Hvad spiser man på Sommerklar?


En stor del af succesen ved Sommerklar-protokollen ligger i, at den tvinger brugeren til at forholde sig til, hvad der kommer på tallerkenen. Hvad skal proteinkilden være, hvilke grøntsager vil jeg spise og hvad skal der lægges til af fedt. Efter noget tid følger også erfaringerne med, at nogle måltidssammensætninger mætter bedre end andre. Og på den måde får man langsomt større forståelse for, hvordan man bedst sammensætter sin kost til egne præferencer og egne unikke forhold.

Disse ting er ikke uvæsentlige, og det er derfor, at der hverken medfølger særlige opskrifter eller en kostplan. Min personlige holdning er, at en protokol som Sommerklar har langt bedre chance for at skabe en meningsfuld forandring, end en kostplan har. Men jeg anerkender, at vi er forskellige, og at forskellige metoder derfor fungerer for forskellige mennesker.

Sommerklar handler om enkelthed

De stærkeste elementer i Sommerklar er enkeltheden og regelmæssigheden. Jeg tror, få mennesker forstår, hvor stor betydning de to ting har for resultatet. I stedet bliver mange næsten provokerede over, at det ikke skal være sværere, hvilket er virkelig underligt.

Når vi kigger på langsigtede resultater, er der intet, der slår det at lykkes flest dage. Det kræver ikke en perlerække af perfekte dage at opnå resultat, men det kræver en indsats de allerfleste dage. At opnå denne vedholdenhed over tid er den altafgørende faktor for at lykkes.

Janes måltider

Mange har spurgt, om jeg ikke vil lave opskrifter til eller vise, hvad jeg spiser, men jeg synes, det er imod formålet. Hele styrken i protokollen ligger i, at jeg måske nok giver de overordnede retningslinger, men at det er brugeren selv, der omsætter dem til praksis på den måde, det fungerer i den pågældende livs.

Vil du hellere slå hjernen helt fra og følge en fast kostplan med opskrifter, så vælg Keto kostplanen i stedet.

Men nu viser jeg nogle eksempler alligevel. Husk, at mine måltider ikke er de rigtige måltider, og de er ikke tænkt til at skulle kopieres. Mine måltider er heller ikke identiske med dem, min søster spiste, da hun var på protokollen. Det er bare det, jeg har spist, og det er valgt den givne dag med udgangspunkt i, hvad jeg havde lyst til, og hvad jeg havde tilgængeligt.

Dine måltider kan se helt anderledes ud og stadig føre til fine resultater. Husk det❤️

Har du ikke allerede Sommerklar med Madbanditten, kan du købe den for 99,- her

Æg, kødrest og grønt
Æg, parmaskinke, tomat
Roastbeef og salat
Tigerrejer med salat
Tigerrejer med bønner og pesto – og en lille serving Comté
Opskrifter til vægttab
Kålsalat med rejer og avokado
Kyllingesalat med avokado, oliven og vinaigrette
Hakkebøf med peberfrugt, agurk og avokado
Hakkebøf med kålssalat og surt
Laks med kålsalat
Laks med råkost
Kylling med råkost
Kylling med kålssalat
Fisk, æg, bønner, pesto
Carnitas på rucola med peberfrugt og avokado
Carnitas med kålsalat

Food prep

Af en, der arbejder med mad, er jeg simpelthen så doven, når det kommer til min egen mad. Jeg gider ikke stå og bruge lang tid på madlavning i hverdagen, men jeg gider godt at spise god og mættende mad.

Især hader jeg at lave grøntsagstilbehør. Ej, men hvad sker der for, at det skal svine sådan?😅

Hver weekend tager jeg derfor mandolinjernet frem og snitter en masse kål til køleskabet. Det sviner helt vildt, men så har jeg til mange dage, og det gør min madlavning så nem. Det er også derfor mange måltider er så ens.

