Hvad er forskellen på LCHF og Keto?


Er LCHF og Keto det samme? Eller hvad er forskellen på LCHF og Keto?

Har du også spekuleret på det og på hvorfor mine første bøger hedder LCHF, mens de to sidste hedder Keto? Det vil jeg gerne prøve at uddybe i dag.

Er LCHF og Keto det samme?

Ja, dybest set er LCHF og Keto det samme. Det er bare to forskellige ord. Keto svarer til det, vi tidligere har kaldt ‘striks LCHF’, dvs. den helt kulhydratfattige variant, hvor kulhydraterne begrænses til så lidt som 20-30 g pr. dag og kroppen kommer i ernæringsmæssig ketose.

Ketose er en metabolisk tilstand, hvor kroppen primært forbrænder fedt. Det ved du sikkert allerede.

Jeg har aldrig været helt tosset med ‘striks LCHF’. Jeg synes, ordet ‘striks’ har en negativ klang og på den måde kan jeg bedre lide Keto, som jeg opfatter som mere neutralt.

Keto er også det ord, de primært bruger i udlandet og da mine bøger jo udkommer i udlandet også, gav det mening at skifte.

Men der er også en anden forklaring og den er lidt mere personlig.

Fokus på fedt gav mening for 8 år siden

Jeg har spist og skrevet om Low Carb/LCHF i snart 10 år. Jeg skrev min første bog, LCHF Spis dig mæt og glad, i 2012. Det er altså 8 år siden.

Vi havde en markant anderledes sundhedsdiskurs dengang. Fedt var usundt, farligt og fedende og det var ekstremt kontroversielt, at der pludselig kom en bog, som talte for, at man fint kunne spise fedt. Endda også mættet fedt. Gisp!

Det var en kæmpe omvæltning for de fleste og det var meget svært at ryste fire årtiers fedtforskrækkelse af sig. LCHF – Low Carb High Fat – var på det tidspunkt et rigtig godt navn, for det lå jo ligesom i navnet, at man var nødt til at øge fedtindtaget.

Så når folk viste mig deres mad på Instagram og den bestod af to magre kyllingebryster og en halv avokado og de sagde: Se Jane, High Fat, så kunne jeg sige: Mjaaaaah…. men måske vil du gerne nøjes med det ene kyllingebryst og i stedet lægge lidt mere fedt til…

Så min opgave de første mange år var at lære folk at turde spise fedt igen. Nej du skal ikke købe Cremefine og Cheasy Fraise og tørre slankeoste. Du skal købe ægte cremefraiche og fuldfede oste. Den slags :)

Læs også: Hvor meget fedt skal man spise på Keto?

Hvis fedt er godt, må mere fedt være ENDNU bedre…

Fedt er stadig vigtigt men på et eller andet tidspunkt i den proces skete der et skifte. Der skød grupper op her og der, som havde en forståelse af, at hvis fedt var godt, så måtte meget fedt være bedre. Og de begyndte at spise virkelig meget fedt. Halve pakker smør blendet ned i kaffen. Fed cremefraiche og flødeskum spist med ske. Fedt, fedt, fedt.

Og fedt var jo stadig vigtigt, men det her tog bare overhånd.

Og det lever stadig. Forleden fik jeg en mail fra en, der gerne ville spørge til, om det var meningen, at man skulle have kvalme hele tiden. Hun startede dagen med en bulletproof kaffe med 60 g fedt og havde det bare så skidt. Hun havde endda prøvet at spise en masse ost til, men det hjalp ikke på kvalmen.

60 g fedt skyllet ned i en drik med en masse ost ville dælme også give mig kvalme.

Jeg foreslog hende at følge mine Keto-bøger og spise rigtig mad (kød, grøntsager, fedt) i stedet for at drikke fedt.

Man skulle tro, at det var indlysende, men det er det ikke. For når du hele tiden kan læse, at du skal spise mere og mere og mere fedt og at løsningen på alting er at spise mere fedt, jamen så ender vi med sådan nogle oplevelser.

… men hvorfor taber jeg mig ikke?

