LCHF indkøbsliste


Her på siden finder du en komplet LCHF indkøbsliste.

Vil du gerne i gang med LCHF, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Så er her en oversigt over de varer, som oftest befinder sig på min LCHF indkøbsliste. Mange af tingene har du garanteret i dit køkken i forvejen. Jeg køber ikke nødvendigvis alle tingene hver gang. Det er bare ting, som går igen hos mig.

Jeg har delt listen op i basisingredienser og de luxe ingredienser. Du kan sagtens spise LCHF uden nogensinde at gå i specialbutik. Det kan ikke understreges nok. LCHF er først og fremmest rigtig mad. Helt almindelig mad, som du kan få i et helt almindeligt supermarked. Når mange alligevel bruger specialingredienser, er det for at kunne lave LCHF-venlige brød, kager, godter, etc.

Se yderligere beskrivelse af de luxe ingredienserne her: Gode LCHF-produkter.

LCHF Indkøbsliste – Basisingredienserne

LCHF indkøbsliste --/> madbanditten.dk

Kvalitet og økologi

Jeg synes gerne, man må have en holdning til sine madvarer, og jeg betaler gerne for økologi og kvalitet der, hvor det giver mening.

Hvis jeg f.eks. står med en dåse tun, der koster 5 kr og en, der koster 17 kr. så er det nok ikke det samme, der er indeni.

Det kan også godt betale sig at bruge lidt tid på at læse ingredienslisten og se på næringsdeklarationen.

Produkter, som tilsyneladende er helt ens, kan indeholde vidt forskellige ting. Kokosmel og -mælk er et godt eksempel her.

Jeg har set kulhydratindholdet svinge fra over 20 g pr. 100 g til 2 g. pr. 100 g.

Mange produkter indeholder skjult sukker eller hvedemel. Kulhydratindholdet kan være en fin indikator for dette.

De Luxe udgaven (her skal du muligvis et smut om helsekosten)

Find listen her: Gode LCHF-produkter

Engelsk udgave af LCHF indkøbslisten finder du her.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

256 kommentarer til “LCHF indkøbsliste”

Skriv en kommentar

 1. Hej, jeg er på LCHF, er ret ny, men det går godt. Jeg har lavet en del af dine skønne kager og brød opskrifter, men jeg har hørt at man ikke må bruge kerner i brød og lign. Jeg bruger chia frø og Husk.
  Er kerner okay nu i starten af min diæt eller skal jeg vente med at nyde dem 😉.

  Svar
  • Jeg er lidt usikker på om spørgsmålet er om man bruge kerner i brød eller om kerner er ok på LCHF. Jeg har aldrig hørt at kerner ikke skulle være ok i brød, så det ved jeg ikke hvad årsagen skulle være til at man fraråder. Generelt er LCHF/Low Carb/Keto mest effektivt uden alt det brød og bagværk. Det er mest noget, man bruger i starten, fordi det andet virker så fremmed men hvis jeg skal være ærlig, ville du få bedre resultat ved at springe brød-fasen over og bare gå direkte videre til kød-æg-grøntsager-fedt :)

   Svar
 2. Min søn med epilepsi kan kun holde sygdommen i skal med keto, hvordan kan jeg hjælpe ham? Tænker på litteratur om emnet.

  Svar
  • Hej Susanne,
   Jeg er selv sprællemand og jeg har ellers ingen problemer med standard bogen eller den mere heftige “Keto”, også af Janes.
   Bevares, – Epi er ikke den samme og vi er (heldigvis!) ikke ens.
   Prøv begge og linket.

   Personligt kan jeg ikke lide smagen af glutenfri, men jeg må indrømme, at det faktisk bekommer mig godt på forskellige måder. Og som Jane siger kan det indlemmes. Det hjælper rigtigt meget på smagen!

   Svar
 3. Hej Jane/ Madbandit
  Du er hele mit univers p.t. ?
  Jeg hedder Jytte er 80 år og vejer p.t. 50 kg, 156 cm høj.
  Jeg prøver at gøre det så kort som muligt. Har haft IBS i 20 år, de 3 seneste med kronisk diaree, dvs en øde ø. Der er blevet lavet 8 koloskopier og 1 operation. Sidstnævnte fjernede man et stykke af colon (divertikler) dog fortsatte diareen 4 dage herefter og lidt værre efterhånden.
  I 2019 stoppede jeg al motion. Svømning, roklub, Fodslaw gang. I 2020 måtte jeg af mod min store kolonihave, suk. Ingen netværk længere nu.?
  Har gigt og lidt hudproblemer, som også tager til. Men er stadig enorm livsglad.
  Her fandt jeg dine bøger og kunne straks se at de skulle hjælpe mig,

  I 78 år har min basiskost været kartofler og rugbrød, (stivelse, korn og lidt sukker)
  Her kom miraklet Jane, for en måned siden, jeg begyndte at kunne styre diareen ??
  Ålborg Universitets hospital har opereret mig og Farsø sygehus har fulgt mig i 2 år men ingen af dem har ytret sig om min kost, varieret og grøntsager! 2 læger i mit lægehus sagde: Det går over!
  Jane, hvordan holder jeg fast i min landvending UDEN AT TABE I VÆGT..❤️

  Svar
  • Hej Jytte

   Hvor er det bare dejligt at høre! Og helt uholdbart at du ikke har fået rådgivning i kost med de problemer. Vores system er gået i stykker på den måde.

