Hverdagsmad: Hvidkålspandekager til aftensmad


Hvidkålspandekager er en dejlig måde at få mere hvidkåll indenbords og de fungerer fint både som grøntsagsbrød eller som tilbehør til aftensmaden.

Hvidkålspandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 pandekager
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv hvidkål så fint som muligt, (hvis du ikke allerede har gjort det).
 • Riv også parmesanen fint.
 • Bland begge dele med resten af ingredienserne og steg dem på panden i små klatter, som du presser flade hen af vejen.
 • De kan være en anelse svære at vende på panden, så du må have lidt tålmodighed med dem. De skal have pænt lang tid på den første side, før de er klar til at blive vendt. Men når du først får dem manøvreret om på den anden side, går det nemt herfra.
 • Steg på begge sider, til de er brune og fine og server som tilbehør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvidkålspandekager til aftensmaden

I går blev jeg helt inspireret af de vellykkede ostebrød med hvidløg, jeg lavede forleden, og fik lyst til at fortsætte med at eksperimentere med flere varianter af grøntsagsbrød. Dels smager det godt, og dels er det en kærkommen afvekskling til måden at spise flere grøntsager på. For ikke at nævne, at man kan være så heldig, at ungerne spiser det også.

I går blev det til hvidkålspandekager. Faktisk er det en ret, jeg lavede ofte i mine brødspisende dage, og den ville jeg gerne prøve at lave en kornfri version af. Og det blev virkelig lækkert.

Aftensmad med hvidkålspandekager

Sammen med hvidkålspandekagerne fik vi i går kylling og en hvidkålssalat, der var pimpet med lidt jordbær. Jeg indrømmer, at det ikke var så spændende med 2 x hvidkål på tallerkenen, men jeg var hverdagsramt, forstås.

Tidligere plejede jeg at servere hvidkålspandekagerne med en kødsovs, der også var smagt til med spidskommen og koriander, og det gav en rigtig fin ret, hvor man slet ikke savnede pasta/ris. Så det kan også varmt anbefales at gå den vej.

Familieliv og travl hverdag

Som vi har været inde på før, er det de færreste, der har tid til at stå og trylle i køkkenet, når der både skal jongleres med job og børn og ulvetime og træthed. Man er hverdagsramt, og det gælder bare om at få maden på bordet i en fart. Her i huset kan de fleste aftensmåltider tilberedes på max 30 min. og det, synes jeg, er fint.

Mine børn er jo også nu så store, at ulvetimen ikke er et problem længere, men da de var yngre, lavede jeg tit mad med et barn i en sele på ryggen og et barn på armen. The joy of twins, ikke? Okay, det var da de var helt små, men jeg husker stadig tydeligt, hvordan det var at skulle lave mad med et par utilfredse småbørn i køkkenet.

Det er svært at se det festlige i den situation, men jeg blev saftsuseme dygtig til at lave mad med en hånd! I dag er det jo en helt anden sag. Nu sidder de to 6½-årige og stener til Ramasjang med et fad grøntsager, og jeg har ro til madlavningen.

Jeg benytter mig jo af det her hverdagstips med at snitte en røvfuld grøntsager i weekenden, og derfor havde jeg en stor skål med snittet hvidkål i køleskabet. Det gjorde det nemt og hurtigt at bikse noget sammen, som senere skulle blive til hvidkålspandekager.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Lad mig hjælpe dig med at gøre dit Low Carb/Keto-liv endnu nemmere!

Forestil dig, hvor meget nemmere dit sunde liv ville være, hvis du havde adgang til alt dette:

 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • særlige opskriftkategorier med Keto- eller vægttabsvenlige opskrifter
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler
 • adgang til at lytte til min podcast
 • nul forstyrrende reklamer

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Hvad venter du på? Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

44 kommentarer til “Hverdagsmad: Hvidkålspandekager til aftensmad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Da jeg havde lagt dem på panden slog det mig om ikke man kan lave dem i toasteren, det plejer jeg at gøre med okonomiaky, og de to retter minder jo lidt om hinanden.
  Så skal de ikke vendes, men bliver alligevel “ristet/stegt” på begge sider.

  Svar
 2. Hvor længe skal de mon have i ovnen? Har kun prøvet at lave dem på panden, men tænkte det måtte være nemmere i ovn. ?

  Svar
 3. Kan man evt udskifte hvidkålen med rødkål? Jeg prøver på, at finde andre måder at bruge min rødkålsrest.