Imens fokusset på fedt levede i bedste velgående, var det, som om kulhydratrestriktionen røg lidt i baggrunden. Hvorfor spise kød, grøntsager og fedt, når man kan spise low carb brød, pandekager og vafler – selvfølgelig toppet med flødeskum – og kager med sødemidler. Mørk chokolade var røget på plus-listen, mens gulerødder og tomater var blevet fy-ord.

Det er jo ikke, fordi bagværk, sødemidler og kager aldrig kan have en plads, men de løber bare ret hurtigt op i kulhydrat (og kalorier) og de er heller ikke særligt effektive til at opnå den appetitdæmpende effekt, som faktisk er ret vigtig, hvis målet er vægttab.

Det kan du læse mere om her: Derfor er der ingen bagværk og desserter i mine Keto-bøger

Og pludselig har vi så en situation, hvor fedtindtaget er højt og hvor proteinindtaget er gledet i baggrunden og hvor kulhydratindtaget også er for højt. Altså en slags High Fat, Low Protein, Moderate Carb.

Det er bare ikke rigtigt der, hvor vi oplever, at effekten på vægt eller helbred er helt god.

Og det havde jeg faktisk brug for at distancere mig lidt fra.

Jeg ved godt, at det er et super salgsargument, at man kan få lov at beholde sine dårlige vaner og stadig gå ned i vægt, men jeg har ikke lyst til at være med til at sælge den idé længere.

Kostplaner til vægttab med LCHF og Keto

Men LCHF og Keto kan altså sagtens være i samme familie. Her laver jeg lidt forskel ved at jeg lader Keto være lidt højere i proteinindhold og en my lavere i fedtindhold, mens jeg lader LCHF være en my lavere i proteinindhold og lidt lavere i fedtindhold.

Og begge dele kan altså sagtens fungere. Det er mere et spørgsmål om hvad man lige trives bedst med.

Hvis jeg skal give et bud, fungerer de fleste godt med det lidt højere fedtindhold i starten, mens man kan slippe afsted med et lavere fedtindtag senere, når kroppen er blevet komfortabel med at tage fra egne lagre.

Find LCHF kostplan her og Keto kostplan her (begge er lavet med helt lavt kulhydratindtag og er til vægttab)

Real Food Keto

Derfor finder du kun i mine bøger og online kurser det, jeg kalder Real Food Keto. Det er Keto uden alt det skøre og her er ingen pandekager og vafler og flødeskum eller smør blandet med sødemidler. Det er rigtig mad. Grøntsager, kød og fedt. Supervelsmagende, fordi råvarerne er ægte og sammensætningen god og maden mætter og tilfredsstiller uden at give kvalme.

Og jeg siger dig, det er effektivt. Tusinde gange mere effektivt end det andet.

Nu er der så opstået en fejlagtig forståelse for, at man skal spise 80% fedt på Keto og derfor proteinbegrænse også og jeg giver sgu snart op. Jeg synes, det er et risikabelt spor at begive sig ud på og jeg har ikke set nogle gode studier, der indikerer, at det er en god idé at begrænse protein, hvis vægttab er målet.

Men, men… jeg øver mig i at tage ansvar for det, jeg siger, skriver om og anbefaler og ikke for, hvad allemulige ude på internettet siger og gør. Hvis folk vil den vej, så fint med mig. Så bliver jeg bare herovre på min egen banehalvdel, hvor vi til gengæld skaber ægte Kick-ass resultater. På både vægt og helbredsmarkører.

Hvad er forskellen på LCHF og Keto? Læs om Low carb vs keto

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

46 kommentarer til “Hvad er forskellen på LCHF og Keto?”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Jeg har lige fået dine to gl bøger om lchf!
  Vi har fulgt keto siden 2/1 og vil gerne løsne lidt op!
  Der er ingen udregninger på opskrifterne i bøgerne- og du omtaler lchf som stricks, normal, og liberal. Hvordan ser jeg forskellen?

  Elsker dine opskrifter og podcast 🫶🏻

  Svar
  • Hej Helle
   Det kan du i teorien ikke uden at lave energiberegningerne. Forskellen ligger i dit samlede kulhydratindtag for dagen. Hvis du er lidt bekendt med at tælle kulhydrat, kan du formentlig godt sjusse dig frem til hvornår du lander på 20-30 g, hvornår du ligger omkring 50 og hvornår du nærmer dig 100 g.

