Jeg har endelig fået prøvet at lave iskaffe med koldbrygget kaffe, som så mange af jer har anbefalet mig, og wow, det er godt! Meget mildere og rundere i smagen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver iskaffe sådan.
Ingredienser
- 30 g friskmalet kaffe
- 600 ml koldt vand
- 2 spsk fløde
- 2-4 dråber Steviadråber med vanijlesmag hvis du er vant til sød kaffe
Sådan gør du
- Hæld den (frisk)malede kaffe i en flaske eller anden beholder med låg.
- Hæld koldt vand over og rør kaffen godt rundt. Sæt flasken i køleskabet i minimum 12 timer.
- Hæld kaffe igennem et kaffefilter eller pres den i en stempelkande.
- Brug til iskaffe – fx med isterninger og fløde, som er såååå lækkkert!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og med det her vejr, så er det jo virkelig tid til at sidde på terrassen og drikke iskaffe.
Se flere forslag til iskaffe under opskriften.
Iskaffe med koldbrygget kaffe
Iskaffe med koldbrygget kaffe tager jo noget tid at lave, så jeg vil foreslå dig at starte i dag, så du har iskaffe til når du kommer hjem fra arbejde i morgen.
Kan du forestille dig noget lækrere end at komme hjem fra arbejde og smække stængerne op med sådan en sag? Og det er endda så nemt, når din koldbryggede kaffe står klar i køleskabet. Så skal du bare hælde den over nogle isterninger og så en sjat fløde i toppen.
Lyder lækkert, ikke?
Og hælder du fløden i til sidst, får du lækkert swirl. Du kan også vælge at blende hele molevitten og få en iskaffe med skum på toppen.
Mere iskaffe – se her!
Men jeg har selvfølgelig flere opskrifter på iskaffe. Prøv også den populær frappé, som shakes i cocktailshaker og hvor du får masser af skum eller den blendede iskaffe – kaffeshaken. Og er du træningsfreak, kan du også prøve den kolde proteinshake med kaffesmag.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Man kan også købe vietnamesisk kaffe og bruge her. Den har lidt undertoner af vanille samt en squeeze skrin gold så man får en slags “cafe sua da” som de indfødte vietnameser elsker deres kaffe.
Hvilken kaffe kan du anbefale? Er helt ny i at koldbrygge
Bare den samme som du ville bruge til at ‘varmbrygge’❤️
Prøv en skefuld kondenseret mælk…
Det kunne være lækkert men desværre ikke så velegnet hvis man ønsker at spare på sukker ;-)
Man behøver ikke at hælde kogende vand på nescafe. Det kan sagtens bruges med den kolde mælk. Jeg plejer bare at blende 3 tsk nescafe med isterninger og mælk. Smager vildt lækkert og tager kun et par minutter. Jeg har sådan en smoothie twister fra OBH til ingen penge hvor man laver det direkte i glasset. Eneste problem er så at det er nemt at lave en til
hej – Jeg laver en “is-kaffe” sådan: om morgenen tager jeg et ekstra latte-glas (stort) og kommer 4 tsk. god “Nes-caffe” og fylder 1/4-1/5 kogende vand i. Dette står så på køkkenbordet til eftermiddag, hvor jeg fyldet op med sødmælk eller mandelmælk og øverst pisket flødeskum. UUhhmmm – Smager af vores ferie i Thailand. Stevia er selvfølgelig valgfrit, men jeg bruger det ikke.
Det er næsten som en dessert.
Øj så lækkert! Jeg lavede en græsk frappé i går, hvor jeg blandede neskaffe, koldt vand og lidt sødmælk og shakede det med isterninger. Det var sgu dejligt også :)
Hvis man nu ikke har en stempelkande…hvad gør man så? :-)
Jeg har ingen stempelkande men bruger et kaffefilter og en si :)
Nu har min mand så godt nok anskaffet sig sådan en moderne dryp-kaffe-laver med tragt og det er klart nemmere men si og kaffefilter gik også fint.
Hvor længe kan kaffen holde sig på køl efter den har været igennem et kaffefilter? Det kunne nemlig være dejligt at lave en større potion og så have det klar på køl.
Har lige sat kaffeblandingen på køl, glæder mig til at prøve den :)
Det ved jeg faktisk ikke. Vi har kun haft den et par dage, tror jeg..
Lettere forsinket svar – den kan holde sig et par uger i køleskabet ?
Hej Jane,
Er i gang med at filtrere kaffen, der har stået siden i går, og tænker nu på, om ikke man kan bruge almindelig brygget kaffe, som bliver sat på køl..??
Glæder mig til at smage senere ???
Hilsen Vibeke ☀️☀️☀️
Det kan man jo godt men hele pointen med koldbrygningen er jo, at du får færre bitterstoffer hvilket giver en mildere smag til iskaffen :)
Det kan man godt og giver en god rund smag
Pointen med at koldbrygge er jo netop at det giver en mildere og rundere smag. Almindeligt brygget afkølet kaffe er mere bittert.