I går fik vi lækker mørksej med salsa verde, taboulé og råkost. Og det var virkelig lækkert.
Særligt den grønne salsa har skrevet sig direkte ind i mit hjerte som et genialt fedtholdigt tilbehør til mager fisk. Eller kød selvfølgelig, men den gik fremragende sammen med den hvide fisk.

Ingredienser
- 600 g mørksej eller anden hvid fisk som fx torsk, sej eller kuller
- salt og friskkværnet peber
Grøn salsa
- 100 g rucola
- 1 øko-citron skal og saft herfra
- 2 fed hvidløg
- 1-1,5 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Taboule
- 300 g agurk skåret i tern
- 150 g tomater skåret i tern og drænet
- 50 g rødløg fintsnittet
- 1 håndfuld frisk persille friskhakket
- 1 håndfuld frisk mynte (lidt mindre håndfuld) friskhakket
- 0,5 dl olivenolie
- 1 lime saften herfra
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Læg fisken i et smurt fad og steg den i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er gennemstegt.
Salsa
- Hæld alle ingredienserne til salsaen i blenderskålen, der hører til stavblenderen, og blend til du har en dejlig grøn sovs.
Taboule
- Bland alle ingredienserne i en skål.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg var i råkosthumør, så jeg lavede en stor portion, så jeg også har til frokosten i denne uge. Frokostleverandør på jobbet holder ferie, og jeg må have madpakke med.
Her hos mig ryger der mandler og parmesan med i blenderen – og bum – så blev salsa verte til en rucola-pesto
Hvor lyder det lækkert og velsmagen og ikke at glemme nemt og hurtigt. Det må prøves :-)