   Sådan i løse overskrifter vil det se sådan her ud:
   20-30 g: Kun kulhydrater fra grønne grøntsager
   50 g: Grønne grøntsager + lidt rodfrugt eller frugt
   100 g: grønne grøntsager, rodfrugter, lidt frugt og evt. en kartoffel til aftensmaden

   Det er sådan jeg ville tænke det (uden at overtænke det :))

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg har et spørgsmål ang. LCHF vs Keto. ?

  På Keto, når kroppen er fedtadapteret, forbrænder man fedt som primær energikilde og bruger af kroppens eget fedtlager.
  Men er kroppen også fedtforbrændende når man spiser almindelig LCHF?
  – eller hvad taber man sig af når man spiser efter de principper og ikke længere er i Ketose?

  Jeg har alle dine bøger, både om LCHF og keto og jeg er selv i gang med keto med vægttab for øje, men jeg synes ikke jeg kan finde svaret nogle steder .

  Jeg ved godt at vægttabet kommer af kalorierunderskudet og Ketose bare er en ekstra sidegevinsts og jeg havde stor succes med at tabe 16 kg på 3 mdr. med keto efter min første graviditet og nu her efter anden er jeg startet igen og mangler “kun” 12 kg.
  Jeg elsker keto og alt, hvad det bidrager med, men det er også en ret striks levemåde, så jeg tænker at gå over til LCHF når jeg er ved at være i mål vægttabsmæssigt for at få lidt mere varieret kost ind.

  Men hvad sker der så med min metaboliske tilstand når jeg øger kh indtaget til 30-50g om dagen i stedet for 20-25g?
  Og vil jeg, hvis jeg fortsætter med at være i kalorieunderskud, blive ved med at tabe mig og forbrænde eget fedt og eller går kroppen tilbage til at bruge sukker som primær energikilde?

  Jeg kan ikke finde svaret nogle steder og er lidt forvirret over den egentlige forskel rent metabolisk??‍♀️

  Hilsen Anna ?

  Svar
  • Hej Anna

   Det lyder stadig som om du blander tingene lidt sammen. Om kroppen er primært fedtforbrændende eller ej er ligegyldigt for vægttabet. Kroppen forbrænder til enhver tid både kulhydrat og fedt og i kalorieunderskud taber du fedt (spiser du alt for lidt og alt for lidt protein taber du også muskelmasse men det er ikke det, du spørger til, som jeg læser det).

   Keto og LCHF er kostretninger som kan gøre kalorieunderskuddet nemmere. Der er også en metabolisk fordel ved at kunne veksle mellem forbrændingstyperne kulhydrat og fedt, men ift. vægttab er det stabile blodsukker og den gode appetitregulering, der bærer det. Disse kan siges at være en følge at den fedtforbrændende metabolisme men vi ved det faktisk ikke rigtigt med sikkerhed.

   Der er ikke en kant, du falder ud over sådan HOV, nu forbrænder jeg kulhydrat. Ny forbrænder jeg fedt. Se det i stedet som en vippe. Jo færre kulhydrater du spiser, jo mere fedt forbrænder du. Og omvendt. Men igen, ift. vægttab er det (i teorien) lige meget.

   Og at øge dit kulhydratindtag med sølle 10g kulhydrat, vil jeg næsten garantere at du slet ikke bemærker på det her tidspunkt i processen.

   Så det korte af det lange: Jeg tror, du overtænker det. Det behøver du ikke. Find det leje kulhydrat, du trives med og hvor du føler at du kan få dine gode resultater samtidig med at du nyder livet. Det er det, der er den vigtige opgave❤️

   Svar
 3. Hei Jane

  Jeg har prøvd LCHF før ved flere anledninger og har aldri fått det til, fordi jeg aldri har klart å venne meg av sukkeret og frukten. Så kjøpte jeg boken din Keto og ble så glad over at jeg kunne slippe alt av Bulletproof Coffe og fokuset på et rikelig fettinntak. Oppskriftene i den første Ketoboken er virkelig gode og jeg liker fokuset på protein og grønnsaker, så jeg ville bare takke for den jobben du gjør ? (forresten så nailer jeg LCHF om dagen , første gangen jeg har klart det- og det er takket være oppskriftene i den boka?)

