 3 tsk nescafe med isterninger og mælk. Smager vildt lækkert og tager kun et par minutter. Jeg har sådan en smoothie twister fra OBH til ingen penge hvor man laver det direkte i glasset. Eneste problem er så at det er nemt at lave en til

    Svar
  3. hej – Jeg laver en “is-kaffe” sådan: om morgenen tager jeg et ekstra latte-glas (stort) og kommer 4 tsk. god “Nes-caffe” og fylder 1/4-1/5 kogende vand i. Dette står så på køkkenbordet til eftermiddag, hvor jeg fyldet op med sødmælk eller mandelmælk og øverst pisket flødeskum. UUhhmmm – Smager af vores ferie i Thailand. Stevia er selvfølgelig valgfrit, men jeg bruger det ikke.
    Det er næsten som en dessert.

    Svar
    • Øj så lækkert! Jeg lavede en græsk frappé i går, hvor jeg blandede neskaffe, koldt vand og lidt sødmælk og shakede det med isterninger. Det var sgu dejligt også :)

      Svar
    • Jeg har ingen stempelkande men bruger et kaffefilter og en si :)

      Nu har min mand så godt nok anskaffet sig sådan en moderne dryp-kaffe-laver med tragt og det er klart nemmere men si og kaffefilter gik også fint.

      Svar
  4. Hvor længe kan kaffen holde sig på køl efter den har været igennem et kaffefilter? Det kunne nemlig være dejligt at lave en større potion og så have det klar på køl.

    Har lige sat kaffeblandingen på køl, glæder mig til at prøve den :)

    Svar
  5. Hej Jane,

    Er i gang med at filtrere kaffen, der har stået siden i går, og tænker nu på, om ikke man kan bruge almindelig brygget kaffe, som bliver sat på køl..??

    Glæder mig til at smage senere ???

    Hilsen Vibeke ☀️☀️☀️

    Svar