Hindbæroopsies – en hverdagskage


Jeg prøver at lære mine børn, at kage er noget, man spiser i weekenden. I hvert fald sådan som hovedregel. Alligevel sniger der sig nogle undtagelser ind her og der. F.eks. Oopsies.

Oopsies er sådan en mærkelig hybrid mellem et stykke blødt brød og en kage. Konsistensen minder mest af alt om lagkagebund, men i modsætning til den hvedemelsbaserede variant mætter disse godt.

Dengang jeg spiste mellemmåltider, holdt jeg meget af at spise oopsies om eftermiddagen. Det var rart med en lille kagelignende tingest, når energien begyndte at blive lav, og trætheden meldte sig.

Oopsies med hindbær

Oopsies kan varieres i det uendelige, fra den helt plain version kun bestående af æg, philadelfiaost og fibre til de mere kageagtige versioner. Det er en af sidstnævnte, jeg vil vise jer her. Hindbæroopsies. De blev lidt tøseagtige med den lyserøde farve fra hindbærene, men det hitter jo så hos min. 50% af min familie.

Hindbæroopsies

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skil æggeblommer fra æggehviderne og pisk æggehviderne helt stive i en skål for sig.
  • I en anden skål piskes æggeblommerne sammen med de øvrige ingredienser, med undtagelse af hindbærene. Når den gule æggeblommemasse er pisket helt jævn, blandes den i det hvide æggeblommeskum. Hindbærene kan enten vendes forsigtigt i eller piskes i, til dejen bliver lyserød. Jeg valgte det sidste denne gang.
  • Lad dejen stå et øjeblik og lad fibrene suge noget af væsken til dig. Tilsæt ekstra loppefrøskaller, hvis du synes, dejen er for tynd.
  • Med en grydeske lægger du dem i flade pandekager over på en bageplade med bagepapir og bager dem i ca. 25-30 min. ved 150 grader.

Noter

Jeg fik 8 stk ud af min portion og måtte bage dem af to omgange, hvilket var lidt usmart og tidskrævende.
Jeg plejer til at lave en stor portion, og så fryser jeg dem med madpakkepapir imellem. Så kan jeg lige tø en op efter behov. Oopsies er en fin, lille hverdagskage, men de er også smarte som hurtig morgenmad, hvis man skal absurd tidligt op for at fange et fly til f.eks. Barcelona. 😉

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vil du se flere oopsies? Så har du her nogle af mine favoritter:

Oopsies au naturel

Kaneloopsies

Oopsies med mandel og kokos

Oopsies med hindbær

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Hindbæroopsies – en hverdagskage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Jeg er rigtig vild med dine opskrifter på skykager, men søgte efter noget vandbakkelsesagtigt. Og dér pegede du på skykager uden dikkedarer i form af krydderier, bær mv.
    Du linker til oopsies au naturel i denne artikel, men linket sender videre til knækbrød. Bare til din oplysning, hvis det er en fejl.
    Tak for en god blog. Den har været til stor hjælp her i opstartsfasen med LCHF.
    Jeg håber, du fortsætter det gode arbejde. Det er en stor inspiration.

    Maryanna

    Svar
  2. Tusind for dejlig information og inspiration, både på bloggen her og i din bog. Jeg er godt i gang med at sætte mig ind i denne verden og har et par spørgsmål Jeg håber du vil være mig behjælpelig med

    Svar
    • Og de kom åbenbart ikke med, så de kommer her. I fine opskrifter står der loppefrøskaller eller husk. Er det altid den gule fiberhusk du bruger, eller bruger du også den blå der bare hedder husk? Oopsies – er de Plain oopsies fuldt lovlige hvis man er meget striks med kulhydrat mængden? ( det skulle jeg mene, da der jo ikke er noget i de Plain, men det er altid rart at have en eksperts erfaring

      Svar
  3. Vi elsker oopsies hjemme hos os – den yngste elsker den lyserøde version med hindbær og den ældste vores helt egen version med blåbær og ingefær. Mums! Og god tur til Barcelona :-)

    Svar