Jeg laver også tit 2 kg pulled pork i weekenden. Når jeg skal bruge det, tager jeg en håndfuld og putter på en bageplade med bagepapir og så varmer/griller jeg det sprødt i ovnen og putter på min kålsalat. Også nemt. Det gælder virkelig om at finde de nemme løsninger, der fungerer i ens hverdag.

Food prep
Min grøntsagsskuffe

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

100 kommentarer til “Hvad spiser man på Sommerklar?”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Har netop købt sommerklar, og kan godt se at det bliver en kæmpe udfordring for mig at overholde det.
  Skal det være fløde i kaffen ? bruger normalt skummetmælk.
  Er ret glad for danskvand og cola zero…. Vil det være ok at fortsætte med det, imellem måltiderne ?

  Svar
  • Hej Mette
   Hvad tænker du at den største udfordring bliver? Det er altid interessant for mig at høre, fordi folk jo kommer fra vidt forskellig (mad-)baggrund.

   Jeg synes, du skal give den en chance. Dvs. lad være med at bruge skummetmælk, når protokollen fraråder det. Nogle gange ender vi med at tage for mange af vores egen tilføjelser ind og så pludselig udebliver resultaterne trods at vi synes, at indsatsen stadig er enorm. Og det er lidt ærgerligt.
   Hvad med at se sommerprotokollen som en udfordring og bare tage en dag af gangen. “Bare for i dag vil jeg drikke min kaffe sort (eller med en lille sjat fløde)…” Vi kan overskue det meste i én dag. Dagen efter gentager du så :)

   Jeg har ikke taget stilling til lightsodavand, men det er nok ikke nogen hemmelighed at jeg personligt ikke synes, det er optimalt. Om det for dig, er det kompromis, der kommer til at betyde, at du gennemfører eller om det bliver et ben i den gamle lejr, så du aldrig kommer helt videre, kan være svært at sige. Det er lidt individuelt. Læs evt. om sødemidler her: Sødemidler

   Svar
   • Hej Jane, og Tak for hurtigt svar.
    Jeg har aldrig kunne følge en madplan, og falder i med overspisninger især når jeg er træt. Har kæmpet med elevatorvægt det meste af livet, og nu hvor jeg har passeret 50, er det virkelig svært at tabe sig !
    Men jeg tror jeg vil følge dit råd, og tage en dag af gangen, men hvis jeg bliver sulten og træt, kommer jeg nok på prøve med mig selv !
    Bedste hilsner, mette

    Svar
    • Håber du vil opleve Sommerklars retningslinjer som nemmere. Jeg KAN heller ikke følge en fast plan. Det er vitterligt umuligt for mig.

     Hvis du har brug for flere mentale redskaber, har jeg samlet en masse her: Mentale tricks til vægttab Artiklen kræver PLUS-medlemskab men kan læses i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem.

     Svar
 2. Jeg har forsøgt at læse både i sommerklar, facebook og her på hjemmeside og synes ikke at jeg kan finde svaret på mit spørgsmål.

  Under afsnitten Grøntsager og frugt, skrev du: “Foretrækker du at også spise rodfrugter, er det også glimrende”
  Og jeg huskede fra Keto på 4 uger, at rodfrugter var noget man bør undgå i starten. (Pga de indholder stivelse)

  Så jeg vil høre om jeg kan/må lave fx. Bagt rodfrugter af gulerødder, rødbeder, persillerod, knoldselleri og pastina, når jeg spiser med sommerklar?

  Desuden har jeg også lidt svært med at finde ud af hvornår er der “nok” grøntsager på min tallerken, er der en måde at finde ud af det?
  Når jeg spiser et måltid med en gode håndfuld spidsekål, nogle gange bliver jeg mæt, imens de andre gang bliver jeg ikke mæt og derfor måtte tage lidt mere grøntsager. Til de 3 måltider indtager jeg de protein mængde som der er skrevet i sommerklar.