  Svar
 4. Jeg endte inde i en kæmpe boghandel i Hurup og der stod to af dine LCHF bøger, jeg havde jo læst dit opslag her og var forsikret om at jeg fint kan bruge opskrifterne, nu har jeg snart kørt keto i en del måneder og været på kick start. Når jeg går forbi spejlet er det en krop i forandring jeg ser ❤️

  Svar
 5. Hej,
  På et eller andet tidspunkt vil jeg springe på dit kursus keto på 4 uger men har hørt at når man tager blodfortyndende medicin er det ikke særlig godt at spise for meget af de forskellige slags kål da det påvirker medicinen/effekt. Har du nogen erfaring med det fra andre? Mvh Stine

  Svar
  • Hej Stine
   Ja, det kan der sagtens være noget om. Kål er dog helt valgfrit at spise på Keto. Men jeg synes, du skal drøfte dette med din læge først. Bare for en sikkerheds skyld.

   Svar
 6. Hej Jane.
  Min kæreste vil gerne starte op på keto på 4 uger og med vægttab som resultat. Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne støtte op omkring det, men jeg har ikke rigtig brug for at tabe mig. Kan jeg være med på de 4 uger sammen med ham, eller er den primært for overvægtige?

  Mvh

  Svar
  • Du kan fint spise med på maden og du kan også fint supplere med kartofler, rugbrød osv.

   Vægten afhænger jo af energibalancen. Dit sigte er derfor at spise nok for at undgå vægtnedgang.

   Svar
 7. Hej igen Jane.
  Ok jeg er solgt!!!
  Jeg har lånt LCHF Spis dig mæt og glad på E-reolen.
  Skal i boghandlen i morgen;-)
  For 15 år siden levede jeg 8 måneder efter bogen “Hvorfor sukker er farligt”. Har ALDRIG haft det bedre. Af en dum årsag fortsatte jeg ikke. Men kan jo genkende så mange ting. Den anbefalede dog at slutte dagen med en bagt kartoffel, så tryptofanen kunne gøre underværker med dagens indtag af protein. Jeg tænker at LCHF hjælper på det jeg har spurgt til i det, der står i “spørgsmålene” nedenunder dette skriv. Tak for god inspiration!!
  Hilsen Pia

  Svar
  • Ej hvor godt Pia. Jeg har også læst og brugt den bog mange gange i ‘gamle dage’ og det var også en kæmpe øjenåbner for mig at det kunne føles så godt at leve uden sukker :)

   Svar
 8. Hej Jane.
  Er fuldstændig ny i keto/LCHF universet. Har primært lymfødem, er på vej i overgangsalder (måske:-)), vil gerne leve sundere.
  Hvad er forskellen eller ligheden mellem ovennævnte og antiinflamatorisk mad???
  OG kan jeg bruge fermenteret mad i forhold til de førstnævnte??
  Venlig hilsen
  Pia

  Svar
  • Ketose ER en anti-inflammatorisk tilstand :)) Læs mere om det her: https://www.madbanditten.dk/keto/antiinflammatorisk-kost/

   Ift. den medieskabte ‘antiinflammatoriske kost’ ved jeg ikke hvor forskellen er. Formentlig er der færre kulhydrater i Keto.

   Kender du den amerikanske gruppe for Keto med lipødem/lymfødem? Ikke fordi der er så meget anderledes der men der er i hvert fald ligesindede, der benytter Keto med det formål.

