I dag får du som lovet en stribe idéer til fællesspisning i skolen, børnehaven, fodboldklubben, og hvor man ellers inviteres til at tage en ret med til fællesbuffeten.
Alle os med skolebørn ved, at sidste uge inden sommerferien består af fællesspisning i skolen. Det er faktisk en meget hyggelig tradition. I vores tilfælde betyder det, at vi skal spise med 4. B. på mandag og 4. C. på onsdag. Livet ville have været lettere, hvis vi havde sat dem i samme klasse, hva?
Hvad skal du tage med til fælles buffet?
Men al det her fællesspisning afføder jo altid spørgsmålet: Hvad pokker skal jeg tage med?
I begge mine ungers klasse foregår den slags ret cool, synes jeg. Nogle kommer med fade med minifrikadeller og hjemmebagte pølsehorn med skilte i, der signalerer, at kødet selvfølgelig er er kylling og ikke svinekød (af hensyn til de muslimske familier) og andre kommer med et par pizzaer nede fra pizzariet. Og det hele bliver spist.
Det er meget forskelligt, hvad jeg har med, men det er sjældent noget særligt overskudsagtigt.
Men her kommer et par nemme idéer.
Mad til fællesspisning og buffet
- en skål af verdens bedste tzatziki og gnavegrøntsager (gulerødder, peberfrugt, agurk)
- en portion chiaknækbrød og en pakke smør (evt. en ost også)
- en omgang kyllingelår
- græske frikadeller
- cowboykylling med karrydip
- salatbåde med røget laks og fed cremefraiche
- en skål tunsalat rørt med mayo og majs
- kebab-agtige kødspyd (smager fint koldt og kan laves dagen før)
- et fad med kogte æg, rejer og en tube mayonnaise
- den lækre spidskålssalat med mormordressing
- den dejlige indiske salat med appelsin, koriander og birkes
- misodip (der smager som ungernes yndlingsdip på Sticks’n’sushi med grøntsager)
- et par oste på et fad med 1-2 peberfrugt
- vandmelonsalat med feta (se idé her)
- Ærtedip med grøntsager
- melonskiver rullet med parmaskinke
- Serranoskinke med flødeostfyld
Der var da lidt at gå i gang med.
Jeg tror, at mit valg falder på tzatziki til den ene og æg-reje-mayo til den anden, men jeg er lige nødt til at have ungerne med på råd.
Vi skal til fællesspisning i datterens klub på fredag, og jeg har tænkt mig at lave din mexicanske tacotærte til buffeten ?
Før LCHF havde jeg tit lasagne og råkost med – råkosten blev altid spist op.9
Det er da også en super idé med den tærte. Den falder altid i god jord!