Hvidløgssteak med bønner


Hvidløgssteak med bønner er en “alt i én pande-“ret, perfekt til de dage, hvor aftensmaden skal gå stærkt og kreativiteten svigter. Det møre oksekød og de sprøde grønne bønner har fået selskab af en lækker fyldig sauce af blandt andet sojasauce, hvidløg og okseboullion.

Mørt kød til hvidløgssteak

Jeg har brugt flanksteak i opskriften, men du kan sagtens bruge de lidt finere/dyrere udskæringer som oksefilet, ribeye eller entrecote. Dog gerne mørt kød, der egner sig til lynstegning.

Hvidløgssteak med bønner

Hvidløgssteak med bønner

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Marinade

Sauce

Drys

 • 1 tsk chiliflager

Sådan gør du

 • Skær steaken i strimler.
 • Kom kødet i en frysepose sammen med hvidløg, sojasauce, Sambal oelek, olivenolie og peber og lad kødet marinere i ca. 10 minutter – gerne længere.
 • Opvarm en pande til høj varme og steg kødet i et minuts tid, til det har fået god farve. Læg kødet til side et øjeblik.

Sauce

 • Skru ned til middelvarme og kom hvidløg og halvdelen af smørret på panden, sauter hvidløget, så det kun tager en smule farve.
 • Tilsæt bønnerne og steg med et øjeblik.
 • Tilsæt bouillon, sødning, citronsaft og krydderier og lad væsken reducere en del.
 • Smag til.
 • Tilsæt det sidste smør under omrøring og kom kødet tilbage på panden sammen med persillen. Lad det varme igennem i et minut eller to og server.
 • Drys med chiliflager inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hverdagsmad med smag

Der er virkelig fuld smæk på smagen i denne hvidløgssteak med bønner i hvidløgssauce. Ja, der er gang i hvidløget og chilien faktisk også. Men så ved man jo, at man lever😅

Hvis du ikke bryder dig om grønne bønner kan de sagtens skiftes ud med asparges, aspargesbroccoli, pak choi og/eller forårsløg.

Jeg brugte friske grønne bønner. Optøede fra frost kan til nøds bruges, hvis du er i knibe, men jeg tror, det bliver bedst med de friske.

Hvidløgssteak med bønner

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Hvidløgssteak med bønner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Usandsynlig lækker ret 🤤🤤🤤
  Og ja, masser af smæk på smagen (Og lidt sved på panden 😅)
  Første gang i mit liv, jeg har lavet mad med friske, grønne bønner (For jeg kan jo ikke lide bønner 😁) Men det kan jeg så åbenbart godt ☺️
  Mums 👏👏👏

  Svar