  Svar
  • Åh rødkål synes jeg altid er lidt sværere pga. bitterheden men sådan funktionelt kan den sagtens bruges :)

   Svar
 4. Jeg vil gerne sige tak for, at du formår at lave en både inspirerende og personlig blog. Du er nogle gange blevet kritiseret for at være “bedrevidende” og dermed lidt “fordømmende” over for andre, der ikke lever efter LCHF-principperne. Sådan oplever jeg det slet ikke. Det er din blog, og du skriver det, der er rigtigt for dig. Hvis der er noget, jeg ikke synes passer til min situation, så følger jeg det bare ikke. Som læser må man selv sortere, og får man skyldfølelse e.l., så står den for egen regning. Jeg har ikke indtryk af, at du på nogen måde er ” fordømmende”, for du sender jo fx ikke “reglerne” med i dine børns skoletasker, når de er på besøg hos nogen eller er til fødselsdag. Du bestemmer bare, hvad der serveres i DIT hjem. Jeg følger ikke selv LCHF, men mener helt klart, at mængden af kulhydrater, der ryger ind/ned, ikke modsvarer aktivitetsniveauet, og derfor er det fedt (hø hø) at finde alternative retter og tilbehør her. Og så synes jeg faktisk, det er helt fint at blive påmindet om, at E-stoffer ikke er det bedste i verden, så der måske kommer en dag, hvor jeg vil lave hjemmelavet bounty eller snickers ?

  Så – tak!

  Ift. denne ret – kan man bage dem i ovnen? ☺️

  Vh.
  Sidsel

  Svar
  • Tak for den søde kommentar, Sidsel. Jeg er glad for at du læser bloggen i den ånd, den er skrevet. Jeg ved godt, at det handler forsvindende lidt om mig, når folk bliver vrede eller provokerede, men det er alligevel altid lidt en svær øvelse at ryste det helt af sig.

   Og du kan sagtens bage hvidkålspandekagerne i ovnen!

   Svar
 5. Her spritny i alt det her lchf, men er efter at have lavet de her hvidkålspandekager totalt hooked. Hold fast de er jo bare for lækre også duper enkle. Mums. Har en veninde der længe har kørt ketose stilen og det har bare gjort underværker for hende, kæmpe selv med et par ekstra kg der altid gerne vil sætte sig lige på maven og det eneste jeg har fundet indtil nu der virkede var ‘spis maven flad’ men er totalt kørt død i det samme og samme så det her er et totalt boost – drønede fluks ud og købte din bog ‘mæt og slank’ og mums – det er Right up my ally med alle de lækre opskrifter. Så vil egentlig bare sige tak for nyt gåpåmod og inspiration mod en lettere og sundere livsstil :-)

  Svar
 6. Er det muligt at lave dem som mexicanske pandekager, med kødfyld og så gratinerer dem i ovnen, eller vil det ‘smatte’ helt ud?

  Svar
 7. Jeg er PCO-pige og min familie og jeg har nu spist LCHF i 3 uger og jeg er hooked – ikke mindst fordi din blog og bog har været en stor inspiration og har gjort det så nemt, at skifte kost. Tak! :)

  I går lavede vi dine hvidkålspandekager og brugte dem som ‘tortilla’-bund under mexikansk krydret hakket oksekød, masser af frisksnittet grønt, smørstegte majs, chilisovs og selvfølgelig overload af guacamole og fed creme fraiche. Det var bare så godt for både øjne og smagsløg og vores datter på 20 mdr. spiste som aldrig før :)

  PS. Vi fik hjælp til at lave vores datter, men jeg har et spirende håb om, at LCHF-kost kan tøjle min insulinresistens og deraf min hormonbalance, så vi kan gøre gøre vores Anna til storesøster uden hjælp. Det ville være det endegyldige bevis for mig (og min omgangskreds) på, at kulhydrater og sukker er noget skidt!

  Svar
 8. Er ny i LCHF og på din blog, men ikke desto mindre “hooked” – på begge dele! :o) Sikken fantastisk blog du har! :)

  Nå, men det ville jeg bare lige sige – og så sige tak fordi du har så mange pandekager! Alt der hedder noget med pandekager MÅ være fantastisk – så disse skal prøves i aften.

  Held og lykke med bogsalg – jeg bliver helt sikkert en af aftagerne.

  Svar
 9. Det er bare den skønneste inspiration det her – jeg har lige lavet (endnu) en omgang hvidkålspandekager. Denne gang besstående af ½ hvidkål, 2 broccoli (inkl. stokken), 2 slatne peberfrugter, 3 fed hvidløg, godt med paprika, salt og peber, husk, kværnede solsikke- og græskarkerner, 2 æg, 4 æggehvider. Et drys paprika og sesamfrø på toppen inden de røg i ovnen i 20 minutter. De kan bare varieres i det uendelige, og det er en genial måde at få brugt rester fra grøntsagsskuffen på :-) Så tak, endnu engang !

  Svar
   • Jeg er meget begejstret for alle de skønne opskrifter på din side, men jeg har et problem – hvad gør jeg når jeg ikke kan få loppefrøskaller (HUSK) her, jeg bor i Spanien, har nogen en ide til alternativer? :)

    Svar
    • Kan du virkelig ikke finde det i helsekosten? Det vil hedde sådan noget som Psyllium husk. Jeg synes, jeg besøgte en velassorteret helsekost sidst jeg var i barcelona. Ellers må familiemedlemmer sende dig en pakke ned. ;-)
     Lige her i pandekagerne, kan det udelades, og det vil det kunne nogle gange. Ellers skal du have fat i noget andet fiberrigt, som kan suge noget af væsken. Hvis det skal passe ind i LCHF, skal det jo så helst ikke være et kornprodukt.

