Iskaffe med få kulhydrater


Hvis der findes en perfekt dag til en iskold iskaffe, så er det nu!

Og så fra den ene dag til den anden blev det sommer, og sommer betyder iskaffe på terrassen. Oh yes, my friend. Og denne opskrift indeholder meget få kulhydrater og passer perfekt til dig, der spiser LCHF, low carb eller sukkerfrit. Og den skal naturligvis drikkes på terrassen!

Iskaffe med få kulhydrater - her er den iskaffe, du kommer til at drikke hele sommeren. LCHF, lowcarb og sukkerfri. Opskrift fra Madbanditten.dk

Iskaffe med få kulhydrater

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bryg kaffen og køl den ned.
 •  Hæld alle ingredienserne i blenderglasset og blend, til du har en lækker iskaffe med is-skum på toppen. Jeg brugte min Bamix stavblender men en almindelig blender kunne sikkert gøre det også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mælk og LCHF og kaffe på café

Der er tit nogle, der spørger mig om, hvorfor mælk ikke er LCHF, når fløde er, når de omtrent indeholder lige mange kulhydrater pr. 100 g. Jeg plejer at svare, at jeg gerne vil se en, der synes, at 2 dl fløde i en kop kaffe er lækkert. Drikker du derimod en kaffe latte, er 2 dl mælk vel nærmest minimum.

Så det handler dels om mængderne. Og så selvfølgelig om fedtindholdet. Og lidt om mælkeproteinet. Men mest om det andet.

Mange caféer har ikke fløde (tsk tsk…). Her plejer jeg at vælge at drikke min kaffe sort eller også bestiller jeg en cortado/macchiato, som er en stærk kaffe med lidt varm mælk.

Kaffe på café med få kulhydrater - vælg cortado eller macchiato

Og så er jeg selvfølgelig typen, der altid har min egen bog (reklamelink) med på café! Ej pjat! Bogen her var en gave til min søde og meget dygtige bloggerkollega Maja (ja, hende med de sygt smukke desserter), som jeg drak kaffe med i fredags.

En sjælden gang imellem bestiller jeg en cappuccino eller en kaffe latte, men det smager mig ikke rigtig længere. Jeg kan godt lide kaffesmagen og foretrækker, at min kaffe smager af kaffe og ikke af mælk.

Jeg bruger heller ingen sødning i kaffen. Jeg har dog skrevet valgfri sødning ind i opskriften.

I denne iskaffe her har jeg brugt fløde og fortyndet med vand. Vil du gerne have den mælkefri, kan du erstatte fløden med kokosmælk.

Sommer og bikini-stress

Med de varme temperaturer kommer også erkendelsen af, at stranden og bikinisæsonen nærmer sig. Det skaber stress og uro hos mange, ved jeg.

Fik du læst mit indlæg om bikinikroppen? Det er helt uden shaming og helt uden den populære men faktisk ikke særligt sjove har-du-en-krop-så-tag-bikini-på-og-nu-har-du-en-bikinikrop-joke.

Læs mit indspark her: Sådan får du en lækker bikinikrop (til næste år)

Iskaffe med få kulhydrater - her er den iskaffe, du kommer til at drikke hele sommeren. LCHF, lowcarb og sukkerfri. Opskrift fra Madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Iskaffe med få kulhydrater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg har været på keto i 6 uger, og det går rigtig godt pga. dine gode opskrifter ;-)
  Men nu har min mand købt en fancy kaffemaskine, og jeg som ellers er inkarneret tedrikker, har nu overgivet mig til kaffe, fordi den kan jeg sjovt nok godt drikke uden sukker!
  Men hvad med cappuccino’erne? Spænder jeg ben for mig selv ved at drikke unødvendige kulhydrater?
  Er det bedre at holde mig til sort kaffe med en sjat fløde?
  Jeg drikker ca. to cappucinoer om dagen, og har et lavt indtag af kulhydrater om dagen.

  Svar
  • Hej Hanne

   Om du vil bruge dine kulhydrater på mælk er jo et personligt valg. Generelt set ser jeg bedre resultater ved at bruge dem på grøntsager. Med to cappuccino om dagen kan der ikke være plads til meget grønt i din kost, hvis du skal holde kulhydratindtaget så lavt som 20-30 g pr. dag.