  Svar
  • Hej Aina
   Yes, lige netop. Sommerklar er ikke Keto, så her må du spise alle de grøntsager du vil, inkl. alle rodfrugterne og du kan bage dem, stege dem, mose dem, spise dem rå osv.

   Der er ikke et bestemt antal for ‘nok grøntsager’. Nogle foretrækker store mængder, andre mindre mængder. Begge dele er ok. De grove, fiberrige typer som kål giver mest fylde i maven men generelt giver de mere fylde end reel mæthed. Forskellige proteinkilder mætter også forskelligt. De fleste oplever fx at oksekød mætter mere end fisk og kylling og på den måde kan du prøve dig lidt frem og gøre dig erfaringer.

   Og det er også helt normalt at ikke føle sig stopmæt, når man spiser i så relativt et stort kalorieunderskud, som Sommerklar fører til. Læs/genlæg afsnittet om sult og salt. Det vil formentlig have den største effekt af dem alle❤️

   Svar
 3. 1000 1000 tak for disse inspiration og især det der med at snitte grønsagerne og så i køleskabet det er lige mig jeg gider heller ikke stå og snitte hver dag

  Svar
 4. Hej Jane, skal man stadigvæk spise skinke eller lign. til morgenmad, hvis ens æggemængde (3 store æg) i forvejen overstiger de 150 g kød/protein?
  Vh Simone

  Svar
  • Hej Simone
   3 store æg bringer dig ikke op på de 30 g protein, du bør have pr. måltid. Derfor anbefaler protokollen en supplerende proteinkilde sammen med og det er derfor det er specificeret for sig. Det behøver dog ikke være skinke…

   Svar
 5. Kære Jane
  Hvad gør man som vegetar? Jeg spiser laks en gang om ugen, æg er ok, men ingen kød. Hvad med bønner? (kikærter, split-mungbønner, røde linser er mine foretrukne )
  Susanne

  Svar
  • Hej Susanne
   Sommerklar-protokollen er ikke lavet til vegetarer (som jeg også skriver på Sommerklar-siden)

   Udfordringen er jo, at du skal bruge uhyrligt mange gange flere kalorier for at opnå de 30 g (optageligt) protein pr. måltid sammenlignet med kylling eller fisk fx.

   Lad os tage et eksempel som kidneybønner. For at få 30 g optageligt protein, skal du spise cirka 500 g kogte kidneybønner. Det koster cirka 600 kalorier. 30 g protein i fisk eller kylling kan du få for 170 kalorier. Det er jo en forskel, der kan mærkes i vægttabssammenhænge. Og der er hele pointen i Sommerklar-protokollen.

   Jeg ved godt at du ikke ville spise 500 g kidneybønner og at eksemplet derved er absurd. Men det ændrer jo ikke på at din krops proteinbehov er uændret, uanset om, du spiser kød eller ej.

   Vægttab kan altid opnåes i kalorieunderskud – uanset hvad du spiser. Vægttab uden tab af muskelmasse derimod kræver et tilstrækkeligt proteinindtag.

   Jeg ville ønske, jeg havde en bedre løsning på dette…

   Svar
 6. Jeg har kronisk leddegigt og desuden udfordret med en del divertikler i tarmene. Lever generelt ret sundt og motionerer meget. Jeg har ofte meget lille appetit og tænkte at jeg måtte prøve at sætte min mad mere i system . Det virker rigtig godt helt at udelade mellem måltiderne, det giver mere appetit til hovedmåltiderne. Jeg tænker lige, hvad med tarmbakterier, når der slet ikke er de vanluge fibre fra dagens 1 skive rugbrød…og havregryn?

  Svar
  • Tarmbakterierne har det helt fint. Du får fibre fra dine grøntsager. Fibre er jo et tveægget sværd, når det kommer til god fordøjelse og vi er mange, som har fundet perfekt fordøjelse efter at have stoppet med at spise fibre fra rugbrød og havregryn.

