Hytte à l’amande


Hytte à l’amande er low carberens version af risalamande. En slags risalamande men lavet med hytteost i stedet for ris. Skørt eller genialt? Det vil jeg lade være op til dig.

Hytte à l'amande er low carb udgaven af risalamande. Skørt eller genialt? du bestemmer!

Hytte à l’amande

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk fløden til skum, sammen med vaniljekorn og SukrinMelis.
 • Vend flødeskummet med hytteost og mandelsplitter.
 • Smag til og server med kirsebærsauce eller med sukkerfri bærsylt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg synes, det er lidt skørt, må jeg indrømme, men til gengæld smager det faktisk rigtig godt. Og den mætter helt vildt.

Om du vil servere det til juleaften, skal jeg slet ikke gøre mig til dommer over. Herhjemme skal vi have almindelig risalamande.

Low Carb risalamande – hytte à l’amande

Jeg er ikke så tosset med risalamande, for jeg har det lidt stramt med kolde ris, og sidste år var første år, hvor jeg spiste det. Men jeg begyndte faktisk så småt at få smag for det, så jeg er frisk på at smage det igen i år.

Men herhjemme hedder det altså hytte à l’amande i løbet af december og så rigtig risalamande juleaften. Så er der også forskel på hverdag og fest.

Husk at kigge forbi opskriften på min hjemmelavede kirsebærsauce også. Selvom den indeholder et kompromis eller to, er den voldsomt kulhydratbegrænset ift. købevarianterne.

Denne minder jo lidt om den populære LCHF-risifrutti. Kan du huske den?

Hytte à l'amande er low carb udgaven af risalamande. Skørt eller genialt? du bestemmer!

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Hytte à l’amande”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Ved du om man kan få hytteost uden salt?! Eller om der findes en variant med mindre salt?!
  Mange hilsner fra en tro følger.

  Svar
  • Det tror jeg umiddelbart ikke. Jeg tjekkede lige de forskellige mærker på nemlig.com og her indeholdt de allesammen 0,8 g salt/100 g. Jeg ved dog ikke om det er præcist mærket…

   Svar
  • En variant af opskriften (fundet hos en anden LCHF-blogger) er nu testet og fundet omvejen værd:
   Hytteosten skylles under rindende koldt vand i si og dryppes godt af inden brug. Det reducerer densalte smag. Fungerer udmærket.

   Svar
   • Uhh det må jeg prøve. Overvejer ellers at prøve med chiafrø, mascarpone og flødeskum. Synes frøene i chiagrød puffer lækkert op efter et par dage i køleren 😜👌🏻
    (Hilsen en loyal følger som takket være dig har smidt 20kg på 19 uger 🙌🏻🙌🏻💪🏻🤩❤️)

    Svar
  • Jeg ved ikke med frysning. Umiddelbart tænker jeg, at den ikke er så velegnet til det men jeg har aldrig frosset hytteost, så jeg ved ikke rigtigt hvordan det opfører sig.

   Og nej, desværre ingen risalamande-is… :-/

   Svar
 2. Hvor er det dejligt at læse og prøve nogle anderledes opskrifter fra din hånd. Tak for det.
  Jeg vil nu bruge alm sukker. Men ellers følge din opskrift.
  Jeg vil prøve din Hytte a lamanda med bær sylte, snarest. Jeg er småtspisende P.g af en nylig operation. Så betyder synet meget.
  Og dine opskrifter ser så skønne ud
  Hilsen fra Mona

  Svar
  • Det tror jeg fint det kan. Jeg bruger sukrinmelis for farven og for at det ikke skal knase men jeg ved faktisk ikke, om det er et reelt problem :)

   Svar
 3. Jeg vil give mig i kast med hytte a lamand,e da jeg aldrig har brudt mig særlig meget om ris a lamande og gerne vil undgå de unødige kulhydrater. Dog forstår jeg ikke helt sukker alternativet Sukrin melis, da når jeg er inde og læse omkring produktet står der 100 procent kulhydrat?

  Svar
  • Ja det virker lidt misvisende men det er fordi vi i dk skal deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat fordi en del af dem optages i blodet. Det gælder alle sukkeralkoholer undtagen erytritol som er den sukrin-produkterne er lavet af. Den passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og burde derfor tælle som nul.

   Læs evt mere her: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar