Ingefærkylling på spyd


Ingefær er jo en lille superrod med en verden af gode og helende egenskaber. Den er svampe- og bakteriedræbende, virker smertestillende, kvalmestillende og stimulerer både fordøjelse og immunforsvar. Og så smager den godt. Ja, det synes jeg i hvert fald, den gør, og jeg juicer den lystigt i mine morgenjuices eller putter den i min te.

Ingefær har en stærk smag, og derfor skal man være lidt påpasselig med mængderne, når man laver mad til børn. I hvert fald hvis ens børn ikke er så vilde med stærk mad, og det er mine ikke (helt endnu). Denne lækre kylling lavede jeg for efterhånden et stykke tid siden, og den hittede trods sin lidt stærke smag. Der er gjort lidt ekstra ud af præsentationen, hvilket altid er en glimrende idé, fordi ungerne så instinktivt fokuserer på det og lidt mindre på, at smagen er anderledes, end den plejer at være.

Kylling i ingefær - LCHF, low carb high fat, paleo

Ingefærkylling på spyd

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time

Ingredienser

Ingefærmarinade

Sådan gør du

 • Bland marinaden og lad inderfileterne ligge heri et par timer, inden den skal bruges.
 • Når maden skal laves, stikker du et grillspyd igennem inderfileterne og lægger dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem ca. 20 minutter ved 180 grader.
 • Vi fik blomkålsris til

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vi fik også den frække salat til. Salaten består af smukke gule beder fra Søris, der er skåret i helt tynde skiver og vendt i en smule god olivenolie. På toppen er der friske korianderblade.

Jeg kan mærke, at mine børn rykker sig helt vildt ift. det med stærk mad. Hvor de før havde “ild i munden” og var ved at omkomme, hvis maden smagte af noget, spiser de det nu alligevel. Det tegner godt for vores vinterrejse til Thailand. Som bedre halvdel lige har gjort mig opmærksom på er 51 dage væk. Just sayin’ :-)

Vintertungsind og solen, der aldrig står op

De af jer, der kender mig, eller som har læst med siden sidste vinter, ved, at jeg piver om vinteren. Vinteren er bare ikke min tid. Jeg fryser og får lyst til at gå i hi og sove til foråret. For noget tid siden bragte jeg min overlevelsesstrategi for vinteren, og den prøver jeg at følge, så godt jeg kan.  Vintertungsindet er da også en sjældnere gæst end sidste år. Og det på trods af at jeg lige nu er så optaget med at færdiggøre mit beskedne projekt til den kommende deadline og derfor ikke når at komme ud og få lys hver dag, som jeg ellers havde lovet mig selv. På den anden side er der jo vitterligt dage, hvor det kan være ligemeget, som f.eks. i går, hvor jeg tror, at solen glemte at stå op.

Jeg havde en dag i sidste uge, hvor jeg pludselig blev ramt af winterblues. Præcis som de andre år kunne jeg mærke lige fra morgenstunden, at noget var anderledes. Og hele dagen var jeg mut og indadvendt og havde semi-modløse tanker om, at der heller ikke er noget, der nytter noget. Og at det hele er så stort, og jeg er så lille, og hvad skal det hele også til for? Det pudsige var, at jeg følte mig helt tryg ved det. Det var som at have besøg af en gammel ven (?!). Foruroligende, egentligt, men også virkelig rart at mærke, at følelsen begrænsede sig til den ene dag og ikke bare flød ud over alle mine dage. Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg grundlæggende er tilfreds. Jeg går ikke og tumler med en masse tanker om alt muligt, som burde være anderledes i mit liv, og som stresser mig, fordi jeg ikke kan se, hvordan jeg skal få det ændret. Lige nu synes jeg faktisk, at mit liv er lige, som det skal være. Og det der usikre ude i fremtiden, det skal nok gå. Alt bliver godt. Det er mit nye mantra, og det giver en dejlig ro. Alt bliver godt.

 Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Ingefærkylling på spyd”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Sjovt at du lige nævner, at de gule beder er fra Søris. Min mor voksede op på Søris, og min morfar startede det økologiske landbrug på gården, som min onkel overtog og driver i dag. Dejligt at vide, at Søris’ fødevarer bliver værdsat i de danske hjem (om ikke andet, så i dit ;))

  Svar
 2. jane tak for super inspiration. Vi startede for 3 mdr på lchf min mand og jeg, ungerne på 3,6 og 9 får det hele bare mere grønt fedt og frugt. Min mands for høje blodtryk er normaliseret nu. :-) mit ældste barn med adhd forsøger vi at blive mere lchf kost spisende for at styre adfærd og madlede (bivirkning fra medicin). Og det giver faktisk ro! På et hyber barn. Se det hjælper på min vinterlede. Jeg selv tager længe om at finde rette balance, skal nemlig tabe mig. Du har sikkert skrevet det før, din juicer hvilken en er det? Jeg et novice i juices men efterhånden god til smoothies som også ungerne synes om.
  Kh Didde

  Svar
  • Hej Didde – hvor er det dejligt at høre. En juicer er genial til at få ekstra grønt ned. Vi er rigtig glade for vores som er en Philips. Den koster lige omkring 1000 kr, tror jeg.