   Er du meget nervøs for dit fiberindtag, kan du dog sagtens supplere med fibre fra fx husk-fibre. Men det er sjældent nødvendigt.

   Svar
 7. Hej Jane
  Er der ikke andet end kålsalat, og salat (som jo ikke fylder meget i en sulten mave) som man kan spise til sit kød. Jeg må indrømme jeg kører lidt træt i alt det salat og spidskål. Bønner har jeg også kørt længe med. Jeg er lidt ideforladt hvad garniture angår. Og engang imellem går det galt når jeg køre træt i salat og kål. Kan man spise pasta laver på sojabønner ?.

  Med venlig hilsen
  Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Du behøver jo hverken spise salat eller spidskål. Protokollen siger alle grøntsager. Det er da skørt at begrænse sig til to slags så😅

   Pasta af sojabønner synes jeg er det modsatte af sommerklarprotokollen.

   Du kan overveje at holde en pause med protokollen indtil lysten til at fortsætte indfinder sig igen? Nogle gange kan sådan et lille break være givet godt ud, hvis man synes, man er kørt fast.

   Svar
 8. Hej Jane.

  Jeg har siden januar sidste år, omlsgt min kost og fulgt dine råd fra LCHF. Det gik rigtig godt i starten, men sidder lidt fast nu. Trængen til søde ting overvinder desværre nogle gange og har taget lidt på, af det jeg tabte. Tanken om at jeg ikke “har lov til” at spise anderledes end nu udmatter mig.
  Har købt sommerklar og vejede den ene morgen min mad til frokost og aftensmad, men det kunne slet ikke mætte mig. Morgenmaden køre fint, men jeg arbejder på en skole og vi spiser 10 mad og eftermiddags mad og jeg bliver fysisk dårlig, hvis jeg ikke spiser. Hvad gør jeg ved det?
  En ven gjorde mig opmærksom på, at trods indtag af proteiner og fedt, så skulle der stadig kulhydrater til, før man kan føle sig mæt og at det var vigtigt stadig at tælle kalorier, så man ikke indtager for meget ift at tabe sig.
  Mit hoved er en stor kryds og tværs. Ved ikke hvor jeg skal starte og ja vil gerne slukke trængen til søde sager?!
  Hvad når man har (hvis) nået sit mål og ikke følger sommer klar mere. Tager man så ikke bare på igen?
  Venlig hilsen en forvirret Nanna.

  Svar
  • Hej Nanna
   Puh, det var da også mange ting, du går og pusler med.

   At du bliver fysisk dårlig, når du ikke spiser er et tegn på ekstrem dårlig metabolisk fleksibilitet. Det betyder, at din krop er meget uvant med at mobilisere energi fra dine egne reserver og det er ikke et sundhedstegn. En periode på meget kulhydratbegrænset kost vil rette op på dette.
   Mht. sult mellem måltiderne kan du genlæse afsnittet om sult og salt i sommerklar-protokollen. Du kan læse mere om metabolisk fleksibilitet her: Metabolisk fleksibilitet

   Sagt på den pænest tænkelige måde tror jeg måske, det ville være bedst ikke at tage flere sundhedsråd fra den ven, der fortæller dig, at man skal spise kulhydrater for at blive mæt og at man skal tælle kalorier for at gå ned i vægt. Begge dele er 100% noget sludder.
   Hvis det, din ven har ment er, at det kræver et kalorieunderskud at gå ned i vægt, er det dog 100% sandt. Men det behøver man ikke kalorietælling for at opnå og Sommerklar-protokollen er jo netop et eksempel på dette. Her har jeg sikret mig, at de fulgte retningslinjer vil føre til kalorieunderskud, så brugeren ikke behøver tælle. Man kan dog fint tælle kalorier, hvis man foretrækker det. Men man behøver det ikke.

