Hvid pizza med cremefraiche, rødløg og stenbiderrogn toppet med rucola og dild er en rigtig lækker forårspizza. Naturligvis i en Low Carb version lavet af fatheaddej.
Pizzaen kan spises både som en lækker forret fx skåret ud som små trekantede hapsere eller som en let frokost eller aftensmad fx sammen med en grøn salat eller grillede grøntsager.
Hvid pizza med cremefraiche, rødløg og stenbiderrogn
Føj til favoritter UdskrivIngredienser
Fathead dej
- 150 g revet mozzarella
- 50 g flødeost naturel
- 1 dl pofiber
- 1 æg
Fyld
- 70 g cremefraiche 38%
- salt og friskkværnet peber
- 50 g rødløg
- 100 g stenbiderrogn eller andre rogn
- dild friskhakket
- rucola eller ærteskud
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Kom mozzarella og flødeost i en gryde og lad det smelte.
- Tag gryden af varmen og rør pofiber og æg i, rør/ælt til du har en homogen masse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form dejen til en pizza med enten hænderne eller en kagerulle.
- Rør cremefraiche sammen med lidt salt og peber og fordel det på pizzabunden.
- Bag bunden i ca. 10 minutter til den er gylden. Lad den afkøle lidt.
- Skær rødløget i tynde skiver.
- Fordel fyldet ovenpå bunden, evt. med lidt ekstra cremefraiche.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pizza med stenbiderrogn
Sæsonen for stenbiderrogn starter som regel i februar og løber helt hen i april. Typisk vil de første stenbiderrogn i februar være virkelig dyre, så det kan være en fordel at vente på, at der er mere rogn på markedet og prisen derved falder.
I denne sæson er stenbiderrogn dog absurd dyrt, så overvej lige om du vil bruge dine børns børneopsparing eller om du vil vente med den til en sæson, hvor priserne forhåbentlig falder.
Gå efter de friske danske stenbiderrogn når de er i sæson. Resten af året kan frosne stenbiderrogn eller ørredrogn / kaviar på glas også godt bruges.
Hvad er hvid pizza?
En hvid pizza – eller pizza bianco – er en pizza uden tomatsauce. I stedet er pizzaen toppet kun med mozzarella eller smurt med fx cremefraiche, ricotta eller mascarpone. På den måde minder den også meget om Low Carb Flammkuchen / Tarte Flambée.
En hvid pizza kan også toppes med rigtig mange andre ting, klassisk er kartoffel (som dog ikke er Low Carb) men pizza topping kunne også være løg, bacon eller pancetta, rosmarin, svampe, pesto, frisk laks, parmaskinke eller bresaola. Faktisk er avokado også rigtig lækkert at toppe sin pizza med – efter den har været i ovnen.
Tak for endnu en nem og hurtig grundopskift, der smager så godt – også med forskelligt fyld. Den kommer meget jævntligt på bordet til almindelig fryd. Mums.
Her sidder vi gamle på plus 70 og frydes. Denne opskrift slår alt og tak Jane for skønne opskrifter. Til gæstebud i går lavede vi kinesisk oksekød med broccoli dertil blomkålsris . også den faldt i rigtig god smag. Vi har brugt dine opskrifter siden Kålhydrater udkom og trives fint med Lchf. Let tilpasset
Kh Grete og Jens Sommer 😀
Hej grete
Hvor er det bare dejligt at høre. Tusind tak for din kommentar💚
Den ser bare mega lækker ud, men kan man evt erstatte pofiber med havrefiber?? Det har jeg netop købt for måske en måned siden og har endnu ikke brugt den til noget.
Det ved jeg desværre ikke. Det er heller ikke et produkt, jeg har brugt🤷🏻♀️
Ahh ok, ellers tak for det hurtige svar, Jane!
Jeg har indtil videre været enormt glad for dine opskrifter så jeg tror jeg vil investere i det pofiber så. 😊👍🏻
Mums, vildt lækkert. Tak for inspirationen.
Ser VILDT GODT UD!
Må straks afprøves i morgen 😁😋
Knusser – og tusind tak for dine lækre opskrifter igennem nu 8 år 😘
Håber den falder i smag :))
Og tak for den søde kommentar❤️
Hej, hvor meget er “en portion”. Da pizza er er til 2 personer, er en portion så halvdelen? Jeg vil gerne vide det ift. kulhydrater.
En ‘portion’ svarer til den portionsangivelse, jeg skriver øverst i opskriften. Så hvis der står at opskriften er til to personer, svarer energiberegningen til det, en person spiser, dvs. til halvdelen af den fulde portion. Håber, det giver mening :)