Hvidløgskylling med blomkålssalat


Hvidløgskylling med blomkålssalat er en dejlig, let og mættende sommerret. Kylling i ovn er altid lækkert, men her er kyllingen smurt med hvidløgssmør, inden den er bagt i ovnen og det giver lige ekstra lækkerhed til retten. Den skønne blomkålssalat med gulerod, peberfrugt, radiser og pinjekerner gør det glimrende som tilbehør til.

Hvidløgskylling med blomkålssalat

Hvidløgskylling med blomkålssalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time

Ingredienser

Kylling

Blomkålssalat

Dressing

  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 stk øko-citron skallen herfra
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kylling

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Krydr kylling med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad.
  • Skær smørret i mindre stykker og rør det med presset hvidløg. Fordel hvidløgssmørret på kyllingen.
  • Kom det ind i kyllingen, under vingerne og læg det i stykker ovenpå, så det kan smelte over kyllingen i ovnen. Hvis du kan få det ind under skindet, er det endnu bedre.
  • Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 45 min. -1 time eller til kernetemperaturen ved brystkødet er 75 grader.

Blomkålssalat

  • Lav salaten imens kyllingen er i ovnen. Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme. Ristningen fremhæver smagen, men pas på de ikke bliver for mørke. Rør i dem flere gange.
  • Klargør grøntsagerne og snit dem i mundrette stykker og blandt dem i en skål med blomkålsrisene.

Dressing

  • Hak alle krydderurterne fint og bland dem i olien sammen med citronskal og lidt salt og peber.
  • Kom dressingen ud over grøntsagerne og lad salaten marinere lidt. Vend pinjekernerne i lige inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling med hvidløg i ovn

Jeg har lavet kyllingen i ovnen men den kan også laves i airfryer. I hvert fald hvis der er plads til den. I min airfryer er der plads til en kylling på cirka 13-1400 g.

Tit når jeg laver kylling i ovn, pensler jeg den med olivenolie og drysser med de krydderier, jeg lige synes skal på. Men hvidløg er bare altid lækkert og at smøre kyllingen med hvidløgssmør gør den altså kun bedre.

Husk at gemme kyllingeskroget, så du kan koge din egen bone broth. Udover at det er supersundt, er det også en dejlig drik eller en dejlig base i sammenkogte retter.

Hvidløgskylling med blomkålssalat
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Hvidløgskylling med blomkålssalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?