I have a dream… vol I


Som jeg varslede for nogle dage siden, har jeg nu forsøgt at starte på en liste over ting, jeg drømmer om.

Listen kræver måske lige et par ord med på vejen, for den er ikke nødvendigvis et udtryk for ting, som jeg vil arbejde mig aktivt henimod. Nogle af dem kræver nemlig f.eks. andre folks deltagelse, og disse folk deler ikke nødvendigvis min drøm. Listen er mere tænkt som et redskab til at identificere tendenser. Og fordi jeg tror, det er sundt at have drømme. Også selvom de ikke bliver realiseret.

Første del af listen, som jeg vil offentliggøre for jer i dag, centrerer meget om to områder: et ønske om et sceneskift og noget med (indre) ro. Og det er nok et meget godt billede på, hvor jeg befinder mig lige nu.

Men here goes…

Janes drømmeliste vol I (i uprioriteret rækkefølge)

1. Tage et halvt års fri/orlov til at lave alt og ingenting. Bruge tiden på at afprøve nogle forskellige småidéer og mærke efter, hvad det er for ting, som gør mig glad, og som jeg har lyst til at beskæftige mig med.

2. Tage på en lang rejse med min familie. F.eks. rejse rundt i Asien i 1-3 måneder. Se verden. Vise ungerne forskellige steder og leveformer. Være offline og væk fra hverdagen. Være sammen som familie, imens vi stadig kan. Dette ønske kommer sig af vores pragtfulde rejser til Thailand. Når jeg er derude, og sidder på en mennesketom strand sammen med min familie, eller jeg kigger på dem fra hængekøjen på terrassen, føler jeg mig som verdens heldigste. Og så hænder det, at jeg tænker: Alt, hvad jeg ønsker mig i verden, har jeg lige her!

3. Rejse ud og bo i et andet land i et par år. Sammen med min familie, forstås. Jeg har sådan udelængsel. Jeg gjorde det, da jeg var ung, og jeg længes efter at gøre det igen. Lære en ny kultur, et nyt sprog, få et sceneskift af dimensioner. Det behøver ikke være et særligt eksotisk sted. Det kunne også godt bare være at flytte til Stockholm et par år. Stedet er ikke så afgørende. Det er udfordringen – og gaven i – at leve et par år uden for sit vante element. Det er så pokkers sundt. Det her er en af mine store drømme, som jeg desværre ikke deler helt med resten af min familie.

4. Ro. Indre og ydre ro. Når jeg er stresset og hængt op, har jeg sådan et indre billede, der toner frem på nethinden. Billedet består af mig, der sidder på en bakketop og mediterer i solopgangen. I totalt ydre som indre ro. Det er ikke det konkrete billede, jeg ønsker mig, det er mere følelsen derfra. Og billedet har optrådt så mange gange efterhånden, at jeg syntes, det fortjente en plads på listen.

5. Økonomisk uafhængighed  – Åårh, hvem ønsker sig ikke det?

6. At være “god” til yoga. Og allerede her bryder jeg jo med hele yogatankegangen, for yoga er ikke en konkurrence og ikke noget, man skal være god til. Men jeg drømmer om at opnå den smidighed og selvkontrol med kroppen, som nogle af de dygtige yogainstruktører  har.

7. At arbejde med noget, der giver mening. Måske endda på en måde, så man ikke skelner på samme måde mellem arbejde og fritid. Dog tror jeg, at det er en god nok idé at holde disse adskilt, men hvis man nu arbejdede på sådan en måde at man ikke behøvede at længes sådan efter weekend/ferie, tror jeg, man ville være nået langt. Måske er det i virkeligheden bare en bedre balance, jeg ønsker mig.

Det var første del. Andel del skriver jeg stadig på, ligesom jeg prøver at sætte ord på aktiviteter, der gør mig glad.

God fredag :-)

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “I have a dream… vol I”

Skriv en kommentar

 1. Jeg synes det er en god liste du har fået lavet dig Jane. Jeg er meget imponeret over de mange punkter du har kunnet skrive i løbet af relativt kort tid – det går noget langsommere for mig!

  Jeg kender godt det med udlængslen – den er jo også på min liste – men jeg tror at det for mit vedkommende skyldes 50 % reel lyst til at bo i et andet land og 50 % frustration over hverdagen hvor “græsset er grønnere på den anden side”. For når jeg husker tilbage til det semester hvor jeg læste i Amsterdam, så var det altså ikke en dans på roser. Jo, det kunne være super fedt at opleve et nyt land og en ny storby sammen med min kæreste, og det er absolut også planen at det skal ske en dag (Det er heldigvis en drøm vi deler hjemme hos os), men jeg bruger bevist ikke ret meget tid på at drømme mig ud i verden, for det er tingene i nutiden – lige nu og her – jeg har behov for at ændre.

  (Og jeg kender også godt den med at måle sin egen præstation i yoga. Især fordi jeg er lige så stiv som de 75-årige damer på mit yogahold, og alle de 40-50-årige kvinder bare er MEGET mere smidig end jeg er…

  Svar
  • Det er godt spottet. Mette. Min udelængsel hænger også delvist sammen med, at jeg er et lidt svært sted i øjeblikket. Men jeg hæfter mig ved, at udelængslen også er der i perioder, hvor alt går godt. Og jeg kan også godt huske hvor svært det var at flytte til et andet land. Særligt det første halve år, synes jeg var benhårdt. Men de oplevelser og de relationer, man tager med hjem derfra, synes jeg er det hele værd. Men det er en drøm, og jeg er ikke sikker på, at den nogensinde bliver realiseret. Det skal være virkelig vigtigt, hvis man skal tage rive to børn op med rødder og placere dem i et nyt land og i en ny skole, hvor de ikke taler sproget. Det kan sagtens lade sig gøre, men det skal bare med i regnestykket.

   Svar
 2. Jeg synes punkt 1 lyder som en rigtig dejlig idé – men faktisk også mange af de andre punkter. Men nu har jeg jo læst mange af dine skriverier – og hvis du ikke skulle ende op som forfatter, så spilder du ærligt talt en helt speciel evne du har. Skriv om dine tanker og oplevelser med tvillinger og familieliv, skriv bøger om mad og sundhed (her kunne du jo lukke op for en helt ny offentlig maddebat i DK)
  Du har en helt fantastisk evne til at formulere dig, og en helt utrolig evne til at fange dit publikum.
  Skriv for pokker, skriv! ;0)

  Ps. Punkt nr. 2; “Alt, hvad jeg ønsker mig i verden, har jeg lige her!” Det har du også i Valby. Det er bare lidt sværere at se i en sresset hverdag. :D

  Kærligst
  Merethe

  Svar
  • Du er så sød, Merethe. Tak :-)
   At udgive en bog må komme på næste del af listen. Og du har ret. Alt hvad jeg ønsker mig, har jeg lige her i Valby. Men det er sværere at se, og det handler jo lige så meget om det sted, jeg ser fra, end det handler om de fysiske rammer. Og det burde da alt andet lige være nemmere at ændre på.

   Svar
 3. Dybe og gode tanker. Og så endda på en tømmermandsramt dag. -Jeg er imponeret. :-)

  God weekend til dig og dine.

  Svar