Hytteostpandekager


Hytteostpandekager er en klassiker blandt pandekageopskrifter hos os, der spiser Low Carb eller Keto. Og det er den pandekageopskrift, jeg selv bliver ved med at vende tilbage til. De er nemme, de er proteinrige og de smager virkelig godt.

Hytteostpandekager - Keto pandekager

Hytteostpandekager

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Low Carb & Keto-venlige pandekager
10 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Pandekager

Sådan gør du

 • Opvarm vaffeljernet med pandekagepladerne i.
 • Blend alle ingredienser til dejen sammen.
 • Fyld dej i pandekagepladerne og bag, til jernet lyser grønt.
 • Hvis de er for blege, kan du vende dem og give dem lidt mere.

Intet vaffeljern – intet problem

 • Steg pandekagerne i smør eller smagsneutral kokosolie på panden.

Noter

Jeg har lavet energiberegningen pr. pandekage. Så kan du selv bestemme om du spiser et bjerg som fuldt måltid eller om du bruger dem på et morgenbord med andre ting. 
På billederne har jeg toppet mine med peanutbutter og den lækre SukrinSirup Maple, som smager ligesom ahornsirup, bare uden sukker. Set i baksspejlet kunne jeg godt have undværet peanutbutteren :)
Mit vaffeljern med pandekageplader hedder Tefal Snack Collection (reklamelink). Husk at pandekagepladerne skal købes ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har leget med at stege dem i vaffeljernet med pandekagepladerne i – men de kan selvfølgelig steges på panden som normale pandekager også.

Hytteostpandekager kan laves både som en sød morgenmadspandekage eller som en salt pandekage, som du kan bruge til fx pandekagetoast eller pandekagesandwich.

Proteinrige pandekager med hytteost

Hytteostpandekagerne består helt enkelt af hytteost og æg. Som smagstilsætning har jeg lidt sødning og en anelse kardemomme.

Grunden til at jeg fik lyst til pandekager er at jeg havde købt en Sukrinsirup med ahornsmag. Eller Maple, hedder den. Den smager simpelthen fænomenalt godt. I dagens anledning fik portionen her lige en klat peanutbutter også. Det ville også have været lækkert med mandelsmør men det havde jeg desværre ikke.

Se tip til pandekageopskriften under opskriften.

Pandekager og Keto

Disse hytteostpandekager er ret kulhydratfattige og kan ud fra et kulhydratsynspunkt fint spises på Keto. Mange oplever at denne type opskrifter trigger enten sukkertrang eller spisetrang og at der er noget ved det søde/bløde, der ikke fungerer lige så selvregulerende som et måltid bestående af kød, grøntsager og fedt.

Sådan har jeg det bl.a. selv.

Jeg spiser dem derfor ikke i mine Keto-perioder, men det er jo et personligt valg.

Læs hvordan jeg skifter mellem Low Carb og Keto her.

Pandekager bagt i vaffeljern

Til mit Tefal Snack Collection har jeg købt pandekageplader (reklamelinks). Jeg har testet dem nogle gange og har ikke været særligt tilfreds med resultatet. Men hver gang jeg luftede min mellemfornøjethed, meldte så mange læsere begejstret ind med hvor glade de var for at lave pandekager på den måde.

Derfor måtte jeg selvfølgelig prøve igen.

Og mjaaah… det blev lidt bedre end de andre gange. Jeg tror, jeg havde puttet for lidt dej i de andre gange, så denne gang var jeg lidt bedre til at få puttet nok dej i. Samtidig smurte jeg jernet med en anelse kokosolie og det synes jeg virkelig hjalp på den ellers lidt mærkelige overflade, de fik.

Så ok, jeg overgiver mig. Delvist. De smager jo også virkelig godt stegt i smør på panden :)

Hytteostpandekager og tips til flere pandekageopskrifter

Jeg har efterhånden virkelig mange pandekageopskrifter her på bloggen, og jeg har derfor samlet dem i en kategori for sig, så de er nemme at bladre igennem, når man skal finde sin favorit. Find dem allesammen her: Pandekageopskrifter

Hvis jeg skal vælge to favoritter ud, bliver det disse hytteostpandekager eller de oprindelige keso-plätter eller de tynde pandekager med bærsylt. Bærsyltetøjet ville i øvrigt også have været lækkert her, enten sammen med eller i stedet for peanutbutter.

