Idéer til børnefødselsdag med mindre sukker


Børnefødselsdag med mindre sukker er ikke så vanskeligt, som det måske lyder. Uanset om du er til sukkerfri børnefødselsdag eller om du bare ønsker at finde inspiration til at nedbringe sukkermængden lidt, er der masser af inspiration her.

I dag er det nemlig d. 1. november, og det betyder, at vi er gået ind i fødselsdagsmåneden herhjemme. Mine to rødder fylder 10 år om lidt. Vi skal holde i alt fire fødselsdage: En fejring på selve dagen, en familiefødselsdag, en drengefødselsdag og en pigefødselsdag. Og derudover skal der deles ud i skolen. Jeg glæder mig allerede til december. Eller januar. Eller noget…

Selvom børnefødselsdage ikke helt er mit game, er jeg ved at gå bagover over, at mine små børn fylder 10. De er nemlig ikke spor små mere, og det betyder, at min tid med små børn er forevigt forbi. Mange taler om, at tiden med småbørn er så hurtigt forbi, og man skal huske at nyde det, imens det står på. Hos os var det lidt anderledes. Vi brugte de første par år på at ønske, at tiden ville gå lidt hurtigere (at få tvillinger er ikke ligefrem en fest), men da det endelig blev nemmere og sjovere, begyndte tiden at gå alt for stærkt. Skæbnens ironi. Børn er kun til låns, og det bliver tydeligere jo ældre, de bliver.

Børnefødselsdag med mindre sukker

Jeg ser ikke sådan på det, at en børnefødselsdag nødvendigvis er der, hvor sukkerslaget skal stå, men med november måned som en lang fødselsdag, som herefter går direkte ind i december, som er en lang sukkerfest, synes jeg godt, der kan være idé i at nedbringe sukkermængden lidt.

Jeg var en tur omkring bloggens arkiver for at finde nogle gode idéer, som vi kunne bruge til de mange kommende fødselsdage. Og idéer var der heldigvis masser af.

Se fx med her:

 • Cake pops
 • Megamættende lagkage
 • Cheesecake
 • Vafler med chokoladeprikker
 • Jordbær med chokolade og kokos
 • Banan-is
 • Små bananbidder med peanutbutter og chokolade
 • To slags trifli (jordbær og æble)
 • Saltlakrids-mandler
 • Dadelkugler med guld- og sølvstøv
 • Hjemmelavet sukkerfrit krymmel
 • Gode gammeldaws romkugler

Opskrifter og beskrivelser finder du herunder!

Kager på pind

Put det på en pind, og så er alle glade. Det trick gælder næsten alle børn. At servere disse festlige cake pops har den fordel, at der faktisk sidder ganske lidt kage for enden af hver pind, men det tænker ungerne ikke lige over, fordi de er så optagede af at skulle spise noget på pind. Og fordi de er pæne og festlige.

Opskrift her: Cake pops

BØRNEFØDSELSDAG UDEN SUKKER

Lagkage

Denne bombe af en lagkage mætter så meget, at man må trille fra bordet. I hvert fald hvis man spiser et stykke svarende til “traditionel størrelse”.

Find opskrift her:  Megamættende lagkage

Lækker LCHF lagkage

Cheesecake

Den lækre cheesecake er et andet godt bud på en nem kage, der ser festlig ud, smager dejligt og indeholder minimalt med sukker eller sødning.

Opskrift her: Cheesecake

Cheesecake - Lækreste opskrift på LCHF-cheesecake - sukkerfri og glutenfri --> Madbanditten.dk

Vafler med toppings

Vafler med toppings (flødeskum rørt med vanilje eller med bærsylt) er et stort hit som alternativ til de traditionelle fødselsdagsboller. Endnu bedre er det, hvis man laver vafler med chokoladeprikker.