     Svar
 10. TAK!
  Endnu en gang en af dine opskrifter som bare er fantastisk! Jeg lavede disse pandekager som spidskål i går som tilbehør til kylling med tomatsovs (og en lille rest blomkålsris og revne squash), og de var bare et hit. Også hos ungerne. Den yngste rørte slet ikke sine ris (hvilket er meget unormalt) og begge sad med hundeøjne efter sulten var stillet og kiggede på det tomme fad og spurgte om der ikke var flere som de kunne få med i madpakken i dag (og det var der, for jeg havde gemt nogle ude i køkkenet af samme grund :-))

  Nu har jeg også set at du har en fantastisk opskrift på blomkålspandekager – den er allerede skrevet på madplanen for næste uge :-)

  Svar
 11. Hej Jane.
  Pandekagerne ser ret lækre ud, og dem vil jeg prøve. Min ældste datter er dog laktoseintolerent, så har du en ide til et alternativ til osten?
  Og tak for en virkelig fantastisk blog, der inspirerer mig hver dag!

  Svar
 12. Uhm, nyt favorittilbehør :-). Vil prøve med lidt cayennepeber i næste gang jeg laver dem, tror de kan blive helt mexicanske i det…

  Svar
 13. Det må vi prøve her i huset – tak. Har dog ikke helt styr på om man må spise alt det hvidkål – der er 7 gr kulhydrat/100 gr (http://goo.gl/m9JQG). Fratrykket kostfibre på 2,5g er det stadig en del hvis man skal holde sig under 25g/dag. Men måske tæller grøntsager anderledes?

  Mvh Michael

  Svar
  • Hej Michael,
   Hvor kommer de 25 g kulhydrat fra?

   Selv tæller jeg ikke kulhydrater (eller noget andet), og grøntsager er ad libitum i min verden. Hvis jeg skal holde igen med noget, er det med nødderne ;-)

   Svar
   • hej,
    mener det er anbefalet på kostdoktorn.se – men grøntsager er nok også ad libitum der og skal ikke tælles med. tak

    Svar
 14. Hej Jane
  Sikke en fantastisk side du har! Jeg vil lige give et tip videre ang. hvidkålspandekagerne; jeg lavede dem i går, som rösti i ovnen, og de var helt fantastiske. Jeg brugte 500 g. hakket hvidkål, 2 spsk Husk, 1-2 store løg (gerne skalotteløg), et fed hvidløg, 100 g. modnet cheddar og 100 g. parmesan + olie efter ønske og så smurte jeg det ud som en stor pizzadej på en bageplade med bagepapir og vupti 20 min. senere havde jeg den mest fantastiske rösti. Bunden kunne også sagtens bruges som pizzabund el. lign.

  Svar
 15. Jeg har lavet dem med spidskål (hakket i hånden – fungerede fint og var nemme at stege på panden). Børnene var ok med dem, men en af dem sagde, at de skulle smage anderledes næste gang, så tror at jeg må eksperimentere med krydderierne næste gang:-).

  Svar
  • Ja, jeg skal da vist også variere krydderierne. Mine unger plejer elllers at elske spidskommen og koriander og sådan noget, men det kan godt være, det bliver for fremtrædende i pandekagerne. Og endnu engang må jeg slå et slag for dem kolde i madpakken næste dag. Her er de næsten endnu bedre!

   Svar
 16. Lavede disse skønne pandekager igår – skiftede osten ud med cheddar, og brugte nogle andre krydderier, lavede dem lidt aflange 3 store og en lille pandekage, og brugte dem til at lægge en pølse på, sammen med tomatsalsa og løgringe med noget kokosmel blanding – kaldte det en “Whatdog” – og mine børn spiste med største velbehag!! Måske er det krydderierne som dine unger ikke er med på? Min ældste spiser bestemt ikke noget med spidskommen – han er 4! Tak for en dejlig opskrift!!!

  Svar
 17. Genialt at erstatte pasta med pandekager, det prøver jeg!! Jeg laver ganske vist ikke almindelig kødsovs, jeg laver min egen vegetarversion, og jeg gider ikke rigtig pasta, og så er det da genialt, med sådan nogle tykke fætre til. Den køber jeg sgu :)

  Svar
  • Jeg kan så supplere med at resterne af pandekagerne smager virkelig godt kolde til frokosten næste dag! De bliver helt faste i det. Det er lige før, man ville kunne bruge dem som sandwichbrød. Uj, der fik jeg lige en idé… ;-)

   Svar
 18. Hej Jane,
  Lækkert tip og lige noget, jeg kunne bruge til min aftensmad – dog med spidskål… men tror du, pandekagerne kan hænge sammen, hvis jeg hakker kålen meget fint i hånden? Ejer nemlig endnu ikke en foodprocessor og tænker, det er vaskeligt at rive det på et manuelt rivejern.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Ja, mon ikke de kan det? Min kål var faktisk lidt halvgroft snittet. Jeg vidste jo ikke, jeg ville lave pandekager, da jeg snittede den i foodprocessoren i går ;-)

   Svar