Denne opskrift på indisk suppe med karry, kylling og ristet kokos er skøn, varmende og billig hverdagsmad. Hvem kunne ikke godt lige bruge sådan en skål varm indisk suppe at varme sig på?

Indisk karrysuppe med kylling og ristet kokos
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst
- 500 g blomkål eller knoldselleri
- 2 gulerod
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 0,5 æble
- 2 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje stødt
- 6 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 400 ml kokosmælk
- smagsneutral kokosolie til stegning
- salt
Sådan gør du
Forberedelse
- Skær kyllingen i tern.
- Skær blomkål og gulerødder i mindre stykker. Hak løg og hvidløg.
- Skær æblet i små tern.
Suppen
- Opvarm kokosolie i en gryde og svits løg, hvidløg og æble heri sammen med karrypulver og gurkemeje. Det fremhæver karryens smag at blive ristet.
- Tilsæt grøntsagerne, bouillon og kokosmælk og varm suppen op til kogepunktet. Lad den herefter simre i 20-25 minutter.
Kylling
- Steg i mellemtiden kyllingen i en pande med lidt kokosolie, drys med salt. Sæt dem til side.
Drys
- Rist kokosmel på en tør pande, til det tager farve og dufter.
- Skær det halve æble i tern.
Inden servering
- Når grøntsagerne i suppen er møre, blender du suppen direkte i gryden med stavblenderen.
- Giv nu suppen et sidste opkog og smag til med salt.
- Server suppen med kyllingestykkerne og drys kokosmel, æbletern og koriander ovenpå.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Karrysuppe med blomkål
Endnu engang har jeg brugt blomkål som base i suppen. Det fungerer bare super godt og giver en herlig cremet konsistens. Du kan dog også bruge knoldselleri, hvis du er ok med lidt flere kulhydrater.
Udover at blomkålen giver god konsistens, er det jo også en nem og glimrende måde at have grøntsagerne pakket ind i retten.
Jeg kan godt lide, at de krydrede indiske retter får et lidt sødligt modspil, så derfor drysser jeg med lidt tern af æble og ristet kokosmel ovenpå. Det hitter altid med lækkert drys – også hos familiens yngste.
Indisk karrysuppe til børn og voksne
Denne opskrift på indisk suppe – eller indisk karrysuppe faktisk – er fra min bog Madglad. Det er stadig en skøn (liberal Low Carb) bog og en af mine favoritter ud af de 10 bøger, jeg har lavet. Jeg elsker den måde den fokuserer på madglæde og på gode og naturlige råvarer uden at hænge sig ensidigt i kulhydrater. Sorry Keto-fans – ej helt ærligt, ikke? Jeg elsker vitterligt Keto men mit madhjerte banker allermest for rigtig mad lavet af ægte og naturlige ingredienser. Jeg tror fast og inderligt på, at det på den lange bane vægter langt mere end kulhydratindhold.
Hvornår putter du blomkål og gulerødder i??