Lynhurtig, lækker lammeculotte – airfryer to the rescue! 15 minutter i airfryeren gav os lækkert, mørt og saftigt kød med et sprødt fedtlag yderst. Fratræk herfra anstrengelserne jeg havde, da brandalarmen gik i gang, fordi der åbenbart stod lidt for meget røg ud af airfryeren. Undskyld naboer 🙉
Selve tilberedningstiden i airfryeren var 15 minutter, men derefter havde jeg den til at hvile i 6 minutter, hvilket lige passede med at broccolifritterne overtog pladsen i maskinen. Og forinden havde den marineret i hvidløgsmarinaden. Det synes jeg er tid givet godt ud, hvis man kan passe det ind.
Lammeculotte i airfryer er superlækkert og jeg er helt ærgerlig over at vi ikke spiser det oftere.
Lammeculotte kan selvfølgelig laves i ovn også. Det har jeg en opskrift på her.
Find Keto airfryer opskrifter her >>
Hvidløgsmarineret lammeculotte
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 500 g lammeculotte
Hvidløgsmarinade
- 2 fed hvidløg presset eller finthakket
- 1 spsk olivenolie
- tørret rosmarin eller timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds lammeculotten og snit fine ruder i skindet.
- Rør hvidløgsmarinaden sammen i en lille skål.
- Vend kødet godt i marinaden og sørg for at den kommer godt ned i revnerne, du har skåret. Lad kødet marinere så længe du har – gerne natten over.
- Put kødet i airfryeren og giv den/dem 15 minutter ved 180 grader.
- Tag ud, lad hvile og skær herefter i skiver.
- Server evt. med broccolifritter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lammeculotte i airfryer – et par tips
Mine lammeculotter var ret små, så jeg tilberedte to styks. Det passede til en semi-sulten dame (mig) og en sulten, stor mand (Søren). Ungerne var ikke hjemme og gik glip af dette lækre kød.
15 minutter var måske endda lige i overkanten, så start evt. med 14 og mærk på den eller tag temperaturen.
Sørg for, at airfryeren er ren, før du starter. Da kødet er lidt fedtholdigt, kan den ryge kraftigt – det var det, der gav balladen med brandalarmen.
Det nemme her er at airfryeren klarer det hele. Jeg skal ikke først brune den på panden og derefter have den i ovnen. Jeg elsker at jeg bare kan putte den direkte i airfryeren og ikke tænke på maden, før den er klar (igen, frataget brandalarmen).
Mit tip er:
Steg den 10min med kødsiden opad, tag den ud og hvil i mindst 5min.
Imens put gryntesager i i 5-10 min.
Put så culotten ovenpå med fedt opad. Den har åbnet sig i udskæringerne, så salt hvidløg og krydderi i dem.
Så 8min mere.
Ud og hvile i 5.
Spis
Hej. Jeg prøver igen.
Min lammeculotte var meget rød efter at have stegt i den i 15 min. på180 grader. Hvad har jeg gjort forkert ?
Hilsen Margit.
Anden størrelse lammeculotte og anden airfryer. Det er de to variabler, der er. Som du kan læse, var 15 min lige i overkanten hos mig. På den måde er stegetider jo altid vejledende.
Hvad bruger man af sauce til?
Jeg plejer ikke at spise sauce til🤷🏻♀️
Men en kold sauce rørt af cremefraiche og hvidløg og måske lidt friskhakket persille kunne være superlækker til.
Sætter du stegen i en kold airfryer? Eller er den forvarmet?
Bare kold :)
Jeg skriver altid hvis jeg varmer den op først men det er relativt sjældent at jeg gør det.
Ej, hvordan kunne du dog vide, at jeg lige netop i går impuls-købte en lammeculotte i Føtex, som jeg netop skulle til at undersøge hvordan jeg tilbereder + tilbehør. Har aldrig i mit liv tilberedt nogen former for lam før, så opskriften kommer som kaldet – tak :-)
Fantastisk – lækker middag forude! :)