Indisk salat med appelsin, koriander og birkes


Denne opskrift på indisk salat er superlækker at servere som tilbehør eller ekstra grøntsagsret til indisk mad. Da vi forleden havde hverdagsgæster til indisk kødsovs med masser af toppings, serverede jeg denne dejlige salat til, og den fungerede perfekt som tilbehør til den krydrede indiske mad.

Indian inspired salad with coriander and poppy seeds. Light and healthy side dish for those spicy Indian dishes. Easy recipe here: MyCopenhagenKitchen.com

Indisk salat med appelsin, koriander og birkes

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Snit spidskål fint.
 • Skræl gulerødderne og riv dem. Jeg brugte min julienneskærer
 • Bland spidskål og gulerod sammen i en salatskål.
 • Rør en dressing af appelsinsaft, olivenolie og spidskommen og vend den rundt i salaten.
 • Hak koriander og vend det rundt i salaten også.
 • Drys birkes over eller vend dem rundt i salaten også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indisk salat – grønt tilbehør til indisk mad

Indisk mad – og andre krydrerede simreretter – kan være lidt svært at sætte tilbehør og salat til, og jeg ender ofte med noget helt simpelt som fx blomkålsris eller dampet broccoli eller noget lignende, der fungerer godt med sovs. Men her havde jeg lyst til at sætte en frisk og sprød salat til for at lette måltidet lidt. Det kommer med de varmere temperaturer, tror jeg.

Jeg elsker jo koriander og kan næsten ikke få nok af denne særprægede urt. Jeg ved godt, at ikke alle deler min kærlighed til den, og selvfølgelig kan salaten her laves uden. Jeg vil dog opfordre til at prøve at putte en smule i for at vænne dig langsomt til smagen. Jeg kunne engang ikke udstå koriander, som jeg syntes smagte af sæbe, og i dag kan jeg næsten ikke få nok.

Festlig weekend – igen

Min weekend har – igen – stået i det sociale tegn.

Lørdag var jeg ude med en flok gamle folkeskolevenner, som var på besøg fra Aarhus, og det er første gang i… 10 år eller lign., at vi har været samlet på den måde. Både fordi vi bor forskellige steder i landet men bestemt også fordi vi i det sidste årti har født børn, som var vi betalt for det og derfor alle har haft nogle.. skal vi kalde det, travle år.

Nu er ungerne ved at være store, og vi nyder den tilbagevendende frihed og lægger store planer for at alt det, vi fylde 40’erne med. Det er lige før jeg glæder mig til at fylde 40.

Måske så du på Snapchat, at aftenen involverede både bobler, vin og Fernet Branca shots, og det ved vi jo godt, at undertegnede slet ikke kan tåle. Hovedet var derfor tungt, da vækkeuret ringede søndag morgen, hvor vi skulle mødes til surprise-baby-brunch for en gravid veninde, som venter sig. Når hun føder her i løbet af sommeren, bliver jeg den, der kommer forbi med spiselige gaver til den nybagte mor.

I går gik jeg i seng kort efter kl. 21.00, og jeg har sovet som en bevidstløs, indtil vækkeuret ringede i morges kl. 06.30.

I dag skal jeg arbejde i stilhed hjemme hos mig selv. Jeg har i den grad brug for en dag, uden at der er nogen, der taler til mig.

Det er især efter weekender som denne, at jeg mærker, hvor introvert jeg egentlig er, og så bliver jeg så taknemmelig for, at jeg har fået mig indrettet i et liv, hvor jeg ikke skal møde kolleger mandag morgen (no offense til mine gamle kolleger, som var skidesøde men altså…)

Indisk salat med appelsin, koriander og birkes - dejligt, let og sundt tilbehør til indisk mad - Opskrift her: Madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Indisk salat med appelsin, koriander og birkes”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg får også rigtig ondt i maven af cashew nødder – og ærgrer mig over det :-) Især fordi jeg heller ikke tåler mælkeprodukter så godt og blev ret vild med veganske “oste-sovse”, cheese cakes osv. baseret på cashew.
  Jeg har overvejet om man kunne lave noget lignende med macadamia nødder, som jo også er meget cremede og kom til at tænke på, at du engang fortalte om en online shop, hvor man kunne købe 2. sorterings nødder (altså knækkede, brækkede osv).
  Siden var engelsk så vidt jeg husker, men jeg kunne ikke finde 2. sorteringsnødderne, kun almindeligt salg. Har du mulighed for at linke til siden, hvis du kan huske, hvilken jeg taler om? :-)

  Svar
  • Ja, den hedder buywholefoodsonline – genial butik. Jeg handler stort ind der ca. en gang i kvartalet og fylder op med nødder, kokosolie, kakaopulver etc.

   På nogle af nødderne har de “hele nødder” og “pieces”, det gælder fx cashews, men jeg ved ikke om de har det i macadamia…

   Svar
   • Tak :-) Nu fandt jeg ud af, hvordan siden fungerer. Ja, det er vist ikke alle nødder der kan købes i “pieces”, men det ser spændende ud.

    Svar