Ingefær-lime-kylling er bare helt vildt dejlig hverdagsmad, hvor man får en masse smag ud af ganske lidt. Ingefær og lime er jo taknemmeligt på det punkt.
Ingredienser
- 1 kg kyllingelår
Marinade
- 1 lime saften herfra
- 1 spsk limeskal
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 2 spsk sødning fx Sukrin Gold
- 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 spsk sesamolie
- 3 fed hvidløg revet
Tilbehør
- 4 stk pak choy eller spidskål i kvarte
- 5 stk forårsløg
- 2 spsk smagsneutral kokosolie til stegning
- 600 g blomkålsris
- 1 spsk sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Bland ingredienserne til marinaden sammen vend kyllingen i det. Lad det gerne trække i 30 minutter.
- Fordel kyllingen i et ovnfast fad og steg i ca. 30 minutter til kyllingen er gennemstegt. Vend gerne kyllingen undervejs.
- Skær pak choy i kvarte eller halve og steg dem i et par minutter på en pande i lidt olie, til de er blevet lidt møre men stadig har bid. Fjern det yderste lag fra forårsløgene og kom dem ved det sidste minuts tid.
- Anret kyllingelårene ovenpå de stegte pak choy og forårsløg og drys lidt sesam over.
- Server fx med blomkålsris til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ingefær-lime-kylling
De marinerede kyllingelår her vækker begejstring hele vejen rundt om bordet. Hvis du har tiden til det, kan du lade kyllingen marinere i længere tid. Er du endda supertjekket, lægger du dem i marinaden først på dagen og så har du det mindre at tænke på ved aftensmadstid.
Jeg serverede den lækre ingefær-lime-kylling på en bund af stegte pak choy og forårsløg. Pak choy er en slags asiatisk kinakål, som smager skønt, hvis den lige svitses kort i olie. Er den svær at finde, kan du bruge spidskål i stedet. Det smager jo altid dejligt.
Men på den måde får du bare virkelig nem og lækker hverdagsmad.
0 kommentarer til “Ingefær-lime-kylling”