Hvidløgskylling med blomkålssalat er en dejlig, let og mættende sommerret. Kylling i ovn er altid lækkert, men her er kyllingen smurt med hvidløgssmør, inden den er bagt i ovnen og det giver lige ekstra lækkerhed til retten. Den skønne blomkålssalat med gulerod, peberfrugt, radiser og pinjekerner gør det glimrende som tilbehør til.
Ingredienser
Kylling
- 1 hel kylling
- 40 g blødt smør
- 4 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Blomkålssalat
- 1 dl pinjekerner
- 1 løg
- 100 g gulerod
- 1 rød peberfrugt
- 5 radiser
- 0,5 agurk
- 300 g blomkålsris
- 1 håndfuld krydderurter fx basilikum, purløg og persille
Dressing
- 0,5 dl olivenolie
- 2 stk øko-citron skallen herfra
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kylling
- Opvarm ovnen til 200 grader
- Krydr kylling med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad.
- Skær smørret i mindre stykker og rør det med presset hvidløg. Fordel hvidløgssmørret på kyllingen.
- Kom det ind i kyllingen, under vingerne og læg det i stykker ovenpå, så det kan smelte over kyllingen i ovnen. Hvis du kan få det ind under skindet, er det endnu bedre.
- Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 45 min. -1 time eller til kernetemperaturen ved brystkødet er 75 grader.
Blomkålssalat
- Lav salaten imens kyllingen er i ovnen. Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme. Ristningen fremhæver smagen, men pas på de ikke bliver for mørke. Rør i dem flere gange.
- Klargør grøntsagerne og snit dem i mundrette stykker og blandt dem i en skål med blomkålsrisene.
Dressing
- Hak alle krydderurterne fint og bland dem i olien sammen med citronskal og lidt salt og peber.
- Kom dressingen ud over grøntsagerne og lad salaten marinere lidt. Vend pinjekernerne i lige inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling med hvidløg i ovn
Jeg har lavet kyllingen i ovnen men den kan også laves i airfryer. I hvert fald hvis der er plads til den. I min airfryer er der plads til en kylling på cirka 13-1400 g.
Tit når jeg laver kylling i ovn, pensler jeg den med olivenolie og drysser med de krydderier, jeg lige synes skal på. Men hvidløg er bare altid lækkert og at smøre kyllingen med hvidløgssmør gør den altså kun bedre.
Husk at gemme kyllingeskroget, så du kan koge din egen bone broth. Udover at det er supersundt, er det også en dejlig drik eller en dejlig base i sammenkogte retter.
0 kommentarer til “Hvidløgskylling med blomkålssalat”