   Læs evt. mere her: Keto og kaffe

   Svar
 2. Den vil jeg prøve når det bliver varmt igen. Jeg plejer nu bare at bruge 2 tsk nescafe. Det de nemt for det opløser sig også i den kolde drik. Selv om jeg er en laffenørd kan jeg ikke smage ret meget forskel på den version ift hvis man laver med rigtig espresso.

  Svar
 3. Hold nu op, det lyder super lækkert! Men går den på kickstart forløbet? :)
  Angående mejeriprodukter og lchf, – og særligt i forbindelse med kickstartforløbet – vurderer du så, at det er en dårlig idé at spise græsk yoghurt med peanutbutter, hveranden dag i hverdagene til frokost? Jeg har gjort det denne uge, da det er det nemmeste i forhold til mit arbejde, men jeg har spekuleret på om det kan gå hen og ødelægge lchf/ketose processen? Tænker at din erfaring må kunne sige lidt her ;)

  Svar
  • Hej Nickie
   Jeg tænker sagtens at iskaffen kan gå på striks LCHF.
   Mht mælkeprodukter så opfordrer jeg i materialet til Kickstart, at man ikke spiser mælkemorgenmad for tit. Vi har mælkeprodukter på som emne i uge 2 :)
   Men lad os hellere tage Kickstartspørgsmål inde i gruppen i stedet for her.

   Svar
 4. Caffeineboost Shake med espresso, mandler, dadler, kakao (tror det var nibs), banan, mælk + havregryn har jeg lige fået på “The Mill i Lissabon”. Mega lækkert og mættende – hvad ville du skifte havregrynene med? Andet?
  Elsker iskaffe og kaffe shakes ;)
  Vh. Tina

  Svar
  • Det ved jeg ikke, Majbritt. Netbutikken er ikke min, så du er nødt til at spørge dem, om de sender til Færøerne…

   Svar
 5. Kære Jane. Der er så tit nogen der spørger om man kan erstatte et eller andet med noget helt tredje og nu er det så min tur.
  Jeg har ingen terrasse – ved du om jeg kan erstatte den med noget andet? Vil det give en forkert smag hvis jeg vælger at sidde i haven? ;-)

  Ej, jeg må prøve at lave en iskaffe en dag selv om jeg på forhånd mistænker, at jeg ikke vil kunne lide den. Jeg er ikke god til kold kaffe så jeg frygter lidt, at iskaffen ikke bliver en succés ;-)

  Svar
 6. Uha. elsker iskaffe. Jeg overvejer at søde den med lakridspulver. Det kunne bliver super godt tror jeg. Har du haft problemer med at fløden bliver meget tyk og svær at drikke? det gjorde en iskaffe jeg selv lavede med fløde i. Men der flugte jeg ikke en opskrift. Det var bare en “sjat” fløde. Tak for en god og insprirende blog!

  Svar
  • Lækkert med lakridspulver :)
   Mit skum eller hvad man skal kalde det, bliver sådan tykt og “frothy”. Men selve kaffen er tynd og drikbar. Jeg ved ikke, om det giver mening? :)

   Svar
 7. Har du forsøgt at blende den med et æg? Lige som din lækre æglatte, bare i en kold version. Er nysgerrig på om det kunne fungete, eftersom en varm kaffe ikke er det jeg har allermest lyst til på de helt varme dage. ;)

  Svar
  • Der var en læser, der skrev på FB, at hun/han lavede den på den måde, så den kan man åbenbart sagtens :)

   Svar
 8. Vi laver den med mælk og instant kaffe som piskes stift med mælkeskummer. Derefter tilføjes vand og isterninger. Der kan man jo bruge fløde med vand.
  Det brune skum blander sig med vandet og giver en helt afsindig lækker iskaffe.

  Svar
 9. Haha, jeg synes, ellers det ville være sejt, hvis du altid havde din egen bog med på cafe ?
  Og ja tak til iskaffe på terrassen!

  Svar