   Man tager på igen efter endt vægttab, hvis man vender tilbage de kostvaner, der gav vægtproblemet i første omgang. Det har dog ikke noget med protokollen at gøre men alt at gøre med hvordan man forvalter sit madindtag, efter man er i mål med vægttabet. At tro man skal tilbage til sine gamle kostvaner er dog en illusion for langt de fleste❤️

   Svar
 9. Hej Jane
  Jeg vil bare sige til dig og andre på”sommerklar”, det virker.
  Jeg startede for 1 uge siden og har hverken spist kage eller chokolade….., jeg er 54 år og har en seriøs sød tand, men ikke haft lyst til sødt.
  Jeg fortsætter. Minus 1kg på en uge, og jeg føler mig godt tilpas. TAK

  Svar
 10. Efter flere år på keto, som bare er en god måde at leve på, trængte vi til et frisk pust. Vi er nu igang med sommerklar og det går forrygende, -1.5 kg på 4 dage. Selvom væsketab er en stor del, giver det alligevel lyst til at fortsætte. Vi er lidt udfordrede med at få nok protein om morgenen, vi plejer at få grønt, kød og en skål med chiagrød lavet på kokosmælk og blandet med tykmælk. På denne er der bær og lidt nødder . Min mand plejer at spise ost også. Nu er ost jo skåret fra og vi laver heller ikke chiagrød, så der er kød eller æg tilbage. Jeg tror bare vi skal ind i vanen med food-prep også til morgenmaden, vi starter tidligt, så der er ikke tid til at lave sit for meget om morgenen. Er der nogen gode råd vi kan bruge til lige at få rettet ind på dette.

  Svar
  • Hej Dorte
   Hvis I allerede er inde i vanen med kød og grønt til morgenmad, er I jo supergodt på vej allerede! For de fleste er det det største skridt. Det kan være det bare er mængderne, der skal skrues på, så I kommer op og rammer den rette mængde. Og alene det at tage chiagrød væk, vil jo føre til vægttab. Her fjerner I jo virkelig mange overflødige – og ikke særligt mættende – kalorier.

   Food prep til morgenmad er for mig aftensmadsrester (hvad vi end har fået aftenen før) eller også er jeg glad for disse morgenmadsfrikadeller og også for kolde skiver af roastbeef med rucola, olivenolie og lidt parmesan-drys.

   Men de fleste morgener spiser jeg (i øjeblikket) 3 blødkogte æg og 50 g skinke og lidt agurk/tomat. Det tror jeg også billederne afslører. Det giver en skøn start :)

   Svar
 11. Hejsa,
  Kan se at du på nogle af dine billeder/retter bruger syltede agurker/rødløg. Hvor meget må man spise af det pr dag på sommerklar?
  Mvh Mette

  Svar
  • Det ved jeg ikke rigtigt😅 Er vi måske lidt langt ude i detaljen der?
   Er der styr på de store linjer, har jeg svært ved at se, at syltede rødløg eller syltede agurker skulle være det, der satte en brat stopper for hele indsatsen.

   Hvis du skal være tro mod protokollen, skal de jo være sukkerfrie. Det kan man godt købe og jeg har også en opskrift på i hvert fald syltede rødløg uden sukker. Agurkerne kan laves helt på samme måde.

   Svar
   • Tak for svar, blev blot i tvivl fordi der var andre ting der var angivet meget nøjagtigt i gram. Og jeg elsker syltede rødløg så kan hurtigt komme ud på et skråplan🤪🙈

    Svar
 12. Hej Jane
  Må man “Sommerklar” hvis man ammer?
  Det skal lige siges at det er amning til barn der også får fast føde. Så amningen er ca. 4 gange om dagen.

