Hytteostpandekager


Hytteostpandekager er en klassiker blandt pandekageopskrifter hos os, der spiser Low Carb eller Keto. Og det er den pandekageopskrift, jeg selv bliver ved med at vende tilbage til. De er nemme, de er proteinrige og de smager virkelig godt.

Hytteostpandekager - Keto pandekager

Hytteostpandekager

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Low Carb & Keto-venlige pandekager
8 stk
|
30 min

Ingredienser

Pandekager

Sådan gør du

 • Opvarm vaffeljernet med pandekagepladerne i.
 • Blend alle ingredienser til dejen sammen.
 • Fyld dej i pandekagepladerne og bag, til jernet lyser grønt.
 • Hvis de er for blege, kan du vende dem og give dem lidt mere.

Intet vaffeljern – intet problem

 • Steg pandekagerne i smør eller smagsneutral kokosolie på panden.

Noter

Jeg har lavet energiberegningen pr. pandekage. Så kan du selv bestemme om du spiser et bjerg som fuldt måltid eller om du bruger dem på et morgenbord med andre ting. 
På billederne har jeg toppet mine med peanutbutter og den lækre SukrinSirup Maple, som smager ligesom ahornsirup, bare uden sukker. Set i baksspejlet kunne jeg godt have undværet peanutbutteren :)
Mit vaffeljern med pandekageplader hedder Tefal Snack Collection (reklamelink). Husk at pandekagepladerne skal købes ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Proteinrige pandekager med hytteost

Hytteostpandekagerne består helt enkelt af hytteost og æg. Som smagstilsætning har jeg lidt sødning og en anelse kardemomme.

Grunden til at jeg fik lyst til pandekager er at jeg havde købt en Sukrinsirup med ahornsmag. Eller Maple, hedder den. Den smager simpelthen fænomenalt godt. I dagens anledning fik portionen her lige en klat peanutbutter også. Det ville også have været lækkert med mandelsmør men det havde jeg desværre ikke.

Se tip til pandekageopskriften under opskriften.

Pandekager og Keto

Disse hytteostpandekager er ret kulhydratfattige og kan ud fra et kulhydratsynspunkt fint spises på Keto. Mange oplever at denne type opskrifter trigger enten sukkertrang eller spisetrang og at der er noget ved det søde/bløde, der ikke fungerer lige så selvregulerende som et måltid bestående af kød, grøntsager og fedt.

Sådan har jeg det bl.a. selv.

Jeg spiser dem derfor ikke i mine Keto-perioder, men det er jo et personligt valg.

Læs hvordan jeg skifter mellem Low Carb og Keto her.

Pandekager bagt i vaffeljern

Til mit Tefal Snack Collection (reklamelink) har jeg købt pandekageplader. Jeg har testet dem nogle gange og har ikke været særligt tilfreds med resultatet. Men hver gang jeg luftede min mellemfornøjethed, meldte så mange læsere begejstret ind med hvor glade de var for at lave pandekager på den måde.

Derfor måtte jeg selvfølgelig prøve igen.

Og mjaaah… det blev lidt bedre end de andre gange. Jeg tror, jeg havde puttet for lidt dej i de andre gange, så denne gang var jeg lidt bedre til at få puttet nok dej i. Samtidig smurte jeg jernet med en anelse kokosolie og det synes jeg virkelig hjalp på den ellers lidt mærkelige overflade, de fik.

Så ok, jeg overgiver mig. Delvist. De smager jo også virkelig godt stegt i smør på panden :)

Hytteostpandekager og tips til flere pandekageopskrifter

Jeg har efterhånden virkelig mange pandekageopskrifter her på bloggen, og jeg har derfor samlet dem i en kategori for sig, så de er nemme at bladre igennem, når man skal finde sin favorit. Find dem allesammen her: Pandekageopskrifter

Hvis jeg skal vælge to favoritter ud, bliver det disse hytteostpandekager eller de oprindelige keso-plätter eller de tynde pandekager med bærsylt. Bærsyltetøjet ville i øvrigt også have været lækkert her, enten sammen med eller i stedet for peanutbutter.

Hytteostpandekager - Keto pandekager
Hytteostpandekager - Keto pandekager

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
 • adgang til at lytte til min podcast (og stille dine egne spørgsmål, du ønsker jeg svarer på deri)

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Hytteostpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Mine erfaringer med at lave disse pandekager på en normal stegepande (Ø 28):

  Tilsæt kun halv mængde loppefrøskaller. Ellers bliver dejen for tyk efterhånden, som loppefrøskallerne suger væsken.

  Der bliver omkring 40 % af antallet angivet i opskriften, hvis man bager store pandekager.

  Svar
 2. Hej må jeg bruge disse pandrkager i min 5 ugers keto begyndermadplan for at afveksle lidt med æg. Tænker også at bruge kyllingefrikadellerne til morgenmad ? Eller er det for tidligt i opstarten . Er i uge 2 😀 tak for dejlig mad , er vild med livsstilen og kiloene der rasler af 😍 mette

  Svar
  • Hej Mette
   Det bestemmer du fuldstændig selv. Jeg plejer at fraråde pandekager, vafler og alt det søde, simpelthen fordi det for mange ikke fungerer optimalt. Men det behøver jo ikke betyde at det ikke kan fungere for dig. Så giv det et skud og er alt godt, er du bare heldig. Hvis ikke, går du bare tilbage til det, du gjorde før :)

   Svar
   • Tak for svar Jane, overvejer lige en ekstra gang, de kunne jo også være guleroden i den anden ende efter de 5 uger for lækre ser de ud :). God aften. 🌺

    Svar
 3. 5 stjerner
  Jeg har to ret småtspisende børn – men lige de pandekager her ryger før jeg når at få lavet den næste. En dobbeltportion er væk som dug for solen 👀 måske jeg skal begynde at lave tredobbelt for at vi voksne også kan få en enkelt 😂😂 tusind tak for (endnu) en fantastisk opskrift

  Svar
 4. Vildt lækre pandekager med dejlig smag! Meget nemme at vende (lavede dem på en pandekagepande) og ligner fuldstændig “almindelige” pandekager. De tricker ikke min sukkertrang, så et par pandekager, et blødkogt æg og nogen skriver agurk til morgenmad, så er jeg godt mæt i mange mange timer. Det bliver ikke sidste gang jeg laver dem :-)

  Svar
  • Jaa så dejligt. Jeg vender også tilbage til dem igen og igen. Jeg synes, de både er de nemmeste og mest velsmagende :)

   Svar