Hvidløgsmarineret lammeculotte i airfryer


Lynhurtig, lækker lammeculotte – airfryer to the rescue! 15 minutter i airfryeren gav os lækkert, mørt og saftigt kød med et sprødt fedtlag yderst. Fratræk herfra anstrengelserne jeg havde, da brandalarmen gik i gang, fordi der åbenbart stod lidt for meget røg ud af airfryeren. Undskyld naboer 🙉

Selve tilberedningstiden i airfryeren var 15 minutter, men derefter havde jeg den til at hvile i 6 minutter, hvilket lige passede med at broccolifritterne overtog pladsen i maskinen. Og forinden havde den marineret i hvidløgsmarinaden. Det synes jeg er tid givet godt ud, hvis man kan passe det ind.

Lammeculotte i airfryer er superlækkert og jeg er helt ærgerlig over at vi ikke spiser det oftere.

Lammeculotte kan selvfølgelig laves i ovn også. Det har jeg en opskrift på her.

Find Keto airfryer opskrifter her >>

lammeculotte i airfryer

Hvidløgsmarineret lammeculotte

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lavet i airfryer
2
|
15 minutter

Udstyr

Ingredienser

Hvidløgsmarinade

  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • tørret rosmarin eller timian
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds lammeculotten og snit fine ruder i skindet.
  • Rør hvidløgsmarinaden sammen i en lille skål.
  • Vend kødet godt i marinaden og sørg for at den kommer godt ned i revnerne, du har skåret. Lad kødet marinere så længe du har – gerne natten over.
  • Put kødet i airfryeren og giv den/dem 15 minutter ved 180 grader.
  • Tag ud, lad hvile og skær herefter i skiver.
  • Server evt. med broccolifritter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lammeculotte i airfryer – et par tips

Mine lammeculotter var ret små, så jeg tilberedte to styks. Det passede til en semi-sulten dame (mig) og en sulten, stor mand (Søren). Ungerne var ikke hjemme og gik glip af dette lækre kød.

15 minutter var måske endda lige i overkanten, så start evt. med 14 og mærk på den eller tag temperaturen.

Sørg for, at airfryeren er ren, før du starter. Da kødet er lidt fedtholdigt, kan den ryge kraftigt – det var det, der gav balladen med brandalarmen.

Det nemme her er at airfryeren klarer det hele. Jeg skal ikke først brune den på panden og derefter have den i ovnen. Jeg elsker at jeg bare kan putte den direkte i airfryeren og ikke tænke på maden, før den er klar (igen, frataget brandalarmen).

lammeculotte i airfryer

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Hvidløgsmarineret lammeculotte i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mit tip er:
    Steg den 10min med kødsiden opad, tag den ud og hvil i mindst 5min.
    Imens put gryntesager i i 5-10 min.
    Put så culotten ovenpå med fedt opad. Den har åbnet sig i udskæringerne, så salt hvidløg og krydderi i dem.
    Så 8min mere.
    Ud og hvile i 5.
    Spis

    Svar
  2. Hej. Jeg prøver igen.
    Min lammeculotte var meget rød efter at have stegt i den i 15 min. på180 grader. Hvad har jeg gjort forkert ?
    Hilsen Margit.

    Svar
    • Anden størrelse lammeculotte og anden airfryer. Det er de to variabler, der er. Som du kan læse, var 15 min lige i overkanten hos mig. På den måde er stegetider jo altid vejledende.

      Svar
    • Jeg plejer ikke at spise sauce til🤷🏻‍♀️
      Men en kold sauce rørt af cremefraiche og hvidløg og måske lidt friskhakket persille kunne være superlækker til.

      Svar
  3. Ej, hvordan kunne du dog vide, at jeg lige netop i går impuls-købte en lammeculotte i Føtex, som jeg netop skulle til at undersøge hvordan jeg tilbereder + tilbehør. Har aldrig i mit liv tilberedt nogen former for lam før, så opskriften kommer som kaldet – tak :-)

    Svar