Hvidløgsmarineret lammeculotte i airfryer


Lynhurtig, lækker lammeculotte – airfryer to the rescue! 15 minutter i airfryeren gav os lækkert, mørt og saftigt kød med et sprødt fedtlag yderst. Fratræk herfra anstrengelserne jeg havde, da brandalarmen gik i gang, fordi der åbenbart stod lidt for meget røg ud af airfryeren. Undskyld naboer 🙉

Selve tilberedningstiden i airfryeren var 15 minutter, men derefter havde jeg den til at hvile i 6 minutter, hvilket lige passede med at broccolifritterne overtog pladsen i maskinen. Og forinden havde den marineret i hvidløgsmarinaden. Det synes jeg er tid givet godt ud, hvis man kan passe det ind.

Lammeculotte i airfryer er superlækkert og jeg er helt ærgerlig over at vi ikke spiser det oftere.

Lammeculotte kan selvfølgelig laves i ovn også. Det har jeg en opskrift på her.

Find Keto airfryer opskrifter her >>

lammeculotte i airfryer

Hvidløgsmarineret lammeculotte

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lavet i airfryer
2
|
15 minutter

Udstyr

Ingredienser

Hvidløgsmarinade

  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • tørret rosmarin eller timian
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Afpuds lammeculotten og snit fine ruder i skindet.
  • Rør hvidløgsmarinaden sammen i en lille skål.
  • Vend kødet godt i marinaden og sørg for at den kommer godt ned i revnerne, du har skåret. Lad kødet marinere så længe du har – gerne natten over.
  • Put kødet i airfryeren og giv den/dem 15 minutter ved 180 grader.
  • Tag ud, lad hvile og skær herefter i skiver.
  • Server evt. med broccolifritter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lammeculotte i airfryer – et par tips

Mine lammeculotter var ret små, så jeg tilberedte to styks. Det passede til en semi-sulten dame (mig) og en sulten, stor mand (Søren). Ungerne var ikke hjemme og gik glip af dette lækre kød.

15 minutter var måske endda lige i overkanten, så start evt. med 14 og mærk på den eller tag temperaturen.

Sørg for, at airfryeren er ren, før du starter. Da kødet er lidt fedtholdigt, kan den ryge kraftigt – det var det, der gav balladen med brandalarmen.

Det nemme her er at airfryeren klarer det hele. Jeg skal ikke først brune den på panden og derefter have den i ovnen. Jeg elsker at jeg bare kan putte den direkte i airfryeren og ikke tænke på maden, før den er klar (igen, frataget brandalarmen).

lammeculotte i airfryer

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Hvidløgsmarineret lammeculotte i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har lige lavet en på 375g og givet den det, der står i opskriften. Stadig meget rød inden i.

    Vi har en Philips airfryer. 🤷🏼‍♀️

    Svar
  2. Mit tip er:
    Steg den 10min med kødsiden opad, tag den ud og hvil i mindst 5min.
    Imens put gryntesager i i 5-10 min.
    Put så culotten ovenpå med fedt opad. Den har åbnet sig i udskæringerne, så salt hvidløg og krydderi i dem.
    Så 8min mere.
    Ud og hvile i 5.
    Spis

    Svar
  3. Hej. Jeg prøver igen.
    Min lammeculotte var meget rød efter at have stegt i den i 15 min. på180 grader. Hvad har jeg gjort forkert ?
    Hilsen Margit.

    Svar
    • Anden størrelse lammeculotte og anden airfryer. Det er de to variabler, der er. Som du kan læse, var 15 min lige i overkanten hos mig. På den måde er stegetider jo altid vejledende.

      Svar
    • Jeg plejer ikke at spise sauce til🤷🏻‍♀️
      Men en kold sauce rørt af cremefraiche og hvidløg og måske lidt friskhakket persille kunne være superlækker til.

      Svar
    • Hej
      Min culotte vejede 350g den fik 10min ved 200 hvile i 5 min og igen 10 ved 2oo og hvile 5 (blev rosa-gennemstegt, kernetemperatur på 67 grader) hertil lavede jeg hasselback kartofler og som sovs lavede jeg (da jeg ikke hade tid til at lade culotten mariner i længere tid)

      1 spsk. fint hakket hvidløg
      1spsk. fint hakket løg
      1 spsk. fint hakket persille
      1 spsk. citron saft
      1/4 pk smør (kan erstattes af oliven olie eller ½ af hver)
      Salt og pepper
      og til sidst flamberet i 2 cl gin ( pas på emhætten, gør det. hvor der ikke er noget over)

      Lidt salat og et lille flutes.
      Super godt :-)

      Mvh Martin Angelo

      Svar
  4. Ej, hvordan kunne du dog vide, at jeg lige netop i går impuls-købte en lammeculotte i Føtex, som jeg netop skulle til at undersøge hvordan jeg tilbereder + tilbehør. Har aldrig i mit liv tilberedt nogen former for lam før, så opskriften kommer som kaldet – tak :-)

    Svar