Hyldest til god morgenmad


Jeg er jo fan af morgenmad. Af alle måltider elsker jeg morgenmad mest. Det er ikke, fordi min morgenmad som sådan er særlig avanceret, det handler mere om den følelse, det giver i kroppen, når man fylder brændstof på efter nattens mange timers faste. Jeg spiser sjældent om aftenen, så når jeg spiser morgenmad, er det 12 timer siden jeg sidst fik noget indenbords.

Morgenmaden er mit vigtigste måltid, da det har stor betydning for mit energiniveau hele dagen. Protein og fedt fra morgenstunden er værn nr. 1 mod energifald og sukkertrang om eftermiddagen. Der er to ufravigelige elementer i min morgenmad: 2 tsk Nordic Natural Cod Liver Oil og en kande grøn the. Herudover indgår næsten altid 2 æg, måske lidt ost og lidt grønt.

Jeg spiser morgenmad ved 6-tiden og tænker som regel ikke på mad igen før henad 10.30 tiden. Og for mig er det virkelig fornemt. Tidligere har det været en luksus for mig, om jeg kunne være mæt 2½-3 timer. Når jeg bliver sulten nu, bliver jeg almindelig sulten. Min mave knurrer lidt, og mine tanker begynder at kredse om mad. På sådan en stille og fredelig måde. Væk er følelsen af at kroppen er i max alarmberedskab, og alle impulser siger “spis-nu-eller-dø!” Tidligere gjorde sult mig enormt utilpas, jeg blev dårlig, nærmest aggressiv og umulig at være i nærheden af. Det er faktisk en enorm befrielse at have fået fleksibiliteten ift. mad tilbage, så jeg ikke længere behøver gå i panik, hvis jeg sidder til møde henover frokost og derfor må spise lidt senere end normalt. Big deal…

Der er ikke stor forskel på min morgenmad i hverdagene og i weekenden. Forskellen kan nogle gange bestå i, at jeg steger bacon i weekenden. I dag fik jeg et dobbelt spejlæg, tre skiver bacon, lidt tomater, et olieshot, et glas limonade og en kande the. God start.

Det slår mig lige, at det er anden gang, jeg skriver et lovprisende indlæg om morgenmad. Sidste gang så det sådan her ud.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Hyldest til god morgenmad”

Skriv en kommentar

 1. Super tip, Rikke! Jeg glemmer altid at tænke mikroen ind som madlavningsredskab. Faktisk er jeg ikke så vild med den. Ved nogen egentlig, hvad de stråler gør ved vores mad? Det kan da ikke være godt?! På den anden side står jeg flere gange om ugen og mikro-opvarmer min frokost på jobbet, fordi jeg ikke har andre muligheder. Og jeg sover også ved siden af min mobiltelefon. Så her er vist en god, gang dobbelmoral. Jeg steger i øvrigt bacon i ovnen. Heller ingen svineri eller mados her. Faktisk bliver de altid enten sorte eller slatne, når jeg forsøger mig på panden.

  Inger, mæthed og stabil energi er de to bedste udfald ved lchf. Farvel til furien (det kan jeg lige høre min mand sige!)

  :) Jane

  Svar
 2. Ja, det er næsten ikke til at tro, man kan være væk fra køleskabet så længe uden madpakke. Det er også noget jeg nyder meget.

  Svar
 3. Søde Jane, du kan da osse spise bacon i hverdagene. Brug microbølgeovenen, så er det ingen overvågning og ingen opvask (andet end hvad opvakseren kan tage) og ingen svineri eller mados i håret

  Svar