   At ikke tabe i vægt kræver at du spiser nok. Normalt vil jeg sige, at det er i et højere fedtindtag du skal hente de ekstra kalorier men det er lidt svært ved din historik, da fedt, i hvert fald i en overgangsperiode, godt kan give løs mave. Så her må du prøve dig lidt frem, tror jeg. Og så holde øje med at vægten ikke falder yderligere og lade det være din guide.

   Rigtig god fortsat fornøjelse❤️

   Svar
 4. Hej Jane.
  Tak for en fantastisk side og en god bog. :-)
  Min mand og jeg er lige startet på Stricht KETO. Vi tror, at vores kroppe ville have godt af denne form for mad. LiviShape har gode LCHF produkter. Bl.a. brødblandinger med under 1 g kh pr. 100 gram. Jeg har også haft god glæde af Low carbs shirataki noodles. I din bog skriver du, at man ikke skal spise sådanne produkter, men gælder det også de brødblandinger, som man selv blander med vand og bager i ovnen? Du har også masser af LCHF brødopskrifter her på siden, men kan de bruges på Stricht KETO, eller skal man bare vænne sig helt af med ALLE former for brød?
  Bh. Camilla.

  Svar
  • Hej Camilla
   Ja, jeg ser de gode resultater med Keto komme fra en kost baseret på kød, grøntsager og fedt og ikke erstatningsprodukter og brød og bagværk. Det er en generel erfaring og du kan fint gøre dig dine egne erfaringer og finde ud af hvad der fungerer bedst for dig.

   Du kan læse en længere begrundelse for hvorfor jeg har udeladt opskrifter på bagværk i mine Keto-bøger her: Bagværk og Keto

   Og af nysgerrighed: Hvad betyder ‘striks Keto’? Keto kan ikke gradbøjes på den måde. Hvis det er en Lifesum-ting, skal I læse her inden I fortsætter: Lifesumfælden

   Svar
   • Hej Jane.
    Mange tak for svar. Jeg har tidligere læst dit skriv omkring Lifesum og var lige ved at hoppe i fælden, så tak for det. :)
    Jeg mente det bare som i, hvis man vil leve på den mest effektive metode ift. KETO. Der er vel også Lchf, som ikke er bygget op på helt samme principper, ikke?
    Bh. Camilla

    Svar
    • Jeg mener, når man vil leve en striks Lchf, som du kalder det :-) Jeg glæder mig til at se, hvad det gør ved min krop og tak for de mange lækre opskrifter og inspiration.
     Bh. Camilla

     Svar
    • Det afhænger af hvad målet er. Den helt kulhydratfattige Keto-variant er mest effektiv til vægttab og til at få styr på cravings, stoppe overspisning osv. Er man ny til lavkulhydratkost, bør man starte med mindst 3-6 ugers Keto før man øger kulhydratindtaget.

     LCHF og Keto er dybest set det samme. Der er bare gået lidt for meget brød og kage i LCHF og derfor foretrækker jeg at kalde det Keto.

     Brød er brød og kage er kage. Uanset hvilke bogstaver, vi sætter foran.

     Du kan læse om forskellen her: Forskellen på Keto og LCHF

     Svar
  • Nej det er det ikke?

   Altså i udlandet deklarerer de jo kulhydrater og fibre sammen så i de tilfælde gælder det at kulhydraterne fra fibre passerer næsten ufordøjet igennem tarmsystemet. De kan derfor i nogen grad trækkes fra. Men herhjemme deklarerer vi kulhydrater i tilgængelige kulhydrater, hvilket vil sige at fibrene er trukket fra allerede.

   Og i øvrigt er det jo sådan at vi aldrig optager 100% af en fødevare. Hvor meget vi optager afhænger af individuelle faktorer og også af fødevarens sammensætning og forarbejdningsgrad. Jo mere forarbejdet, jo nemmere optager vi dem.

   Svar
 5. Hej Jane
  Jeg har fundet din LCHF indkøbsliste, men hvis jeg gerne vil følge keto, kan jeg så gå ud fra samme indkøbsliste, eller har du en KETO indkøbsliste liggende et sted?
  Hilsen Marianne

  Svar
  • Nej det har jeg ikke lige umiddelbart. Jeg synes ikke de to adskiller sig nævneværdigt. Forskellen er mest at Keto jo skal holdes helt i den lave ende af kulhydratspektret.

   Svar