   Svar
   • Hej igen og tak for svar. Har lige tjekket de sider om keto og lymfødem. Men da jeg ikke er så skarp på engelsk, , nøjes jeg med at blive bekræftet i, at det er den vej jeg vil. Har lige hentet dine to bøger om LCHF. Og sidder så og læser, at det er keto, der er det du gør mest i nu.
    MEN! jeg bruger altså mine nyindkøbte skatte og det jeg kan finde på din side her:-).
    Det er lidt uoverskueligt, men jeg vil gerne igang. så det gør jeg!
    Vi snakkes ved.
    Hilsen Pia

    Svar
 9. Tak for en lille remindere til “os alle” om huske hvad det her i virkeligheden drejer sig om.
  Jeg er med i et par fb-grupper. I forsøg på inspiration… Men det folk mest lægger op er billeder af desserter og brød-lignende ting (et eller andet tosset brød lavet i mikroovnen vinder stort indpas… Hvem pokker bruger overhovedet en mikroovn mere?). Det pudsige er at hvis folk så lægger et madbillede op, hvor der feks er lidt tomat på, så skrives der rask væk “det er ikke keto”. Så bliver jeg lidt træt.
  Og med inspiration fra dig, så melder jeg mig ud af dem lige nu. Og bruger dine bøger og din blog og IG.
  Og et par andre professionelle i din kaliber. Der er for mange mennesker med for mange mærkelige kilder, som forvirrer mig mere end de gavner.
  Så tak igen for dine altid sobre, letforståelige indspark. Du rammer altid plet.

  Svar
  • Tak Luise.
   Og ja, det er en underlig skævvridning, der er sket. I det sidste 1-2 år er henvendelserne til fra folk, der kommer i knibe pga. råd fra de grupper, steget helt vildt. Og jeg bliver chokeret, når jeg hører om hvad det er, de spiser.

   Svar
 10. Kære Jane,
  Men hvis man nu er glad for LCHF a la din “ældre” stil… hvad tænker du så?? Jeg har levet efter de principper i lang tid. Befinder mig godt. Skruer ned for kulhydrater, hvis der har været gået skudder mudder i kosten eller der har været for mange festligheder og vægten derfor skal justeres lidt. Jeg kan til en hver tid lave mange af klassikerne.
  Jeg har altid kokosfibre, loppefrøskaller og elsker mange af opskrifterne på pandekager, desserter osv. Jeg tabte 22 kg ,da jeg begyndte på LCHF og holder mig nogenlunde på mit vægttab her efter 6 år.
  Men vil du mene, at der er for meget fedt i denne “gamle” kostmåde??

  Svar
  • Hvor er jeg glad for at du spørger :)
   Jo, jeg synes bestemt, det har sin berettigelse stadig. Og de fleste mennesker har jo også en form for fornuft og forstår godt at man ikke skal spise en bradepande brownie hver dag, hvis målet er vægttab.

   Det, jeg er ked af er, hvis folk starter ud med pandekager med flødeskum, yoghurtmorgenmad med nøddemysli, vafler, kager, boller osv. og oplever at vægten enten står bomstille eller går op og derefter konkluderer at LCHF/keto ikke virker.

   Og så er jeg især ked af idéen med at hele måltider skal erstattes af fedt, fordi fedt har opnået en eller anden status, hvor kalorier åbenbart ikke længere har betydning.

   Men jeg synes i den grad, at alle former for Low Carb kost har sin berettigelse og jeg befinder mig egentlig også bedst i en bredere variant end Keto. Men starter man for bredt risikerer man også at hænge fast i ingenmandsland, hvor det aldrig bliver rigtig godt med energien og det er også synd, synes jeg.

   Derfor kan jeg bedst lide idéen i at man starter smalt og får overstået en del af fedt-adapteringen og derefter kan man udvide sine muligheder. På den måde har man fået smag for hvad det er Keto faktisk kan og herefter se, hvor langt man kan trække den, før de gode effekter forsvinder.

   Håber det giver mening :)

