Hverdagsgryde er endnu et eksempel på lækker, billig og helt vildt velsmagende Low Carb aftensmad lavet af almindelige ingredienser, og som er vildt nem at lave. Det er sådan en, du lige bikser sammen, når du står med hovedet inde i køleskabet og ikke ved, hvad du skal finde på.
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- 50 g smør
- 50 g løg fintsnittes
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk karry
- 2 tsk sød paprika
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 100 g gulerod revet, kan udelades
- 1 kg spidskål eller hvidkål, fintsnittet
- 5 dl oksebouillon gerne hjemmelavet
Sådan gør du
- Smelt smørret i en stor gryde eller sauterpande.
- Svits løg og hvidløg i smørret uden at det tager farve.
- Kom karry og paprika på og svits det godt af. Svitsningen fremhæver virkelig karryens smag.
- Tilsæt kødet og brun det godt oveni alt det andet.
- Rør tomatpure i og kom spidskål (og evt. gulerod) og bouillon i.
- Lad det simre i ca. 10 minutter, til kålen er faldet godt sammen, og bouillonen er fordampet.
- Smag evt til med lidt salt og peber før servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nem aftensmad
Denne her hverdagsgryde er lidt i familie med den ultrapopulære karamelisede hvidkål, som jo har gået sin sejrsgang Danmark rundt. Det er en af de mest populære opskrifter.
Hvis du vil se opskrifter der egner sig godt til dig der spiser Keto, kan du se Keto opskrifter her. Men egentlig er det ikke opskrifterne der er Keto, opskrifterne er dog med et lavt indhold af kulhydrat og derfor egner de sig godt til dig der spiser en Keto kost. Du kan læse mere om hvad Keto er, her.
Herhjemme elsker vi dels de nemme løsninger, men selv elsker jeg også de retter, hvor det hele ligesom er blandet sammen. Det giver måske ikke det lækreste visuelle udtryk, men det er bare så nemt og rart. Jeg er fan af nem aftensmad!
Og brun mad får jo generelt for lidt opmærksomhed, på trods af at de brune retter topper hitlisten herhjemme, så med de briller på er alt jo lige, som det skal være.
TIP: Hvis du vil øge fedtindholdet i hverdagsgryden, kan du røre yderligere en god klat smør ud i den inden servering. Det gør jeg tit, når jeg laver sammenkogte kødsovslignende retter som denne. Dels giver det god smag men det gør også lige, at retten mætter det bedre.
Blodprøvesvar på LCHF
Jeg er nødt til også lige at sige tak for både interessen og responsen på mit indlæg forleden om mine blodprøvesvar efter 7-8 år på LCHF. Jeg havde gået længe og spekuleret over, om jeg ville dele det, men nu er jeg glad for, at jeg gjorde det.
Det at have en livsstil, der afviger fra ‘normalen’, hvis man kan sige det sådan, afføder ofte kritik, og jeg endte med at synes, at det var vigtigt at fortælle, at mine blodprøver faktisk viser, at den livsstil, jeg har valgt for mig, i hvert fald ser ud til at fungere ret godt for mig.
Hop ind og læs indlægget, hvis du ikke allerede har gjort det, eller hop direkte til opskriften på hverdagsgryde.
Hej Jane
Egner hverdagsgryden sig til at fryse ned? Jeg laver nemlig altid er kæmpe stor potion, og er kun en person til at spise det. Så vil hører om det også smager godt efter det har været i fryseren?
Mvh. Laura
Skal alt væsken koges ud? Har lavet den to gange og der er helt vildt meget væske ved.
Ja jeg lader væsken koge ud. Put mindre i, hvis du synes, det tager for lang tid👍🏼
Hej Jane
Kan man komme fløde i retten🤔
Mvh
Henrik
Det kan du sagtens. Så kan du lade det koge godt ind. Det vil være rigtig lækkert.
Hej Jane,
Jeg har lavet denne lækre ret mange gange, og nøj, hvor er den god ??
Nu er jeg imidlertid blevet veganer og spiser altså ikke længere kød mm. I den forbindelse har jeg stadig lavet denne lækre ret, men bare skiftet kødet ud med kikærter. Det smager altså også rigtig godt.
Bare til inspiration ?
Og tak for en skøn side, som jeg bruger flittigt ?
Fantastisk at høre!
Hold nu op. Jeg kunne fint leve af denne ret uden problemer. Fik den for første gang i går og den kommer helt sikkert på madplanen igen i næste uge
Glæder os til at smage det, det ser lækkert ud
Håber I har fået smagt, Marianne. Det er vildt godt
Hej Jane,
Tak for en super god blog/hjemmeside, det har virkelig været en stor hjælp for os for at komme igang :)
Mht. oksekød, skal man bare købe det med mest fedt i?
Jeg køber oftest 10-12%. I ‘gamle dage’ kunne man også få en med 18-20% men de er vist udgået.
Hej hej
Jeg havde tænkt mig at jeg skulle prøve at lave det i aften ….. men hvor mange g kål ca skal der bruges ? Er er jo forskel på størrelsen af dem ?
Mvh. Lene
Åh jeg måler og vejer altså heller ikke sådan noget, medmindre det er afgørende for udfaldet. Jeg vil sige, bare fyr godt med kål i. Hvis det er spidskål, falder det jo virkelig meget sammen under tilberedningen :)
Hvad for en boullion ??
Yes, sorry, oksebuillon brugte jeg. En god grøntsagsbouillon kunne også bruges :)
Det minder utroligt meget om en ret, vi skulle lave i hjemkundskab i min folkeskole – den hed dog “westerngryde” og bestod af oksefars, ris, revet gulerod, løg og dåsemajs. Hvis man går amok med krydderier – særligt sort peber og muskatnød – er det faktisk ganske udemærket. Og var en god ret at kende på SU. ?
Ja netop! Og tak for tip, westerngryde bliver næste projekt :))
Ej mmm det skal prøves? den blir bare prøvet med en rød spidskål?
Lækkert Trine, håber den falder i god jord :)