  Venlig hilsen
  Sine

  Svar
  • Hej Sine
   Jeg synes ikke rigtigt, at vægttab og amning går særligt godt hånd i hånd. Vægttab kræver, at du spiser mindre, end din krop har brug for. Amning stiller store krav til din krop og du har brug for både ekstra energi og næringsstoffer. Sommerklar er her stadig når du er færdig med at amme❤️

   Svar
 13. Kære Jane.

  Jeg er røget med på sommerklar, og syntes det er dejligt og simpelt.
  Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan og hvorledes jeg kan bruge feks. kødsovs, Chicken Korma, Butter chicken og Chili con carne i forhold til mængde, og vil det komme for meget ude af kontrol med mængde en af fedt feks. hvis jeg vælger en af ovenstående retter med blomkåls ris og ikke andet?
  Jeg har igennem flere år brugt begge dine keto bøger flittigt, da jeg syntes det er god mad og nemt at lave.
  Jeg vil forsat gerne bruge disse opskrifter især til aftens måltider, jeg er også stor fan af konceptet om store portioner så der er til frokost dagen efter, selvom om jeg er på sommerklar, hvis det er muligt.
  Det er handler også lidt om resten af familien så jeg ikke skiller mig for meget ud, med særligt kost. Da jeg har to teenager i huset der ikke behøver få opfattelsen af at feks pasta og ris er et no go da de dyrker rigtigt meget sport.

  Udfra dine billeder af måltids forslag her er, ser jeg ikke så meget at den type retter(så dog forleden noget kødsovs, derfor dette spørgsmål) det mest er rent kød og grønsager.

  Vh. Lone

  Svar
  • Hej Lone
   Ja for at være ærlig så ser jeg Sommerklar som en fin anledning til ikke at spise ‘opskrifter’. Opskrifter er skønne og dejlige, men de gør det også dødsvært at estimere mængder. Så selvom en portion måske svarer til 4-500 kcal, er det bare svært at servere præcis en fjerdedel og derved ender man måske med at spise 6-700 kcal i stedet og pludselig begynder vægten at stå stille i stedet for at gå ned.

   Så jeg vil anbefale dig at gå efter kødretter. Pulled pork, Roastbeef, kødsovs, chili con carne, den lækre thai-inspirerede Larb er fine valg, hvis du vil lave større portioner, men drop dem med sovsen. Kødet måler du så bare op på din tallerken inden servering og så spiser du grøntsagstilbehør til.

   Hvis du foretrækker en opskriftbaseret kostplan, er der 4 ugers plan i Keto på 4 uger. Det er også en fin metode, det er bare anderledes end Sommerklar, som baserer sig på retningslinjer og frit valg.

   Pasta og ris er ikke spor nogo for dine teenagere, og de vil være fuldstændig ligeglade med, om du spiser det eller ej. Om noget vil de enten være glade for at det ikke er dem, der skal spise alle de grøntsager, eller de vil lade sig inspirere af dig og begynde at fylde mere grønt på tallerkenen. Mor til to 16-årige her :) Vi har spist sådan altid. Det går virkelig helt, helt fint :)

   Svar
   • Mange tak, for et dejligt og virkelig hurtigt svar. Tænker bare jeg forsætter den gode og simple vej med sommerklar og det hele går jo, men man er vel lidt doven anlagt i forhold til at lave det jeg plejer :)
    Også sidder jeg og smiler over det du skriver, med at mine unger bare vil være glade for det ikke er dem der skal spise alt det “kanin foder” som de siger, så du har helt ret. / Lone

    Svar
 14. Hej Jane
  Jeg overvejer kraftigt at købe Sommerklar, men har lige nogle spørgsmål
  Jeg drikker ikke mælk, men bruger laktose frie produkter. Er der mælkeprodukter i dine opskrifter?
  Kan familie også spise den mad?
  Lige nu spiser jeg mandelmælk, chiafrø, glutenfri havregryn, og frugt og mysli til morgen, kan jeg også spise det eller er der fast morgen mad?
  Vh Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Nej til det hele. Ingen mælk og du kan ikke fortsætte med den morgenmad. Det, du skal spise på Sommerklar er næsten det modsatte. Den er jo til vægttab ;-)

