Hverdagsmad på 30 minutter: Fisk i fad


Hverdagsmad skal gå hurtigt. Det er glimrende, hvis vi har tid til at stå og lave mad i timevis, men helt ærligt, det er de færreste, der har det. Når vi har travlt herhjemme, ryger vi tit i kød-grøntsagsstænger-dip-fælden. Og det er da fint nok til at blive mæt af, men det er jo ikke et særligt tilfredsstillende måltid.

Så jeg øver mig i at finde gode retter, som jeg kan få på bordet på under 30 minutter. Kriterierne er, at maden skal smage godt og mætte godt. Denne fiskeret er en af dem.

Fisk i fad

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen på 170 grader. Smør et ildfast fad og læg spinatbladene i bunden. Fordel rødspættefileterne ovenpå og læg små skiver af smør her og der. Læg et par gode klatter pesto på hver fisk og strø revet ost over fadet. Se billedet nedenfor opskriften.
 • Bag fiskefadet i ovnen i ca. 20 minutter.
 • Lav strimler af squash med gulerodsskrælleren eller med din spiralizer, hvis du er så heldig at have sådan en.
 • Vend pestoen i strimlerne og fordel pestoen deri.  Bland radiserne i også. Hvis du foretrækker, at zucchinipastaen er varm, kan du enten overhælde den med kogende vand et øjeblik eller du kan sautere strimlerne let i smør på panden. Men de smager også dejligt rå.
 • Voilà! Hverdagsmad på under 30 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Hverdagsmad på 30 minutter: Fisk i fad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. TAK for aftensmad på 30 min – og det er nok første gang at jeg faktisk overholder en sådan “tidsgrænse” for aftensmaden. Synes altid det tager MEGET længere tid end anført på diverse opskrifter, men i dette tilfælde levede det op til forventningerne. Fadet er i ovnen og jeg glæder mig SÅ meget til spisetid! :)

  Svar
  • Åh jeg kan faktisk ikke huske prisen. Men den er billigere end oste herhjemme. Jeg satser på at tage til Malmø senere i dag og så skal tjekke :-) Den kan i hvert fald købes i ICA. Både de store og de små…

   Svar
 2. ser lækkert ud, det skal pårøves.
  Jeg fik den anden dag serveret torsk pakket ind i parmaskinke, lagt på en bund af løg, peberfrugt og squask, 20 min v. 200 grader, nemt og rigtig lækkert, serveret med pesto og creme fraice

  Svar
 3. Hej Jane,
  Jeg tænker også, jeg skal lære at spise fisk og denne opskrift tiltaler mig, så det må nok afprøves. Er der meget fiskesmag i filetterne, når de bliver bagt på den måde?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Nej, jeg synes generelt at rødspættefileter har meget lidt fiskesmag sammenlignet med fx torsk. En god begynderfisk ;-)

   Svar
 4. Tak for den opskrift Jane! Den må afprøves :-)
  Manden og jeg har lavet en aftale om, at jeg skal lære at spise fisk, og han skal lære at spise grønsager ;-)
  Men eftersom jeg aldrig har tilberedt fisk, er det ret svært at vide, hvad der passer til. Det her bliver afprøvet i nærmeste fremtid :-)

  Svar