Hytte à l’amande


Hytte à l’amande er low carberens version af risalamande. En slags risalamande men lavet med hytteost i stedet for ris. Skørt eller genialt? Det vil jeg lade være op til dig.

Hytte à l'amande er low carb udgaven af risalamande. Skørt eller genialt? du bestemmer!

Hytte à l’amande

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk fløden til skum, sammen med vaniljekorn og SukrinMelis.
 • Vend flødeskummet med hytteost og mandelsplitter.
 • Smag til og server med sukkerfri kirsebærsauce, som du enten køber eller laver efter denne opskrift (ikke medregnet i energiberegningen)

Noter

Energiberegningen er uden kirsebærsaucen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg synes, det er lidt skørt, må jeg indrømme, men til gengæld smager det faktisk rigtig godt.

Om du vil servere det til juleaften, skal jeg slet ikke gøre mig til dommer over. Herhjemme skal vi have almindelig risalamande.

“Sunde desserter”

Når jeg lavere sundere versioner af desserter, sker der tit den fejlopfattelse at folk så tror, at de kan spises uden problemer eller fx dagligt eller endda bruges til måltid. Her vil jeg gerne spare dig for at tage en fejlrute. Mit råd til dig er at opfatte alle desserter som dessert. Uanset kulhydratindhold og med hvilke ingredienser, de er lavet. Dessert er dessert. Og med det mener jeg, at du skal bruge dem i det omfang du synes, din livsstil giver plads til dessert.

Og det gælder også her. Vægttab og vægtvedligehold er fx to forskellige situationer og den ene giver lidt mere plads til desserter end den anden. Gæt selv hvilken ;-)

Low Carb risalamande – hytte à l’amande

Jeg er ikke så tosset med risalamande, for jeg har det lidt stramt med kolde ris, og sidste år var første år, hvor jeg spiste det. Men jeg begyndte faktisk så småt at få smag for det, så jeg er frisk på at smage det igen i år.

Husk at kigge forbi opskriften på min hjemmelavede kirsebærsauce også. Selvom den indeholder et kompromis eller to, er den voldsomt kulhydratbegrænset ift. købevarianterne.

Denne minder jo lidt om den populære LCHF-risifrutti. Kan du huske den?

Hytte a la mande er low carb udgaven af risalamande. Skørt eller genialt? du bestemmer!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Hytte à l’amande”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg synes den smager SÅ godt. Kan jeg regne med kulhydraterne i udregningen? Synes det virker meget højt. Men er ny i keto sammenhæng og har endnu ikke læst slle dine artikler. Ifht risi fruti der kun er 5 g? Men ved self godt at mandler trækker meget.

  Svar
  • Gud nej, den er da helt skæv! Tak fordi du lige opdagede det. Aner ikke hvad der er gået galt der men det er i hvert fald rettet nu. Energiberegningen er uden kirsebærsauce.

   Retter som desserter, kager, søde sager osv. er ikke egnede på Keto, desværre. Her er det bedre at holde sig til kød og grøntsager. I hvert fald hvis målet med Keto er vægttab. Det vil gøre det meget nemmere at nedbringe kulhydratindtaget til 20 g og opnå den appetitdæmpende effekt, som er den, Keto kan give og som hjælper til at man opnår kalorieunderskuddet❤️

   Svar
 2. Hej Jane.
  Ved du om man kan få hytteost uden salt?! Eller om der findes en variant med mindre salt?!
  Mange hilsner fra en tro følger.

  Svar
  • Det tror jeg umiddelbart ikke. Jeg tjekkede lige de forskellige mærker på nemlig.com og her indeholdt de allesammen 0,8 g salt/100 g. Jeg ved dog ikke om det er præcist mærket…

   Svar
  • En variant af opskriften (fundet hos en anden LCHF-blogger) er nu testet og fundet omvejen værd:
   Hytteosten skylles under rindende koldt vand i si og dryppes godt af inden brug. Det reducerer densalte smag. Fungerer udmærket.

   Svar
   • Uhh det må jeg prøve. Overvejer ellers at prøve med chiafrø, mascarpone og flødeskum. Synes frøene i chiagrød puffer lækkert op efter et par dage i køleren 😜👌🏻
    (Hilsen en loyal følger som takket være dig har smidt 20kg på 19 uger 🙌🏻🙌🏻💪🏻🤩❤️)

    Svar
  • Jeg ved ikke med frysning. Umiddelbart tænker jeg, at den ikke er så velegnet til det men jeg har aldrig frosset hytteost, så jeg ved ikke rigtigt hvordan det opfører sig.

   Og nej, desværre ingen risalamande-is… :-/

   Svar
 3. Hvor er det dejligt at læse og prøve nogle anderledes opskrifter fra din hånd. Tak for det.
  Jeg vil nu bruge alm sukker. Men ellers følge din opskrift.
  Jeg vil prøve din Hytte a lamanda med bær sylte, snarest. Jeg er småtspisende P.g af en nylig operation. Så betyder synet meget.
  Og dine opskrifter ser så skønne ud
  Hilsen fra Mona

  Svar
  • Det tror jeg fint det kan. Jeg bruger sukrinmelis for farven og for at det ikke skal knase men jeg ved faktisk ikke, om det er et reelt problem :)

   Svar
 4. Jeg vil give mig i kast med hytte a lamand,e da jeg aldrig har brudt mig særlig meget om ris a lamande og gerne vil undgå de unødige kulhydrater. Dog forstår jeg ikke helt sukker alternativet Sukrin melis, da når jeg er inde og læse omkring produktet står der 100 procent kulhydrat?

  Svar
  • Ja det virker lidt misvisende men det er fordi vi i dk skal deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat fordi en del af dem optages i blodet. Det gælder alle sukkeralkoholer undtagen erytritol som er den sukrin-produkterne er lavet af. Den passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og burde derfor tælle som nul.

   Læs evt mere her: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar