Hvad kan man dele ud i stedet for flødeboller?


Et forslag kunne være jordbær dyppet i mørk chokolade og vendt i kokos. Det er i hvert fald, hvad jeg har sendt med Silas og Vega i skole i dag. De fylder nemlig 8 år i dag. Mine små babyer. Hvor blev tiden af? Yup, jeg er traditionen tro helt grådlabil. Mine store, gode børn. Hvis der er noget, jeg er stolt af i mit liv, så er det dem.

Men tilbage til det med alternativet til flødebollerne…

jordbær

Når man er 8 år, er man stor nok til at forstå, at vi spiser lidt anderledes hjemme hos os. Og det er de faktisk rigtig gode til at acceptere, og jeg oplever dem aldrig klage over, at de ikke får slik om fredagen eller hvor det nu er, vi adskiller os. De beretter glædeligt om de sunde lækkerier, de får serveret, og det har bare aldrig været et problem. Men nogle gange vil man også bare gerne være ligesom de andre. Og jo større man er, jo mere forstår man. Silas kom til mig for noget tid siden og forklarede mig, at han jo rigtig godt kunne lide mine sunde lækkerier, men at det ikke var alle i klassen, der kunne lide sunde ting (altså, sådan sagde han det), og om han ikke bare måtte dele flødeboller ud til sin fødselsdag, ligesom de andre gør.

Av, av… Behovet for at ville være ligesom alle andre er jo fuldt ud legitimt. Og måden han sagde det på, fortalte mig, at det var noget, han havde gået og grublet lidt over. Av av… siger jeg bare. Jeg overvejede at sige f*** det og sende ham afsted med en bakke flødeboller, men altså… hvordan skal jeg sige det? Det ville jeg bare ikke. Så vi diskuterede en masse andre alternativer. Og ærligt, det er altså svært at finde noget real foods-agtigt som kan tåle at stå i fem timer i et lummert klasselokale inden servering.

Valget faldt endeligt på jordbær dyppet i mørk chokolade og kokos. To stykker til hver, hvilket betyder, at jeg har lavet rundt regnet 100 stk. Silas og Vega går ikke i samme klasse, forstås! Jordbærene blev pakket i lag i brødforme og sendt afsted i en pose med et fryselement i bunden. Håber, det går…

Jordbær

Fødselsdagen vil du høre mere om en anden dag. I dag kan du følge med på Instagram, hvis du vil se mere om, hvordan vi fejrer dagen i år.

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

34 kommentarer til “Hvad kan man dele ud i stedet for flødeboller?”

Skriv en kommentar

 1. Wauw… Lækkert.. De jordbær minder mig om de der sticks ( frugt etc på pind, som vi jo ved alle elsker) dyppet i choko som man kan få i Tivoli.. Kan godt se dem for mig, stukket ind i en ananas :0)

  Svar
 2. Rigtig hjertelig tillykke med ungerne!
  Jeg synes du gjorde det meget godt med at holde fast i at servere jordbær. Den tid skal nok komme, hvor de kan vælte sig rundt i det udbud der (desværre) er af sukker produkter. Men til den tid er jeg sikker på, at de vil have et mere skeptisk forhold til dét, og uden tvivl en sundere tilgang til hvad de hælder indenbords. Takket være hvad du har lært dem :)

  Svar
  • Tak søde Sheila :-)

   Jeg tænker ind imellem på, hvad det betyder for ungerne at vokse op med forældre, der har en holdning til fx sukker og jeg håber selvfølgelig ikke, det ender i skyld og skam, når de så spiser det alligevel. Men det er jo umuligt at forudsige. Men hvis jeg kigger på alternativet, altså at give dem godt med sukker herhjemme, jamen så synes jeg faktisk slet ikke det er et alternativ.

   Svar
 3. Hej Jane!
  Ville bare lige tipse dig om, at jeg lige nu kigger på- fråga doktorn- på Sveriges svt1.
  Man har snakket meget positivt om LCHF-KOST og hvilke fantastiske helseforbedringer folk har oplevet.. Jeg tänkte at det kunne väre intressant for dig.
  Kig på svtplay hvor programmet plejer at ligge i nogle dage.
  I övrigt, tillykke med dine små idag.
  Hilsen fra Jyttepytte i Sverige

  Svar
  • Tak Jyttepytte. Jeg har set at kostdoktorn har linket til det i dag så jeg skal lige se, om jeg kan få tid til at se det :-)

   Svar
 4. Jordbærene var en stor succes! Sylvester siger at de smagte lækkert, og at han også vil dele jordbær ud når han bliver 8. Tillykke med tvillingerne.

  Svar
  • Hvor er det fedt at høre, Lene. Tak! Flere af ungerne kom ud til mig, da jeg hentede Silas og Vega og spurgte om det virkelig var mig, der havde lavet de lækre jordbær. Så de faldt vist i god jord i begge klasser :-)

   Svar