Hvad kan jeg spise i varmen?


Mange oplever, at appetitten kan være lidt udfordret, når det er så varmt, som det er i øjeblikket, og det gælder også her. Lysten til at spise varme og tunge retter halter og erstattes af lysten til lettere mad men med den lettere mad følger ofte lyst til kolde, søde sager, formentlig fordi der kommer for lidt rigtig mad indenbords.

Let sommermad til varme dage

Jeg har derfor samlet en række lette og dejlige retter, som er nemme at spise i varmen uden at det behøver betyde, at man giver helt afkald på low carbing. Og det er retter, som stadig mætter, så vi slipper for at høre vores hjerne hviske, at is da er et måltid i sig selv.

Du finder endnu flere opskrifter til sommeren lige her.

Laksetatar med avocado, æble, dild og cremefraiche. Luksus frokost eller forret.
Laksetatar med avokado og dild
(det spiser jeg tit i øjeblikket)


Langtidsstegt roastbeef med avokado og ost (og olivenolie og kaffe med fløde)

Janes morgenmad

Semi-kold men meget mættende morgenmad

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Hvad kan jeg spise i varmen?”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane. Jeg har løst så meget om keto og agter at starte nu. Min udfordring er dig at jeg ikke vil undvære vin og ikke især her h ir det nu er sommer. Jeg er maget mavefedt og ville så gerne smide nogle kilo. Hvor skal jeg starte, hvilke opskrifter skal jeg gå efter.

  Svar
  • Hej Pia
   Jeg synes det ville være fint at overveje om Keto (og måske også vægttab) er det rette for dig lige nu. Alkohol er svært at forene med begge dele, især hvis det er jævnligt.

   Kunne det være en idé bare at rydde lidt op i grundvanerne, nyde sommeren og så starte Keto til efteråret?

   Læs evt. her: Keto og alkohol

   Svar
 2. Hej
  Da jeg er i kemo behandling, sørger jeg nogle lette opskrifter og let mad at spise, da jeg har problemer med vægten. Der skal være godt med protein i. Alt det tunge mad der mister jeg appetitten. Har du noget af det i dine bøger?

  Svar
 3. Jeg ønsker mig en ren sommer-keto bog?Jeg har i denne varme også lidt problemer med appetitten, så skønt med ny inspiration på bloggen. Der er også skønne sommerlige opskrifter i dine bøger, men sidder og får lyst til en ren bog med lette, sommerlige måltider?

  Svar
  • Min opskrift på sommermad er henad ‘Grill noget kød. Lav en salat’ – haha. Men det kan være jeg skal kigge på det til næste sommer :)

   Svar
 4. Jeg mangler sådan et par gode salater som tilbehør til grillmad, der kan laves til et par dage og er nemme at tage med på camping, a la kartoffelsalat og pastasalat.

  Svar
  • Ah ja, jeg har jo masser af salater og tilbehør her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/tilbehor/

   Men hvis jeg skal fremhæve en, kunne det være denne: Syrlig blomkålssalat

   Og ellers kan man faktisk lave en ret lækker ‘kartoffelsalat’ hvor kartoflerne er byttet til enten rå blomkål eller letkogte og afkølede blomkålsbuketter. Jeg har en opskrift på en lækker sommerlig ‘kartofffelsalat’ på den måde i min bog LCHF Året Rundt. Må se om jeg kan lave en her til bloggen også :)

   Svar
 5. Tak Jane :-D Ja jeg håber det er ligesom med rygning….der skulle rigtig mange forsøg til inden det endeligt lykkedes mig at stoppe helt!

  Svar
  • Ja netop! Jeg tænker sådan på det, at det, man øver sig på, bliver man god til. Det gælder også her :)

   Svar
 6. Kære Jane. Jeg vil også sige dig mange tak for din fantastiske side og alle de meget lækre og inspirerende opskrifter du viser.
  Jeg har fulgt din side on and off fra starten af, da LCHF -desværre- også er on and off for mig. Jeg har aldrig kunne holde livsstilen mere end et halvt år ad gangen før jeg falder i med sukkercrawings og andet dårlig kost.
  Men jeg opgiver ikke håbet om at det en dag kan blive en permanent livsstil, da både krop og psyke helt sikkert trives bedre med rigtig mad!
  Men du er der altid når jeg vender tilbage efter ny inspiration, så tak for det!
  Kh. Anne :-D

  Svar
  • Hvor er du sød, Anne. Velkommen tilbage :)

   Det er helt normalt med de perioder, tror jeg. Kunsten ligger i ikke at ryge for langt ud i de helt gamle vaner, tror jeg, og min oplevelse er, at det bliver lettere med tiden. Du skal nok nå det! :)

   Svar
 7. Kære Jane.
  Ville også have kommenteret dit opslag om morgenmad. Jeg er sådan en der tænker morgenmad når jeg slår øjnene op om morgenen. Jeg er rigtig sulten og jeg skal have noget at spise NU. Og sådan har jeg altid haft det. Og jeg har haft svært ved at blive ordentligt mæt, og vente til frokost. Har altid spist noget
  Youghurt, havregryn, Chia grød på mandelmælk eller rugbrød. Under 2 timer efter er jeg bare sulten igen! Forsøger at spise fornuftigt mellemmåltider, gulerødder eller en drikkeyoughurt eller sådan. Og folk sagde nåh du har da bare et godt stofskifte og sådan, er tynd og kan lide sundt mad, lækre salater og bare den tanke om at putte noget ordentligt i min krop. Og jojo, da også burger, pizza osv ind imellem bevares..
  For 1 års tid siden blev jeg bekendt med din bog fordi jeg vist søgte en opskrift på nettet. Og hold da op, hvor du kan inspirere mig. Ikke bare med din mad men med ‘livet midt imellem’.
  Men det her lchf way of life lød alligevel interessant. Nuvel, jeg har 3 børn der skal op og afsted om morgenen inden jeg selv kører på job kl 7, så jeg synes det er svært at få kød eller proteiner ind i morgenmaden. Jeg ved godt det er meget et spørgsmål om at strukturere, og de dage jeg får spist bedre kan jeg tydeligt mærke en forskel i min krop. Min træner siger også at jeg skal spise protein om morgenen.
  Nå men det jeg egentlig vil sige, er at det giver rigtig god mening for mig at tænke kød og protein ind i mine måltider og i det hele taget tænke i den sammensætning, som du lever efter.
  Og jeg er ikke ude på at tabe mig, er tynd nok men vil gerne opleve bedre gennemgående mæthed dagen igennem.
  Så, tak for inspiration, tak for dejlige nemme og gode retter (vi laver BLA tit kyllingehapsere med bearnaisedip, børnene elsker det), tak for din umiddelbare og dejlig genkendelige måde at møde verden på og bare tak for dig. Hvor er jeg bare glad for at få nogle redskaber til ‘sulten’ – det er der sgu ingen, der før har foreslået mig.
  Mange hilsner fra en trofast læser og fan
  Maj-Britt
  PS. Er lige begyndt at putte kokosolie i min kaffe. Mumsi!

  Svar
  • Maj-Britt, hvor er det bare skøn læsning. Og du lyder jo helt ligesom mig. Jeg var også ‘sund’ og ‘tynd’ men i kæmpe mistrivsel og hele tiden sulten. Uanset hvor store bjerge af havregryn, jeg spiste. Det glæder mig sådan, at det ikke altid behøver handle om vægt men også mere om forbedret livskvalitet, bedre energi, velbefindende etc.

   Så tak til dig for at du tog dig tid til at skrive. Det glæder mig virkelig meget :)

   Svar