   Svar
 3. Hmm, den mørke tid der…den kan virkelig være barsk. Jeg har virkelig en ambition om, at komme nemmere igennem den her gang end tidligere. Både de gode råd her, dem hos Henriette og mine egne fornemmelser har jeg med mig :) Skulle vi ikke bare sige, at det godt kan lade sig gøre? Og de dage, hvor det hele bare er lidt for dumt, så bare nyde det, og tage en chiller på sofaen :)

  Svar
 4. Hej Jane,

  nu har jeg luret på din blog over en længere periode og efter at jeg i går var til lægen i forbindelse med min PCO og fik anbefalet Bjarne Stigsbys bog “Spis dig gravid” og hans seneste “Spis dig rask”, har jeg inderst inde besluttet mig for at lægge min kostvaner om. Helt om. Til LCHF! Det virker bare som om at lige præcis denne ‘livsstil’ er her, hvor jeg høre til og jeg glæder mig sådan til at komme i gang. Jeg vil garanteret stille dig utallige spørgsmål på diverse blogindlæg og være a pain in the aaaaaaaaass – men ha’ lige i baghovedet, at denne blog gav mig det sidste skub ud over kanten ;) Du får det til at se nemt ud at kvitte stivelse, sukker og gryn, og dette er en kæmpe inspirationskilde! Keep going :)

  MANGE venlige hilsner,
  jacqueline :)

  Svar
 5. Jeg glæder mig til/over julepynten, altså lyskæder og den slags… det er såååå hyggeligt. Går bare og tripper og venter på at komme lidt nærmere julen, så jeg kan sætte lys i træerne:-) Ild i pejsen og stearinlys er også med på top 5 i denne mørke tid – så går det lidt lettere syens jeg. Og skulle der nu komme sne, så er sådan en frostklar dag med sol og blå himmel jo helt fantastisk :-)))

  Svar
 6. Jeg skal altså blive bedre til dét med ingefær, for jeg kan faktisk super godt lide det! Det må være mit mål for den næste uge. Juice og kylling med ingefær :-)
  Uuhhh ja, den mørke tid… Det er ikke kulden jeg ikke kan sammen med. Men de der mørke, triste og grå dage :-( Uh hvor bliver jeg bare trist. Til gengæld elsker jeg smukke solskins-efterårsdage, hvor solstrålerne får alle de smukke farver frem. Eller en frostklar dag, hvor solen skinner og sneen glitrer. Jo dem kan jeg godt lide. Men de dage, hvor solen aldrig kommer frem – puha, så kan jeg ikke overskue noget som helst. Derfor glæder jeg mig også for vildt, til at komme hjem og se min skov, som er ved at blive sat op i min stue. Ihh jeg glæder mig :-)Så kan jeg sætte mig foran den, og drømme mig væk fra de grå og triste dage! Dét bliver godt, ja det gør så :-)
  Mit mantra er faktisk “Alt ER godt” fra Pernille Damore.

  Svar
 7. Jeg er ikke helt så vild med ingefær i større mængder (jo, sådan en ingefærsyltetøj fra Den Gamle Fabrik smager jo himmelsk – men sådan noget spiser man jo ikke mere…). Derimod synes jeg at kanel på skindet på en ovnstegt kylling smager rigtig godt! Jeg drysser altid en hel del kanel på kyllingestykkerne, inden de ryger i ovnen!

  Vi har sådan en dag i dag her i Sverige! Skyerne hænger nærmest i trætoppene og det er så mørkt, at vi lige snakkede om, at det altså er for tidligt, når tusmørket indtræder kl halvti om formiddagen!

  Svar
 8. Jeg synes faktisk at ingefær er en af de nemmere stærke krydderier at inrodycer- jeg laver en flødecremet kalkun/kyllingeret med ingefær og lige i sidste øjeblik friske mandariner- den plejer at glide ned hos barnlige sjæle.

  Vinterblues oh tell me about it :(- jeg synes de sidste 2 uger har været stygge- de her stille grå dage hvor det aldrig bliver lyst … jeg drikker spandevis af Latte og spiser alt for meget chokolade.. og får slet ikke gået helt så meget som planlagt – men sovet jo tak :) Måske skyldes det at jeg ikke har fået brugt min dagslys pære – host..og jeg synes at den her fugtige kulde er deprimerende…

  Kh

  Svar
  • Uhm, også lækre tips!

   Det bliver jo mørkt kl. 16.00, så det er skisme da også svært at nå at komme ud. Til gengæld får du da skrevet i øjeblikket ;-)

   Svar
  • I teen skræller jeg som regel bare nogle stykker og putter dem ned i tekanden, så de får lov at trække godt i det varme vand :-)

   Svar