Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave sukkerfri hvid chokolade. Selv har jeg aldrig rigtig kunnet lide hvid chokolade. Det har været for sødt og for klægt til mig, og jeg synes ikke rigtigt, det smager af chokolade.
Søren derimod har altid godt kunnet lide det. Så i anledning af Fars Dag tænkte jeg, at jeg ville lave en portion hjemmelavet hvid chokolade til ham, fordi han er sådan en god far for Silas og Vega.
Ingredienser
- 130 g kakaosmør
- 20 g kokosolie uden smag
- 2 spsk SukrinMelis
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 20-30 g pistacienødder afskallede
- Lidt lakridspulver eller lakridsgranulat
Sådan gør du
- Smelt kakaosmør i vandbad.
- Tag skålen af varmen og rør kokosolie ind i.
- Rør herefter SukrinMelis og vaniljepulver ud i. Brug evt. et piskeris, hvis Sukrin klumper.
- Dæk et stort fad med bagepapir og hæld massen ud herpå i et tyndt lag.
- Sæt i køleskabet i 10 minutter, så den bliver en smule fast i det.
- Hak pistacienødderne og fordel dem over chokoladen.
- Drys en lillesmule lakridspulver/ganulat ud over også, så den sætter sig fast i overfladen.
- Sæt den tilbage i køleskabet og lad den stå her i et par timer, til den er helt stivnet.
- Knæk eller bræk og server.
- Drys evt. lidt ekstra lakridsgranulat over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvid chokolade til fars dag
I samme åndedrag kommer jeg i tanke om, at jeg har glemt min egen far. Men han bor jo i Frankrig, og i Frankrig er det først fars dag d. 21. juni, hvor jeg tilfældigvis (eller heldigvis) befinder mig i landet. Så der blev jeg lige reddet på målstregen!
Silas og Vega havde lavet fars dags gaver, som kun 9-årige kan gøre det med lange kærlighedserklæringer skrevet med børnestavning. Det bliver ikke sødere, altså!
Hvordan laver man hvid chokolade?
Man laver hvid chokolade af ren kakaosmør (reklamelink) og kokosolie. Jeg har sødet det med SukrinMelis i stedet for almindeligt sukker og tilføjet vaniljepulver.
Chokoladen har jeg lavet som en slags chokoladebark der er toppet med pistacienødder og lakridsgranulat.
Til venlig info duer dit link til kakaosmør ikke længere.. :)
Ah tusind tak. Det får jeg lige rettet ❤️