Hytte à l’amande er low carberens version af risalamande. En slags risalamande men lavet med hytteost i stedet for ris. Skørt eller genialt? Det vil jeg lade være op til dig.
Ingredienser
- 500 g hytteost
- 1,5 dl fløde
- 50 g mandler smuttede og hakket eller mandelsplitter
- 2 spsk SukrinMelis reklamelink
- 1 vaniljestang kornene herfra, eller vaniljepulver
Sådan gør du
- Pisk fløden til skum, sammen med vaniljekorn og SukrinMelis.
- Vend flødeskummet med hytteost og mandelsplitter.
- Smag til og server med kirsebærsauce eller med sukkerfri bærsylt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg synes, det er lidt skørt, må jeg indrømme, men til gengæld smager det faktisk rigtig godt. Og den mætter helt vildt.
Om du vil servere det til juleaften, skal jeg slet ikke gøre mig til dommer over. Herhjemme skal vi have almindelig risalamande.
Low Carb risalamande – hytte à l’amande
Jeg er ikke så tosset med risalamande, for jeg har det lidt stramt med kolde ris, og sidste år var første år, hvor jeg spiste det. Men jeg begyndte faktisk så småt at få smag for det, så jeg er frisk på at smage det igen i år.
Men herhjemme hedder det altså hytte à l’amande i løbet af december og så rigtig risalamande juleaften. Så er der også forskel på hverdag og fest.
Husk at kigge forbi opskriften på min hjemmelavede kirsebærsauce også. Selvom den indeholder et kompromis eller to, er den voldsomt kulhydratbegrænset ift. købevarianterne.
Denne minder jo lidt om den populære LCHF-risifrutti. Kan du huske den?
Absolut fantastisk 👍🫣
Hej Jane.
Ved du om man kan få hytteost uden salt?! Eller om der findes en variant med mindre salt?!
Mange hilsner fra en tro følger.
Det tror jeg umiddelbart ikke. Jeg tjekkede lige de forskellige mærker på nemlig.com og her indeholdt de allesammen 0,8 g salt/100 g. Jeg ved dog ikke om det er præcist mærket…
En variant af opskriften (fundet hos en anden LCHF-blogger) er nu testet og fundet omvejen værd:
Hytteosten skylles under rindende koldt vand i si og dryppes godt af inden brug. Det reducerer densalte smag. Fungerer udmærket.
Uhh det må jeg prøve. Overvejer ellers at prøve med chiafrø, mascarpone og flødeskum. Synes frøene i chiagrød puffer lækkert op efter et par dage i køleren 😜👌🏻
(Hilsen en loyal følger som takket være dig har smidt 20kg på 19 uger 🙌🏻🙌🏻💪🏻🤩❤️)
Jeg brugte også chiafrø i stedet for hytteost sidste år, det blev vist acceptabelt. Men i år tror jeg det bliver skyllet hytteost – det ligner bedre originalen :)
Fantastisk at høre. Godt gået👏🏼❤️
Hej Jane
Kan man fryse din Hytte á l’amande? eller har du en opskrift på “Ris a la mande is”?
Mvh og god jul
Jeg ved ikke med frysning. Umiddelbart tænker jeg, at den ikke er så velegnet til det men jeg har aldrig frosset hytteost, så jeg ved ikke rigtigt hvordan det opfører sig.
Og nej, desværre ingen risalamande-is… :-/
Hvor er det dejligt at læse og prøve nogle anderledes opskrifter fra din hånd. Tak for det.
Jeg vil nu bruge alm sukker. Men ellers følge din opskrift.
Jeg vil prøve din Hytte a lamanda med bær sylte, snarest. Jeg er småtspisende P.g af en nylig operation. Så betyder synet meget.
Og dine opskrifter ser så skønne ud
Hilsen fra Mona
Dejligt at høre, Mona. Denne vil i hvert fald mætte og fylde godt ❤️
Kan denne dessert laves dagen forinden det skal serveres ? ?
Mvh
Det ved jeg ikke helt. Jeg synes måske godt den kan risikere at løbe lidt…
Ehhh, hvis nu jeg supergerne vil lave den her, men kun har Sukrin Gold i huset… kan det gå?
Mvh.
Tina
Det tror jeg fint det kan. Jeg bruger sukrinmelis for farven og for at det ikke skal knase men jeg ved faktisk ikke, om det er et reelt problem :)
Jeg vil give mig i kast med hytte a lamand,e da jeg aldrig har brudt mig særlig meget om ris a lamande og gerne vil undgå de unødige kulhydrater. Dog forstår jeg ikke helt sukker alternativet Sukrin melis, da når jeg er inde og læse omkring produktet står der 100 procent kulhydrat?
Ja det virker lidt misvisende men det er fordi vi i dk skal deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat fordi en del af dem optages i blodet. Det gælder alle sukkeralkoholer undtagen erytritol som er den sukrin-produkterne er lavet af. Den passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og burde derfor tælle som nul.
Læs evt mere her: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/