   Svar
 11. Kære Jane
  Dette er måske mere et stort spørgsmål end en kommentar på dit indlæg herover…
  Jeg har før spist efter lchf principper med et dejligt resultat – ikke voldsomt stort vægttab men fordeling af vægt på en sund måde og bare generelt mere velvære.
  Lang historie kort røg jeg af den gode livstil pga en masse bøvl og stress og skilsmisse og hvad har vi… og nu her ca to år efter er der bare røget alt for mange kilo på igen.
  Jeg trives simpelthen ikke i min krop. Og derfor tænkte jeg at jeg ville gå tilbage til lchf eller keto… eller hvad det nu er…
  MEN – og her kommer spørgsmålet egentlig…. Jeg følger et par grupper på FB for at inspiration til maden og jeg bliver SIMPELTHEN hægtet af at regler, kh tælling, keto-målestiks, restriktioner ifht grøntsager og generelt bøvl… Jeg synes lchf var dejligt fordi det var ukompliceret (til en vis grænse) og jeg har rigeligt med målinger og deslige, fordi jeg har diabetes 1 og tager insulin. Så… er det sådan keto er? Hvis jeg ville melde mig på et ketoforløb hos dig, er det så kh tælling og ketosemålinger man skal forberede sig på? Jeg spørger fordi jeg tænker at det kunne være godt med en kickstart for mig – men ved også med mig selv at jeg ikke kommer til at måle/tælle så meget, som jeg fornemmer “det nye” er?? Håber det her gav mening ?
  Kh Rikke

  Svar
  • Hej Rikke
   Virkelig godt spørgsmål. Jeg ser det sådan, at det er forskellige veje til det samme. Man kan enten måle, veje og tracke og på den måde spise ‘hvad man vil’ men bare holde sig inden for sin kulhydratgrænse eller man kan fokusere på at lægge det rette på tallerkenen og lade det give den regulerende effekt. Sidstnævnte er jo også i den grad, min foretrukne model, men det er selvfølgelig helt individuelt.

   Både min seneste Keto-bog (Keto på 4 uger) og mit online kursus lægger op til, at man skal lade målingerne falde i baggrunden og lære at mærke kroppen mere. Altså en slags kombination af keto og intuitiv spisning. Personligt er det den model, jeg tror, giver bedst langsigtet resultat men det er også noget, man skal være parat til, hvis man altid har målt, vejet, talt osv. Insisterer man på at måle/tælle, gør man bare det, men min anbefaling er at man ikke gør.

   Ift. mine LCHF-bøger synes jeg, ‘det nye’ her mest er, at jeg har taget mange af de ting ud, som jeg har erfaret bringer folk i problemer, dvs. brødene, desserterne, kagerne, sødemidlerne. Det er ikke fordi de ikke kan findes, det er bare for at skelne mellem hvornår vi spiser mad og hvornår vi spiser søde sager. Så lidt mere back to basics faktisk.

   Håber det giver mening – ellers spørger du bare igen :)

   Svar
 12. Åhh Jane, det er præcis derfor jeg elsker at følge med på “dit hold” Det er rigtig mad ???
  Har fulgt LCHF grupper på FB og syntes netop det du beskriver er uappetitteligt, og ikke har meget med mad at gøre.
  KH
  Gitte

  Svar
  • Ja jeg ved fuldstændig hvad du mener. Hvorfor er det nogen skal tage noget, der er godt og så gøre det skørt? Æggefaste, fedtfaste osv. For helvede, vil I faste, så gør det! Drop de der spiseforstyrrede og ødelæggende tiltag. Som du kan høre, er det godt jeg ikke er medlem. Suk.

   Grunden til at det irriterer mig er at gængse folk ikke skelner. LCHF er vel LCHF. Og pludselig bliver jeg taget til indtægt for den slags og det irriterer mig grænseløst :-/

   Svar
 13. Hej Jane.
  Er lige startet op på KETO på 4 uger. Mere fedt vil vel udfordre nyrerne, da de skal bruge mere energi på at nedbryde protein end kulhydrater – og hvad med kolesterol? Det savner jeg bliver nævnt i bogen – hvad er din holdning til det, og hvorfor er det ikke nævnt? Bh Pia

  Svar
  • Hej Pia
   Idéen i keto er at vi forsyner kroppen med energi fra ketonstoffer i stedet for kulhydrater/glukose. Derfor vil omdannelsen af protein til glukose blive mindre og mere et back up system, så snart fedtforbrændingen/ketose indtræffer. At sigte efter at forsyne sig med energi fra protein er sjældent en succes.

