Hvid mandelsmør


Mandelsmør smager helt fantastisk! Især når den bliver sød og cremet som her.

Hvid mandelsmør hjemmelavet

Hvid mandelsmør

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stort glas
|
20 minutter

Ingredienser

 • 500 g marconamandler (eller afskallede mandler)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2-3 spsk mandelolie eller smagsneutral kokosolie

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 100 grader. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 1,5-2 timer. Rør lidt i dem undervejs. Lad dem herefter afkøle.
 • Hæld nu alle mandlerne i foodprocessoren og tænd.
 • Først bliver mandlerne nu til mel og siden hen vil du se, hvordan der trækker olie ud af mandlerne. Jeg må indrømme, at jeg har forsøgt mig flere gange før uden nogensinde at nå til punktet, hvor olien trækker ud, men denne gang skete det inden for 5 minutter. Om det skyldes, at jeg brugte marconamandler i stedet for almindelige mandler, eller at jeg havde ristet dem først, tør jeg ikke gisne om.
 • For at få den helt lækre cremede konsistens, tilsatte jeg 2-3 spsk mandelolie sammen med vaniljepulver og blendede den godt igen. Smagsneutral kokosolie kunne også have været brugt her.
 • Hæld på tætsluttende glas. Jeg opbevarer den uden for køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mandelsmør vs peanutbutter

Mine børn kan godt lide peanutbutter på frugt. Og det er såmænd da også en fin nok snack. Jeg ville bare gerne have dem til at spise mandelsmør i stedet. Derfor lavede jeg forleden denne lækre, cremede hvide mandelsmør, og den gik rent hjem! Og jeg forstår dem godt, for den smager ærligt talt lidt henad af vaniljekranse!

Mor, din peanutbutter smager bedre end den, man køber, var ungernes dom. Jeg undlod at gå ind i forklaringen om, at det faktisk ikke var peanutbutter.

Hvad bruger man mandelsmør til?

Mandelsmør kan bruges til mange ting. Primært bruger vi det på samme måde som andre nøddesmør fx i dressing eller som topping på brød, pandekager, is eller andre desserter.

Jeg har brugt mandelsmør til dressing med mandelsmør, Æblenachos med chokoladesovs og mandelsmør, Sukkerfri chokolade med mandelsmør og Søde bananpandekager mandelsmør.

Hvid mandelsmør på kanelæbler – virkelig lækker dessert

Herefter kan du så lave denne lækre dessertanretning; Danske efterårsæbler skåret i tynde skiver, serveret med mandelsmør, kanel og blåbær.

Mandelsmøret har desuden en verden af anvendelsesmuligheder. Brug den som topping i fx kokosgrød, chiagrød eller sammen med dine favoritpandekager på brunchbordet.

Hvid mandelsmør - hjemmelavet

mandelsmør - madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Hvid mandelsmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Muligvis et dumt spørgsmål..Men der findes så mange foodprocessorer. Hvilken “funktion” bruger du til mandelsmør? Jeg vil gerne købe en processor men kan ikke finde hoved og hale i hvad de skal kunne – men mandelsmør vil jeg gerne kunne lavve.

  Svar
  • Ikke spor dumt :) Til mandelsmør bruger jeg den store S-kniv. Den er lidt som en stor blenderkniv, kan man sige.

   Svar
 2. Hej Jane. Jeg har i min hurtighed kommet til at købe en anden mandel olie end den du linker til. Ved du om det er lige meget med hvilken man bruger så længe det er en kun bestående af mandler? Jeg er nemlig kommet til at købe en koldpresset mandel olie som åbenbart er brugt til massage og makeup fjerner. Og ville bare lige vide om det gør nogen forskel eller om det er en god idé jeg får den byttet? :)

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke. Jeg er i tvivl om, om der er nogle mandelolier, der ikke er beregnet til levnedsmiddelbrug. Står det evt. på? Umiddelbart ville jeg ikke spise den, medmindre der står det på.

   Svar
   • Der står intet om den må bruges til madlavning eller ej. Hverken på flasken eller når man søger på nettet. Men jeg må bare ned i butikken og forhøre mig ad. Men tak for svar :)

    Svar
 3. Cremet hvid Mandelsmør eller grynet brun klæg masse? Jeg endte med et sidste…og håber på lidt input til årsagen. Jeg brugte almindelige mandler med skal (årsag?) og synes det gik ok med at få en lidt olieagtig masse. Men jeg har ingen foodprocessormog blenderen smed blot massen op ad siderne, så jeg blendede i korte intervaller og sikket ikke længe nok (årsag?). Olien var macadamia, men det gør vel ingen forskel. Såeh – er det marcona mandlerne, der gør den hvid – og behandler en foodprocessor det anderledes, for så må den jo på ønskesedlen.

  Svar
 4. Hej Jane,
  Hvorfor er du ikke så begejstret for peanutbutter? Elsker at blive klogere :-)

  På forhånd tak!
  Kristine

  Svar
  • Det vil jeg også gerne vide! Er det noget med fedtsyrerne i peanuts eller indeholder peanuts lektiner som andre bælgfrugter?
   Mvh Lene

   Svar
   • Jeg er også begejstret for peanuts og peanutbutter. Jeg anser bare mandler for et sundere valg, rent fedtsyresammensætningsmæssigt. Og ja, så er der lektiner i peanuts men om det har nogen betydning ved jeg ærligt talt ikke.

    Svar
 5. Tak for opskifte -yderligere en fordel er, at det ikke koster 80 kr, som man ellers let kan give for en bøtte mandelsmør i Danmark. (Hvorfor det skal være SÅ dyrt herhåde forhjemme, forbliver en gåde for mig).

  Svar
 6. Ej, men.. Min lækkersult kan jo slet ikke se sådan en opskrift uden at gå helt i selvsving! Jeg ELSKER peanutbutter og har et meget passioneret forhold til den fantastiske spise (i mange variationer til mange forskellige måltider), men hvis din dessert får den udtalelse med på vejen, så må jeg hellere prøve den ;)

  – Anna

  Svar
 7. Spændende. Hvor finder man marconamandler udenfor Spanien? Eller man tager dem måske netop med hjem fra Spanien?
  Venligst
  Susan
  Bruxelles

  Svar
 8. Åhr hvor lækkert – er stor fan af den hvide mandel smør på glas, men skulle måske prøve at lave noget selv. Ser voldsomt lækkert ud – lige til at spise med ske ;) God weekendde herfra

  Svar
 9. Hejsa og TAK for opskriften. Bruger du den helt almindelige mandelolie man kan købe i matas? Har nemlig sådan en stående, men troede kun den kunne bruges til kroppen og håret :)

  Svar