Denne wok med oksekød og bønner er egentlig bare et eksempel på, hvor nemt man kan lave aftensmad, når man vænner sig til at lave mad i store portioner.
Som jeg har skrevet om mange gange, er det noget, vi gør i stor stil. Især kød/protein laver vi i store portioner og så er det bare dødnemt enten at spise det, som det er eller trylle det om til en anden lækker ret.
Ingredienser
- 400 g oksekød i strimler fx oksefilet eller flanksteak evt. en kødrest
- 200 g grønne bønner
- 100 g rød peberfrugt
- 25 g rødløg
- smør eller kokosolie til stegning
- 1 spsk sesamolie Kan udelades
- sojasauce eller glutenfri tamari tamari for glutenfri version
- salt og friskkværnet peber
- lidt sesamfrø til drys
- frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Skær kødet i tern.
- Nip enderne af bønnerne og halver dem. Blancher dem evt. kort ved lige at overhælde dem med kogende vand og derefter med koldt vand.
- Skær peberfrugt og rødløg i mindre stykker også.
- Opvarm smør eller kokosolie sammen med sesamolie på en stor pande eller wok og svits rødløg, bønner og peberfrugt heri.
- Tilsæt kødstykkerne og rod godt rundt. Hæld soja på og lad det stege med, til det er dampet af.
- Smag til med salt og peber og server med lidt sesamfrø og frisk koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hverdags wok med oksekød og bønner – virkelig nem aftensmad
Okay, indrømmet, lige denne hverdags wok med oksekød ville heller ikke kræve noget nævneværdigt arbejde, hvis man brugte fersk kød. Selv brugte jeg to rester. Vi havde en rest af en grillet flanksteak og en rest af en langtidsstegt culotte, der også var sluttet af på grillen.
Til wokretten her skar jeg dem bare i stykker og så blev de bare hurtigt svitset med, så de blev varmet igennem.
Ungerne syntes, at det smagte toppen. Sådan er det tit, når jeg laver lynstegt mad med soja. De elsker den smag.
Hvordan får man protiner nok? Hvis man skærer et måltid væk om dagen?
Så mangler mange proteiner! Hanne
Det gør man ved at spise nok protein. Og spiser man kun to måltider af gangen, har man så en ekstra opgave med at prioritere protein til de måltider. Jeg synes godt, det kan lykkes. Men mindre end to måltider og det begynder at knibe. Nogle oplever det som nemmere ved at vælge lidt magrere kilder som fx fisk eller kylling. Flere af mine opskrifter i Keto på 4 uger lander faktisk helt oppe omkring 50 g protein pr. portion.
Hvor lang tid har man adgang til dit online kursus efter man har købt det?
Man har adgang til det forevigt :))
Jeg kan ikke finde ud af det med kulhydrater i grønne bønner. Jeg synes, at jeg læser modstridende oplysninger forskellige steder. Er vi ude i noget resistent stivelse eller hvordan?
Jeg elsker grønne bønner, men jeg spiser LCHF med henblik på vægttab, og jeg kan ikke finde ud af, om bønner skal være hverdag eller fest. Kan du hjælpe?
Kender du Frida? DTU’s database, hvor du kan slå alle madvarer op: https://frida.fooddata.dk/
Grønne bønner indeholder meget få kulhydrater. Måske 3 g pr. 100 g. Det gør dem jo super velegnede på LCHF/Keto. Tørrede bønner er en anden snak og måske er det det, der bidrager til forvirringen?
Tusinde tak ?