   Men Sommerklar er hverken opskrifter eller kostplan. Det er en protokol til vægttab, der fortæller dig, hvor meget du skal spise af de forskellige ting, men den er baseret på Low Carb og på at du spiser kød/fjerkræ/fisk/æg, grøntsager og sundt fedt til alle måltider. Men bare lige for at understrege det engang mere: der er ingen opskrifter og ingen kostplan i Sommerklar. Der er kun retningslinjerne.

   Vil du hellere følge en fast plan med faste måltidsforslag, kostplaner og indkøbslister, skal du vælge Keto kostplanen i stedet.

   Din familie kan sagtens spise det samme som dig (der indgår en særskilt protokol til mænd også, hvis det er aktuelt) og ellers kan mænd/børn, der ikke skal ned i vægt, fint supplere med kartofler, ris, pasta osv.

   Svar
   • Hej Jane

    Tusind tak for svar
    Jeg har før købt vægttab planer hvor der er opskrifter med og det køre jeg træt ligesom kalorier tælling. Jeg skal helst vide hvor meget jeg kan spise af de forskellige ting og så kan jeg sammensætte min mad ud fra det jeg har lyst til og kan lide. Så denne sommerplan lyder til at være lige mig

    Vh Tina

    Svar
     • Hej Jane
      Nu har jeg købt Sommerklar og ved ikke om jeg har forstået det rigtigt. Men til hvert måltid skal jeg spise protein (æg eller kød) og grøntsager, men jeg ved ikke om jeg kan spise kød til morgenmad? Og hvis jeg spiser æg hver dag så tror jeg, at jeg hurtigt bliver træt af det. Hvad gør man jeg så? Måske det er tilvænning da jeg ikke før har spist kød til morgenmad
      Vh Tina

     • Det er helt rigtigt forstået. Men hvorfor skulle du blive træt af æg? Det kan jo laves på alverden måder og smager jo så dejligt. I hvor mange år har du spist din nuværende morgenmad uden at blive træt af den? Vi er jo vanemennesker og netop morgenmaden er ofte ens. Jeg har fx spist havregryn med skummetmælk og rosiner hver dag i i hvert fald 20 år (før jeg fandt ud af at det var en del af årsagen til alle mine udfordringer). Ikke en eneste dag tænkte jeg at det var kedeligt eller at jeg var træt af det.
      Læs rigtig gerne hele protokollen igennem. Der skriver jeg også om kedsomhed (som faktisk er en god ting).
      Og det er også superfint at spise kød til morgen. Du vænner dig hurtigt af med idéen om at man kun kan spise bestemte ting om morgenen.

      Bare kom i gang og gør dig nogle erfaringer. Mange af dine bekymringer bliver aldrig til noget – det lover jeg :)

     • Hej Jane

      Undskyld alle mine spørgsmål
      Jeg drikke meget the i løbet af dage, selvfølgelig drikke jeg også vand ( 1.5 til 2 liter) den the jeg drikker er uden sukker og mælk. Det the jeg drikker er alt muligt blandet frugtthe, Earl grey, english brevkasse. Kan jeg forsætte med at drikke the mellem måltiderne?

      Vh Tina

     • Kaffe og te uden noget er helt fint. Også mellem måltiderne men hvis du tidligere har brugt te for at fylde maven, fordi du var sulten efter din kulhydratrige morgenmad, vil du nok hurtigt opleve at det ikke er nødvendigt længere.

      Jeg ved ikke om frugtte, som jeg gætter på er sød, er et problem. Formentlig ikke men prøv dig frem.

