Introduktion til LCHF


Når jeg holder foredrag, er der mange, der kommer op til mig bagefter og siger, at det var rigtig rart at få en overordnet introduktion til principperne og hvorfor det giver mening at spise på denne måde. En stor del af den information kan man jo også finde her på bloggen – altså bortset fra at Madbanditten nogle gange virker som Bermuda Triangle for lige netop den viden, man leder efter. Well…  my mistake!

Jeg har derfor opdateret et par af info-siderne og synes, jeg lige ville slå på tromme for dem i tilfælde af du lige gik og manglede noget info om LCHF. Du finder hele molevitten her FAQ om LCHF.

Læs mere her:

Hvad er LCHF?

LCHF og vægttab

LCHF og ketose

LCHF og overgangsbesvær

LCHF og træning (arbejder på sagen…. virkelig!)

LCHF – fedt og kolesterol

LCHF – generelle spørgsmål

Må jeg spise (…) på LCHF?

LCHF – indkøbsliste

Gode LCHF-produkter

Fordøjelse og maveproblemer

LCHF – udstyr

LCHF – film

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Introduktion til LCHF”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.

  Tak for dit resume og gennemgang igen igen. Lige hvad jeg trængte til. Er hoppet på “kom godt i gang på 14 dage” og jeg e ved at gå død i det. Del er maven næsten gået i stå, der sker intet på hverken vægt eller centimeterbånd, og jeg synes, jeg får alt for få grøntsager. Men nu mangler jeg kun torsdagen med, og jeg kan bestemt også mærke forandringer. Fx var jeg i biffen med min teenagedatter og selv om der var lune popcorn, masser af cola og slik rundt omkring mig, havde jeg ikke lyst til noget. Det killede lidt da duften af popcorn ramte min næse, men det varede kun et øjeblik. Og for ikke at falde i, havde jeg taget en masse mandler og peanuts med, men jeg spiste ikke af dem. Det var en skøn fornemmelse, fordi det ikke sket ved, at jeg fravalgte det, men fordi det skete, ved at jeg bare lyttede til min krop, og ikke havde behovet.

  Jeg glæder mig meget til din nye bog, for jeg har en klar forventning om, at der vil være noget mere grønt end i den anden.

  Tak for din skønne blog

  Svar
 2. Har du en ide om dit kalorieindtag?
  Det er jo interessant i forhold til “en kalorie er en kalorie” og de forskellige. der har testet ved at spise op til 6000 kalorier på LCHF.

  Det er jo interessant om kalorieindtaget i grunden ligger rimeligt, fordi du spiser meget grønt.

  Svar
  • Min forestilling er, at mit kalorieindtag ligger helt rimeligt. Jeg spiser ikke 6000 kalorier om dagen. Jeg vil tro, jeg svinger mellem 1500-3000 kcal. Jeg prøver at spise efter min appetit og det betyder, at jeg nogle gange kun spiser to måltider om dagen mens jeg andre dage spiser oftere eller mere. For det meste spiser jeg dog tre måltider men jeg snacker ikke dagen lang. Motion dyrker jeg (desværre) ikke meget af.

   Jeg har godt set forsøgene med højt kalorieindtag, og jeg har det lidt blandet med dem. Jeg synes, det er rigtigt nok, at de stiller nogle spørgsmål til om 1 kcal er 1 kcal og alt det, og det er også min erfaring, at man i ketose kan spise mange kalorier uden at vægten stiger. Men den falder jo altså så heller ikke. De 6000 kcal-forsøg, jeg har set er lavet med mænd. Jeg ville gerne se resultatet på en kvinde 40+, der har været på slankekur hele sit liv. Det tror jeg ville give et andet resultat.

   Svar
 3. Jeg er ved at læse mæt og glad og glæder mig til at komme i gang med det (venter dog til start 2014)
  Kan man spise gajol eller lækerol,
  uden at ødelægge det hele ? Eller er der nogle bolsjer i kan anbefale til at tage den dårlige ånde man kan få ?

  Svar
  • Det ved jeg ikke rigtig. Jeg spiser hverken gajol eller lækerol – altså medmindre jeg får budt en, men de giver mig akut lyst til at spise hele pakke (suk!). Den acetonelignende ånde man kan få i ketose går over når kroppen har vænnet sig til det nye brændstof. :-)

   Svar
 4. Hej Jane :)

  Hvor jeg bare glæder mig fantatisk meget til at din nye bog udkommer, så jeg kan få et ordentligt spark i rø… ;) Er “begyndt” på LCHF, men er meget i tvivl om jeg gør det rigtigt! Jeg hører til den gruppe som har jeg svært ved at slippe rugbrødet og har derfor bagt kernebrødet (som by the way gør, at jeg ikke vender tilbage til “normal” rugbrød igen), men det ligger jo i den høje ende af madpyramiden! Så GLÆDER mig til dit kostskema i den nye bog!! Synes i bund og grund af morgenmad og frokost er to svære måltider, men dine aftensmad opskrifter både fra 1. bog og bloggen her er ovenud fantastiske!!! Så tusinde tak for det og din virkelig gode blog, som ofte giver et smil på læben og en glad mave :)

  Svar