Hvid chokolade-cheesecake (Raw)


Nytårsdesserten i år var en raw kage i form af en hvid chokolade cheesecake med hindbærcoulis lavet med inspiration fra Caroline Fibæks überlækre bog Raw Cake. Jeg har prøvet flere opskrifter herfra, og de slår bare aldrig fejl!

Jeg valgte dog at lave bunden fra den gode æbletærte, for jeg elsker den karamelagtige smag, den har. Så min cheesecake blev lavet således:

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Hvid chokolade cheesecake

Hvid chokolade-cheesecake (Raw)

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
1 d

Ingredienser

Bund

  • 150 g pekannødder
  • 150 g mandler
  • 150 g tørrede abrikoser delikatesseabrikoser fra Urtekram (eller bare øko-abrikoser, der er udblødt)
  • 3 spsk kokosolie (smeltet)
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme

Fyld

Sådan gør du

Bund

  • Mal nødderne til groft mel og tilsæt  resten af ingredienserne. Blend til du har en fedtet dej. Klat dejen ud i en smurt springform (jeg brugte en på ca. 21 cm) og sæt den på frost, så den rigtig sætter sig.

Fyld

  • Udblød cashewnødderne i mindst 1 time.
  • Blend cashewnødderne med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend. Hæld cremen over nøddebunden og sæt kagen på køl eller frost.
  • Hindbærcoulisen er bare frosne hindbær, som var kogt forinden med lidt vanilje og lidt valgfri sødning.
  • Kagen smagte virkelig fremragende. Også 1. januar hvor jeg spiste den til frokost og derefter langsomt kom til live igen. 🙂
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

19 kommentarer til “Hvid chokolade-cheesecake (Raw)”

    • He he… ja, derude var de saftsuseme billige. Jeg købte dog forinden et kilo cashewnødder til 120 kr i det kinesiske marked i Reventlowsgade. Det synes jeg var en ok pris.

      Svar
  1. Hej!
    Lækker kage, men egentlig ikke det jeg ville skrive om… :-)
    Der imod ville jeg høre om det er ok at spise fåre/gedeost når nu jeg gerne vil være mælkefri?
    Og en anden ting… hvad kan man jævne sovs med (jeg bruger maizena som jo er highcarb :-) )
    Jeg har prøvet med den gule “Husk” det var absolut ikke et hit :-(
    Nogen der har et bud på et eller andet?

    Svar
    • Jeg får ikke ondt i maven af fåre- og gedeost og spiser lidt af det, når jeg er mælkefri.

      HUSK gelerer i kogende væske, så det bliver lidt smattet. Du kan jævne med lidt mandelmel men jeg sniger som regel lidt fintrevet grønt i saucerne og det synes jeg jævner dem fint.

      Svar
  2. Synes bare det er ganske umuligt at opdrive pecannødder! Lavede raw chokoladekage til nytår, og blev nødt til at erstatte pecan med valnød. Det smagte jo dejligt nok, men jeg elsker smagen af pecannødder – så hvor kan de opdrives? :)

    Svar
  3. Hej Jane.
    Den ser super lækker ud, men er det ikke lidt snyd at kalde den en hvid chokolade-cheesecake ???
    Jeg synes hverken jeg kan spotte hvid chokolade eller cheese i opskriften…

    Godt nytår :-)

    Svar
    • Jo, det er faktisk lidt snyd. Men sådan er det jo med raw-køkkenet, der er baseret på naturlige efterligninger af originalerne. Der er dog kakaosmør i. Det må retfærdiggøre det lidt ;-)

      Svar
  4. Mmmm… Den ser skøn ud! Nu er det ikke for at kneppe fluer, men 3/3 dl vand? Var det ikke nemmere bare at skrive 1 så ;) Ha, jeg er sjov i dag… :D

    Svar