Indisk kylling i cremet spinat er en varmende og velsmagende indisk gryderet, som alle i familien vil kunne lide. Server med blomkålsris for et lækkert Low Carb måltid og server evt. almindelige ris til familiens yngste.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst i tern
- 1 løg finthakket
- 1 spsk frisk ingefær friskrevet
- 2 fed hvidløg revet
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk gurkemeje
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk garam masala købt eller hjemmelavet
- 500 g frisk spinat fx babyspinat frossen
- 2,5 dl fløde
- 4 dl vand
- 1,5 dl cremefraiche 38% 18-38%
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør eller ghee til stegning
- 1 blomkål hakket til blomkålsris
- evt. Naanbrød som tilbehør (kan udelades)
Sådan gør du
- Hæld kogende vand over spinaten til den er optøet og knug det meste af vandet fra.
- Hak spinaten, hvis den ikke allerede er hakket.
- Smelt smørret i en gryde og brun kyllingen af. Læg den til side et øjeblik.
- Tilsæt løget og sauter, til det er blevet klart i farven.
- Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter videre i et øjeblik.
- Kom krydderierne på og lad dem svitse med i et minuts tid.
- Tilsæt fløde, vand og spinat og kog op.
- Kom kyllingen op i gryden igen og lad retten simre i 10-15 minutter til saucen er tyknet og smag til med salt og friskkværnet peber.
- De sidste par minutter tilsættes creme fraiche og simrer med.
- Server med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Indisk kylling med en skøn sovs
En god sovs har alle dage været det bedste kneb til at få ungerne til at spise blomkålsris. Et andet kneb er faktisk at blande de almindelige ris med blomkålsrisene. Du kan eksperimentere med sammensætningen men det kan være ret vellykket. Lidt som flere sushisteder er begyndt at gøre. Man smager det stort set ikke, synes jeg, og det er jo virkelig smart.
Faktisk er jeg ikke den store fortaler for hele det her ‘skjul grøntsagerne for ungerne’.
Jeg synes hellere, de skal lære at spise det mad, der bliver serveret. Nemmere sagt end gjort, jo tak. Du taler med verdens mest kræsne barn her, der trods det er lykkes med at få to mega-madmodige børn.
I Lissabon havde vi dem med på 2-stjernet Michelinrestaurant, og jeg vil gerne indrømme, at de blev lidt udfordret der. Men det blev jeg også, som nu ikke-så-kræsen-voksen.
Og jeg synes faktisk, det er en stor gave at give sine børn. At være mad-modige, forstås.
Nuvel, om I foretrækker blomkålsris eller almindelige ris er også sagen underordnet, for stjernen i retten her er den gode sovs.
Spinat i sovs kommer dog hurtigt at ligne noget, jeg helst ikke vil tænke på, når jeg spiser, men se bort fra det og nyd den gode smag :)
Hej Jane, er det muligt at bruge frisk spinat til opskriften?
Hvis jeg selvfølgelig hakker det.
Det tror jeg sagtens, du kan👍🏼
Tror du lige skal rette “knep” til kneb… :D
Det skøre er simpelthen at jeg rettede den fejl 5 minutter efter jeg postede indlægget – i august 2019. Og hos mig står det helt rigtigt. Men stadig i dag vises åbenbart gamle versioner – jeg fatter simpelhen ikke hvorfor??♀️
Så tak. Det må være en tidsboble, der nægter at fjerne sig fra internettet.
Hej vi vil gerne lave den indiske kylling men nu vi i tvivl Der er mange krydderier i er det både dem og garam masala man skal bruge
Ja jeg brugte begge dele men du kan sagtens også både bruge ekstra af enkelte krydderier eller af garam masalaet. Begge dele vil give dejlig smag.
Hej Jane,
hvad er der blandet i blomkålsrisene på billedet?
De ser gule ud – er det gurkemeje?
Bedste hilsner fra Karina
Ja netop, det var lige lidt fotopynt :)
Mega go’e opskrifter du laver ??
Kneb, Jane……kneb!!! Knep er noget helt andet!! Tak for tirsdagens første store grin og tak for opskriften.
Knus H
Hahaaaa ooooh noooo!!! Skammen er komplet! Tak for den hurtige indgriben :))