Hyldeblomstsaft – opskrift med meget mindre sukker


Jeg er altid gået udenom at lave hyldeblomstsaft. Opskrifterne med 1 kg sukker har skræmt livet af mig (ja, ja, I know..) men faktisk er det lige så meget, fordi vi slet ikke drikker saft herhjemme.

I år er første år, jeg har prøvet at lave saften selv. Hyldeblomsterne blomstrer så fint lige udenfor mit vindue.

Hyldeblomstsaft med meget mindre sukker. Få opskriften på den forfriskende sommerdrik uden at gå på kompromis med sukkervanerne. Opskrift her: Madbanditten.dk

Hyldeblomstsaft

Føj til favoritter Udskriv Pin
– opskrift med meget mindre sukker
1.5 flaske
|
3 days

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær stilkene af hyldeblomsterne. Saften bliver bitter, hvis der er for meget stilk med. Hæld hyldeblomsterne i en stor skål.
  • Skær skrællen af citronen med en tyndskræller (igen, pas på det hvide – det giver bitterhed) og pres saften ud af citronen. Hæld begge dele i skålen til hyldeblomsterne.
  • Lav et opkog med vand og kokossukker og lad det simre, til kokossukker er helt opløst. Hæld det varme vand over i skålen til hyldeblomsterne og lad saften afkøle.
  • Nu skal saften trække. Jeg lod min trække i ca. 3 dage i køleskab.
  • Si herefter hyldeblomster og citronskræller fra og hæld saften på flaske. Smag evt. til med steviadråber. Stevia har en lidt sær bismag, så vær forsigtig med mængden.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Saft til børnefødselsdag

Det eneste tidspunkt på året, hvor vi har saft i huset er, når ungerne skal holde børnefødselsdag. At servere vand til en børnefødselsdag er nemlig lig med børnemishandling, så jeg køber saften for at undgå hele den misere.

Normalt køber jeg ind, så der er nok til, at hvert barn får et glas, og herefter forklarer jeg, at vi er “løbet tør”. Pudsigt nok, er der ingen, der har problemer med at drikke vand efter den forklaring.

Min saft er ikke sød. Vi topper den lige op med lidt vand, men ungerne ville sikkert gerne drikke den, som den er.

I virkeligheden betyder det ikke så meget, om man bruger 1 dl sukker eller 1 kg sukker. Det, der betyder noget, er jo den færdige drik, du drikker. Har du brugt 1 kg sukker til selve saften, vil du fortynde med mere vand.

Har du som jeg brugt mindre sukker/sødning, vil du bruge mere saft og mindre vand. Så med de briller på er det måske noget pjat at lave saft med mindre sukker. Du kan evt. tilføje mere Sukrin, det kan være en fin måde at øge sødningsgraden for dig, der gerne vil spare på sukker.

Vil du have flere dejlige drikkevarer?

Jeg har omsider fået samlet alle mine drikke-opskrifter, altså dem, som ikke er juice, greenies eller smoothies, så mangler du inspiration til kulhydratfattige drikke, kan du kigge forbi siden her: DEJLIGE DRIKKEVARER

Hyldeblomstsaft - opskrift uden raffineret sukker og med meget mindre sødning -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Dejlige drikkevarer uden sukker eller med begrænset mængde sukker og sødning. Til dig, der spiser sukkerfrit, low carb eller LCHF og gerne vil drikke andet end vand. Opskrifter her: Madbanditten.dk
Billede taget af Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Hyldeblomstsaft – opskrift med meget mindre sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har lige lavet en portion af årets første hyld! Med synrin gold og den er da blevet rigtig go! Tænker bare, at der ubiddelbart skal meget i!
    Jeg har faktisk brugt en hel pose til 4,5 L!
    Så den ender jo også med at blive en halvdyr saft!
    Jeg har så også kommet atamon i så saften holder længere og det sager dejligt!

    Svar
  2. Jeg har en sukkerfyldt opskrift på hyldeblomst saft men der er også jordbær i. Jeg tænkte på om div. Sukkerarter kunne erstattes med jordbærsaft? Det smager godt.

    Svar
  3. Hjælp nu er jeg forvirret. Hvorfor vil alle med kommentare væk fra kokossukker og bruge stevia og sukrin? Hvad er “problemet” med kokossukker? Det bliver jo brugt i flere af Janes opskrifter.

    Svar
    • Kokossukker er jo på mange måder at sidestille med almindeligt sukker, dog med lidt lavere GI (glykæmisk indeks). Hvis man gerne vil spare kulhydraterne væk er sukrin og stevia umiddelbart bedre valg. Jeg bruger kokossukker fordi jeg synes, det er et vildt lækkert produkt og så tager jeg de ekstra kulhydrater med. Det er et individuelt valg :)

      Svar
  4. Hej Jane. Ville det give mening at bruge yacon sirup? Og hvor meget ville du bruge. Er det overhovedet et bedre alternative end kokossukkeren? Mvh Ditte.

    Svar
    • Ja, det kunne man vel godt, tænker jeg. Jeg ville nok starte med omtrent samme mængde. Om det er bedre eller værre ved jeg ikke rigtigt. Same-same- tror jeg :)

      Svar
  5. Jeg har prøvet din opskrift med kokossukker, og i stedet for stevia har jeg tilført et par store skefulde økologisk bjerghonning fra Paraguay (til 3x portionen – ca 50 hyldeblomster)

    Glæder mig vildt til at prøve denne variant – har tidligere kun lavet med alm. hvidt sukker

    Svar
  6. Tænker bare hvorfor ikke sukker og så drik mindre i stedet for alle de tilsætningskrumspring. Hold jer til rene glade rå-varer så bliver både i og børnene sunde og glade! Ærlighed varer længst også i mad.

    Svar
    • Det var egentlig også det, jeg prøvede at skrive i afsnittet om at det ikke giver mening at nedsætte sukkerindholdet i den.

      Svar
  7. Jeg kan anbefale at bruge et par stilke hyldeblomst i 1. fermentering vandkefir – det giver en skøn smag!!

    Svar
    • Det har jeg til gengæld prøvet og helt enig! det smager fantastisk! Det var klart en af mine favoritter!

      Svar
  8. Jeg har lige lavet med sukrin. En udgave med den røde og en med den sorte.
    Og jeg syntes den med Sukrin gold blev bedst.

    Svar
  9. Den vil jeg prøve af, syntes nemlig også der skal så meget alm. sukker i og derfor havde jeg tænkt at springe over i år, men prøver denne.
    Hvad tænker du om at bruge sukrin sukker ???

    mvh Sandra

    Svar
  10. Jeg har lige lavet en stor portion med ren stevia, jeg er spændt på hvordan den bliver :-)

    Svar
  11. Jeg havde bestemt mig for ikke at lave saft i år, men hold nu op al den hyld, og med kokussukker går det nok! Gør det NU! God søndag

    Svar