Hytteostpandekager - Keto pandekager
Hytteostpandekager - Keto pandekager

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Hytteostpandekager”

 1. Er loppefrøskaller og HUSK det samme? Hvis jeg bruger HUSK (den til bagning), er det så samme mængde som loppefrøskallerne?

  Svar
  • Hej Tanya
   Ja det er samme indhold men i fiberhusk er loppefrøskallerne pulveriserede, så de suger mere væske. Jeg plejer at regne med at der så skal bruges cirka halv mænde ift. loppefrøskaller.

   Svar
 2. Havde ikke lige loppefrøskaller, så brugte pofiber. Dog dobbelt mængde. Det krævede lidt af temperamentet når de skulle vendes, men efter lidt øvelse gik det ok. Man skal ikke spare for meget på kokosolien😅 de smager overraskende godt, taget i betragtning at jeg ikke kan li hytteost. Dog er de lige lidt voldsomme med peanutbutter på. Friske hindbær ville være topklasse.

  Svar
 3. 5 stars
  Det er så vildt så skønne pandekager . Og en dejlig keto kur. Starte for en ugen side .det gør så godt tak for dig kære Jane faerber

  Svar
 4. Ha ha. Har lige lavet disse skønne pandekager med rød frugtfarve i til halloween. Jeg kan dårligt beskrive hvad de ligner. Nyhavn søndag morgen måske. 🤮🤮
  🤣🤣. Eller kirurgens fejltagelse. 😂Men smager stadig himmelsk. Håber børnebørn stadig vil smage.

  Svar
 5. 5 stars
  De er altså gode – havde lige et bæger hytteost, der var udløbet for 10 dage siden, så det var jo en super måde at få den brugt på 👌😋
  Jeg kom lidt Xanthan Gum i dejen, og det gjorde dem lidt lettere at vende 😉

  Svar
 6. Mine erfaringer med at lave disse pandekager på en normal stegepande (Ø 28):

  Tilsæt kun halv mængde loppefrøskaller. Ellers bliver dejen for tyk efterhånden, som loppefrøskallerne suger væsken.

  Der bliver omkring 40 % af antallet angivet i opskriften, hvis man bager store pandekager.

  Svar
 7. Hej må jeg bruge disse pandrkager i min 5 ugers keto begyndermadplan for at afveksle lidt med æg. Tænker også at bruge kyllingefrikadellerne til morgenmad ? Eller er det for tidligt i opstarten . Er i uge 2 😀 tak for dejlig mad , er vild med livsstilen og kiloene der rasler af 😍 mette

  Svar
  • Hej Mette
   Det bestemmer du fuldstændig selv. Jeg plejer at fraråde pandekager, vafler og alt det søde, simpelthen fordi det for mange ikke fungerer optimalt. Men det behøver jo ikke betyde at det ikke kan fungere for dig. Så giv det et skud og er alt godt, er du bare heldig. Hvis ikke, går du bare tilbage til det, du gjorde før :)

   Svar
   • Tak for svar Jane, overvejer lige en ekstra gang, de kunne jo også være guleroden i den anden ende efter de 5 uger for lækre ser de ud :). God aften. 🌺

    Svar
 8. 5 stars
  Jeg har to ret småtspisende børn – men lige de pandekager her ryger før jeg når at få lavet den næste. En dobbeltportion er væk som dug for solen 👀 måske jeg skal begynde at lave tredobbelt for at vi voksne også kan få en enkelt 😂😂 tusind tak for (endnu) en fantastisk opskrift

  Svar
 9. Vildt lækre pandekager med dejlig smag! Meget nemme at vende (lavede dem på en pandekagepande) og ligner fuldstændig “almindelige” pandekager. De tricker ikke min sukkertrang, så et par pandekager, et blødkogt æg og nogen skriver agurk til morgenmad, så er jeg godt mæt i mange mange timer. Det bliver ikke sidste gang jeg laver dem :-)

  Svar
  • Jaa så dejligt. Jeg vender også tilbage til dem igen og igen. Jeg synes, de både er de nemmeste og mest velsmagende :)

   Svar