Hindbæroopsies – en hverdagskage


Jeg prøver at lære mine børn, at kage er noget, man spiser i weekenden. I hvert fald sådan som hovedregel. Alligevel sniger der sig nogle undtagelser ind her og der. F.eks. Oopsies.

Oopsies er sådan en mærkelig hybrid mellem et stykke blødt brød og en kage. Konsistensen minder mest af alt om lagkagebund, men i modsætning til den hvedemelsbaserede variant mætter disse godt.

Dengang jeg spiste mellemmåltider, holdt jeg meget af at spise oopsies om eftermiddagen. Det var rart med en lille kagelignende tingest, når energien begyndte at blive lav, og trætheden meldte sig.

Oopsies med hindbær

Oopsies kan varieres i det uendelige, fra den helt plain version kun bestående af æg, philadelfiaost og fibre til de mere kageagtige versioner. Det er en af sidstnævnte, jeg vil vise jer her. Hindbæroopsies. De blev lidt tøseagtige med den lyserøde farve fra hindbærene, men det hitter jo så hos min. 50% af min familie.

Hindbæroopsies

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
40 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skil æggeblommer fra æggehviderne og pisk æggehviderne helt stive i en skål for sig.
  • I en anden skål piskes æggeblommerne sammen med de øvrige ingredienser, med undtagelse af hindbærene. Når den gule æggeblommemasse er pisket helt jævn, blandes den i det hvide æggeblommeskum. Hindbærene kan enten vendes forsigtigt i eller piskes i, til dejen bliver lyserød. Jeg valgte det sidste denne gang.
  • Lad dejen stå et øjeblik og lad fibrene suge noget af væsken til dig. Tilsæt ekstra loppefrøskaller, hvis du synes, dejen er for tynd.
  • Med en grydeske lægger du dem i flade pandekager over på en bageplade med bagepapir og bager dem i ca. 25-30 min. ved 150 grader.

Noter

Jeg fik 8 stk ud af min portion og måtte bage dem af to omgange, hvilket var lidt usmart og tidskrævende.
Jeg plejer til at lave en stor portion, og så fryser jeg dem med madpakkepapir imellem. Så kan jeg lige tø en op efter behov. Oopsies er en fin, lille hverdagskage, men de er også smarte som hurtig morgenmad, hvis man skal absurd tidligt op for at fange et fly til f.eks. Barcelona. 😉

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vil du se flere oopsies? Så har du her nogle af mine favoritter:

Oopsies au naturel

Kaneloopsies

Oopsies med mandel og kokos

Oopsies med hindbær

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Hindbæroopsies – en hverdagskage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tusind for dejlig information og inspiration, både på bloggen her og i din bog. Jeg er godt i gang med at sætte mig ind i denne verden og har et par spørgsmål Jeg håber du vil være mig behjælpelig med

    Svar
    • Og de kom åbenbart ikke med, så de kommer her. I fine opskrifter står der loppefrøskaller eller husk. Er det altid den gule fiberhusk du bruger, eller bruger du også den blå der bare hedder husk? Oopsies – er de Plain oopsies fuldt lovlige hvis man er meget striks med kulhydrat mængden? ( det skulle jeg mene, da der jo ikke er noget i de Plain, men det er altid rart at have en eksperts erfaring

      Svar
  2. Vi elsker oopsies hjemme hos os – den yngste elsker den lyserøde version med hindbær og den ældste vores helt egen version med blåbær og ingefær. Mums! Og god tur til Barcelona :-)

    Svar