      Og husk det med saltet (beskrevet i teksten)❤️

 15. Jeg har været i gang siden 2. Maj og har indtil videre smidt 3,5 kg.
  De første dage var jeg MEGA sulten – kroppen skulle lige vænnes af med snacks mellem måltiderne 🙈

  Nu kører det bare derudaf – 3 æg + kød (skinke, kylling, pølse) til morgen og salat + kød til frokost og aftensmad 👍🏻

  Det er en let og overskuelig plan 👏🏻

  Svar
 16. Hej, jeg er lige startet på Sommerklar, og synes det er en rigtig fin protokol….jeg vil bare gerne lige høre hvordan jeg skal “taksere” bacon i det her forløb. Tænker det er en god fedtkilde, men vil gerne vide hvordan man indregner den.

  Svar
  • Jeg synes egentlig din idé om at tænke den som fedt er meget fin. Som proteinkilde ville du i hvert skulle bruge for mange kalorier på at nå dine 30 g protein til at gå ned i vægt. Så regn den som fedt og brug dem som smagsgiver, fx et par skiver knust over salat/råkost. Det synes jeg lyder både lækkert og fornuftigt.

   Svar
 17. Hej Jane. Jeg har købt og vil igang med sommerklar.
  Har dog et spørgsmål.
  Jeg løber maraton et par gange om måneden. Hvad skal jeg spise dagen før og på dagen, og hvad med væske indtag.
  Mvh Pia

  Svar
  • Hej Pia
   Haha, som erfaren maratonløber er jeg sikker på du godt ved, hvor kæmpestort er spørgsmål, det er lige at stille😅Sportsernæring er jo en disciplin, som folk studerer i årevis. Sommerklar er en protokol til vægttab. Du kan ikke spise så lidt og løbe maraton.

   Man kan dog sagtens løbe (også maraton) på lavkulhydratkost men det kræver en tilvænningsperiode, imens kroppen vænner sig til at bruge fedt som energi i stedet for kulhydrat. Vi ved ikke hvor lang tid den periode varer, men 3-6 uger er meget almindeligt. Så det er dit første skridt. Samtidig ligger en stor del af nøglen i saltindtaget, hvilket protokollen også gennemgår. Sidst men ikke mindst vil du stadig have brug for kulhydrattilskud til musklerne under det lange løb – du vil bare have brug for væsentligt mindre end dem, som spiser kulhydratrig kost.

   Jeg skal prøve at finde tid til omsider at få skrevet den artikel, jeg længe har villet skrive om Keto og træning i stedet for at skrive en roman i kommentarfeltet.

   I mellemtiden er her lidt inspirationslæsning:

   Keto og energi til træning
   Forelæsning om Low Carb og træning
   Kristines erfaring som ultraløber på LCHF/Keto

   Svar
  • Hej Ann-Sophie
   Det står i tekstafsnittene. Både under protein og fedt. Husk at læse alle siderne. Der er masser af god info og gode tip deri.

   Svar
 18. Tak For Sommerklar! Er så vidt igang, 1 ferie i Budapest ødelagde starten. Jeg har et major problem. Jeg orker ikke salt mad om morgenen, jeg har virkelig prøvet, det er kvalmefremmende. Jeg har lavet en morgenmads ret af 3 æg, 1 spiseske fløde, 2 spiseskeer kogt hindbær, 1 spiseske cremefraiche. jeg laver en pandekage af æg og fløde, på den kommer jeg hindbær og cremefraiche. jeg forstår at der er en mængde fedt for meget. men om jeg halvere fløde og cremefraiche, er det så indenfor. Jeg spiser ikke frugt

  Svar
  • Det synes jeg slet ikke er et skævt bud. Men du behøver ikke både fløde og cremefraiche, du vil formentlig slet ikke smage forskel ved at tage en af delene ud.

   Min personlige erfaring er at lyst til salt mad om morgenen er 100% vane og at sød mad om morgenen giver mere trang til sødt senere på dagen. Hvis din erfaring er ens kan du overveje at udfordre det.

   Svar