Indisk kylling i cremet spinat


Indisk kylling i cremet spinat er en varmende og velsmagende indisk gryderet, som alle i familien vil kunne lide. Server med blomkålsris for et lækkert Low Carb måltid og server evt. almindelige ris til familiens yngste.

Indisk kylling med cremet spinat

Indisk kylling i cremet spinat

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld kogende vand over spinaten til den er optøet og knug det meste af vandet fra.
  • Hak spinaten, hvis den ikke allerede er hakket.
  • Smelt smørret i en gryde og brun kyllingen af. Læg den til side et øjeblik.
  • Tilsæt løget og sauter, til det er blevet klart i farven.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter videre i et øjeblik.
  • Kom krydderierne på og lad dem svitse med i et minuts tid.
  • Tilsæt fløde, vand og spinat og kog op.
  • Kom kyllingen op i gryden igen og lad retten simre i 10-15 minutter til saucen er tyknet og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • De sidste par minutter tilsættes creme fraiche og simrer med.
  • Server med blomkålsris.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indisk kylling med en skøn sovs

En god sovs har alle dage været det bedste kneb til at få ungerne til at spise blomkålsris. Et andet kneb er faktisk at blande de almindelige ris med blomkålsrisene. Du kan eksperimentere med sammensætningen men det kan være ret vellykket. Lidt som flere sushisteder er begyndt at gøre. Man smager det stort set ikke, synes jeg, og det er jo virkelig smart.

Faktisk er jeg ikke den store fortaler for hele det her ‘skjul grøntsagerne for ungerne’.

Jeg synes hellere, de skal lære at spise det mad, der bliver serveret. Nemmere sagt end gjort, jo tak. Du taler med verdens mest kræsne barn her, der trods det er lykkes med at få to mega-madmodige børn.

I Lissabon havde vi dem med på 2-stjernet Michelinrestaurant, og jeg vil gerne indrømme, at de blev lidt udfordret der. Men det blev jeg også, som nu ikke-så-kræsen-voksen.

Og jeg synes faktisk, det er en stor gave at give sine børn. At være mad-modige, forstås.

Nuvel, om I foretrækker blomkålsris eller almindelige ris er også sagen underordnet, for stjernen i retten her er den gode sovs.

Spinat i sovs kommer dog hurtigt at ligne noget, jeg helst ikke vil tænke på, når jeg spiser, men se bort fra det og nyd den gode smag :)

Indisk kylling i cremet spinat

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Indisk kylling i cremet spinat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det skøre er simpelthen at jeg rettede den fejl 5 minutter efter jeg postede indlægget – i august 2019. Og hos mig står det helt rigtigt. Men stadig i dag vises åbenbart gamle versioner – jeg fatter simpelhen ikke hvorfor??‍♀️

      Så tak. Det må være en tidsboble, der nægter at fjerne sig fra internettet.

      Svar
  1. Hej vi vil gerne lave den indiske kylling men nu vi i tvivl Der er mange krydderier i er det både dem og garam masala man skal bruge

    Svar
    • Ja jeg brugte begge dele men du kan sagtens også både bruge ekstra af enkelte krydderier eller af garam masalaet. Begge dele vil give dejlig smag.

      Svar
  2. Hej Jane,

    hvad er der blandet i blomkålsrisene på billedet?
    De ser gule ud – er det gurkemeje?

    Bedste hilsner fra Karina

    Svar
  3. Kneb, Jane……kneb!!! Knep er noget helt andet!! Tak for tirsdagens første store grin og tak for opskriften.
    Knus H

    Svar