Indisk karrysuppe


Denne opskrift på indisk suppe med karry, kylling og ristet kokos er skøn, varmende og billig hverdagsmad. Hvem kunne ikke godt lige bruge sådan en skål varm indisk suppe at varme sig på?

Indisk suppe

Indisk karrysuppe med kylling og ristet kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækker og cremet suppe med grøntsager
4
|
30 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

Forberedelse

  • Skær kyllingen i tern.
  • Skær blomkål og gulerødder i mindre stykker. Hak løg og hvidløg.
  • Skær æblet i små tern.

Suppen

  • Opvarm kokosolie i en gryde og svits løg, hvidløg og æble heri sammen med karrypulver og gurkemeje. Det fremhæver karryens smag at blive ristet.
  • Tilsæt grøntsagerne, bouillon og kokosmælk og varm suppen op til kogepunktet. Lad den herefter simre i 20-25 minutter.

Kylling

  • Steg i mellemtiden kyllingen i en pande med lidt kokosolie, drys med salt. Sæt dem til side.

Drys

  • Rist kokosmel på en tør pande, til det tager farve og dufter.
  • Skær det halve æble i tern.

Inden servering

  • Når grøntsagerne i suppen er møre, blender du suppen direkte i gryden med stavblenderen.
  • Giv nu suppen et sidste opkog og smag til med salt.
  • Server suppen med kyllingestykkerne og drys kokosmel, æbletern og koriander ovenpå.

Noter

Ønsker du at nedbringe kulhydratindholdet (en smule), kan du bytte gulerødderne til mere blomkål.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Karrysuppe med blomkål

Endnu engang har jeg brugt blomkål som base i suppen. Det fungerer bare super godt og giver en herlig cremet konsistens. Du kan dog også bruge knoldselleri, hvis du er ok med lidt flere kulhydrater.

Udover at blomkålen giver god konsistens, er det jo også en nem og glimrende måde at have grøntsagerne pakket ind i retten.

Jeg kan godt lide, at de krydrede indiske retter får et lidt sødligt modspil, så derfor drysser jeg med lidt tern af æble og ristet kokosmel ovenpå. Det hitter altid med lækkert drys – også hos familiens yngste.

Indisk karrysuppe til børn og voksne

Denne opskrift på indisk suppe – eller indisk karrysuppe faktisk – er fra min bog Madglad. Det er stadig en skøn (liberal Low Carb) bog og en af mine favoritter ud af de 10 bøger, jeg har lavet. Jeg elsker den måde den fokuserer på madglæde og på gode og naturlige råvarer uden at hænge sig ensidigt i kulhydrater. Sorry Keto-fans – ej helt ærligt, ikke? Jeg elsker vitterligt Keto men mit madhjerte banker allermest for rigtig mad lavet af ægte og naturlige ingredienser. Jeg tror fast og inderligt på, at det på den lange bane vægter langt mere end kulhydratindhold.

Indisk suppe med ristet kokosmel
Foto: Columbus Leth til Madglad

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Indisk karrysuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?