Find opskrifter her:

Fede LCHF-vafler

Vafler med chokoladeprikker

LCHF vafler - opskrift på lækre vafler uden mel og sukker

Jordbær med chokolade og kokos

Sådan en omgang delte Silas og Vega ud i skolen et år. De kom hjem og fortalte, at vennerne i skolen havde sagt, at sådan nogle ville de også dele ud til deres fødselsdag i stedet for flødeboller!

Opskrift her: Jordbær med chokolade og kokos.

Jordbær dyppet i mørk chokolade og kokos

Banan-is

Banan-isene er bare virkelig populære. Jeg overvejer at lave en is-fabrik til de kommende børnefødselsdage. Dvs. fryse bananerne på forhånd og så lave skåle med smeltet chokolade og diverse krymmeltyper, så ungerne kan lave deres egne. Idé hermed videregivet!

Opskrift: Banan-is med diverse krymmel

Banan-ispinde med chokolade

Små bananbidder med peanutbutter og chokolade

Små frosne banan-bidder med peanutbutter, chokolade og peanuts. Jeg har stadig til gode at møde det barn, der har brokket sig over at få serveret sådan en godbid.

Opskrift her: Små frosne banan-bidder med peanutbutter og chokolade

Mini-ispinde med banan, penanutbutter og chokolade --> madbanditten.dk

Trifli med jordbær og flødeskum

Det er virkelig svært at finde børn, som synes, det er nederen at få serveret friske jordbær med vaniljeflødeskum. Det, som er totalt nederen for mig, er, at mine børn har fødselsdag i november, hvor jordbær ikke er i sæson. Vi laver derfor tit en variant med æblemos (bare æbler kogt bløde med vaniljepulver) og så toppet med flødeskum pisket med vaniljepulver.

Bedste LCHF-dessert
Æbletrifli

Saltlakrids-mandler

De lækre saltlakrids-mandler er et godt supplement til slikket i slikposerne. Fx serveret som de festlige Halloween-pakker, vi lavede i går.

Opskrift: Saltlakrids-mandler

saltlakridsmandler - Madbanditten.dk

Dadelkugler med guld og sølvstøv

Du kan gå hele vejen og lave dadelkugler med sølv- og guldstøv.

Mindre kan også gøre det. Scroll ned engang…

Opskrift her: Dadelkugler med guld- og sølvstøv

Sunde dadelkugler med guld- og sølvstøv --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet krymmel

Du kan bruge din yndlingsopskrift på sunde “kugler” og pynte dem med sukkerfrit krymmel.

Se de mange forslag her: Forslag til sukkerfrit krymmel.

Sundt krymmel - Sådan laver du sundt og sukkerfrit krymmel

Romkugler

Romkugler er måske lidt old school men det tror jeg faktisk bliver vores løsning i år. Jeg har lovet at byde på prøvesmagning i dag. Okay, okay, twist my arm!

Opskrift: Måske verdens bedste glutenfrie romkugler

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Idéer til børnefødselsdag med mindre sukker”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Genialt indlæg med sukker-beherskede opskrifter til børnefødselsdage; tak for det.? Laver du et juletema med ideer til konfekt, småkager uden mel, måske en krydderkage? Det ville bare være for vildt… ?
  Tak for alt det, du lægger på bloggen, jeg har haft så stor glæde af at lchf-modidicere min kost.
  Kh Signe

  Svar
 2. Sikke nogle gode idéer. Min yngste blev 10 år i april og faktisk var det fad, som blev ryddet først til fødselsdagen, det hvor vi havde skåret 3 slags melon op. Vi er på ingen måde lchf i familien, men børn er bare også vilde med frugt, der er skåret ud/pillet. Og gider faktisk ikke rigtig kage, når det står side om side… Romkugler tager dog kegler altid. Jeg laver mine med abrikossyltetøj og sparer derved på det ‘almindelige’ sukker. Rigtig god fejring til dine unger – 10 år er stort! Kh. Birgitte

  Svar