   Kolesterol kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/keto/keto-og-kolesterol/

   Svar
 14. Hej jane
  Jeg har købt begge dine keto bøger, jeg har været i gang siden april og har tabt 6 kilo, og det er trods af at jeg gentagende gang er røret i brød fællen, jeg mangler nået sprødt og knasende, har du et godt forslag ?
  Håber dine 4 årstider opskrifter kommer i bog udgave mvh Annette

  Svar
   • Min anbefaling er helt klart også chiaKNÆK, jeg laver en portion, deler dem i 20 og så indeholder et stykke 2g KH – jeg spiser et sammen med mine to-tre morgenæg, lidt grønt og en skive ost. Jeg spiser det hver dag (ligesom jeg tidligere spise skyr med knas og bær).
    Mit daglige indtage af et enkelt chiaknækbrød gør, at jeg ikke går kold i KETO og kommer til at savne ristet rugbrød :)

    Svar
  • Hej Annette

   Hvad med at spise noget spidskål? Der er da temmelig sprødt :-)

   Enten skåret i salat eller som en slags brøderstatning i form af spidskålsblade med noget pålæg ovenpå.

   Vil mene at der er flere vitaminer i lilla end hvidt spidskål.

   Rød peber kan også bruges som noget sprødt (også eventuelt som brøderstatning)

   Svar
  • Jamen jeg har jo sådan set heller aldrig anbefalet, at man er vegetar på LCHF eller Keto. Jeg synes også det virker superbesværligt og at man hellere skal vælge noget andet, hvis man gerne vil være vegetar.

   En mere liberal Low Carb kost tror jeg giver et mere tilfredsstillende og langtidsholdbart resultat. Det er det, jeg har taget udgangspunkt i her: Low Carb Vegetar

   Svar
 15. Ingen vafler, siger du? Kostplanen til uge 2 i din “Keto på 4 uger” indeholder så ikke mindre end fire gange vafler, men ok …

  Jeg forstår godt budskabet og er i øvrigt helt enig, jeg syntes bare det var lidt sjovt :)

  Svar
 16. Hej Jane.
  Hvorfor er der kun oksefars-retter og ikke retter med anden oksekød i “keto på 4 uger”, for det er der jo i dine andre bøger….
  Og er kalkun ikke lige så godt som kylling på keto? Det har du nemlig heller ikke mange opskrifter med :)
  Er ellers vild med dine madopskrifter:)
  Hilsen Majbritt

  Svar
  • Øhm det er der jo heller ikke. Der er surf and turf med steak, gullashsuppe med oksebov, stirfry med oksestrimler osv. Men jeg laver altid en overvægt af opskrifter med hakket okse, når jeg laver hverdagsmad fordi det er dem, der bliver lavet oftest.

   Og ja, jeg synes kalkun er lige så fint som kylling og de er næsten identiske sammensætningsmæssigt og kan nemt byttes med hinanden :)

   Svar
 17. Hej Jane.
  Har du nogle gode ideer til at få sneget noget protein ind? Jeg synes det er svært at nå op og spise 100-150 gram protein om dagen (jeg vejer omkring 100 kg), især når jeg ikke kan spise morgenmad.. Jeg spiser meget æg og kylling men er ved at være lidt træt af det.. :)
  På forhånd tak.

  Svar
  • Godt spørgsmål. Det er svært og det er faktisk pudsigt at det i en vægttabsproces pludselig er svært at spise ‘nok’. Jeg kan ramme 100 g på en nogenlunde spontan kost men 150 g ville jeg også synes var en stor udfordring.

   Mit første råd er at altid spise protein først og derefter grønt + fedt. Fedtmængden kan det være nødvendigt at skære lidt ned, måske ikke så meget i måltiderne men udenom. Dvs. ingen fløde i kaffen og den slags.

   At vælge magre proteinkilder kan også være en hjælp. Jeg oplever at jeg med fx kylling, fisk og magert oksekød som roastbeef fx lykkes med at spise mere protein end hvis proteinkilden indeholder meget fedt. I mine Keto-bøger, hvor opskrifterne jo er energiberegnede lander disse ofte omkring 50 g protein pr. portion.

   Man kan blande ekstra æggehvider og den slags i omeletter men det gør jeg altså ikke. Jeg spiser bare godt med kød/fisk/fjerkræ til alle måltider og supplerer med ost, æg og den slags.

   Så i virkeligheden ikke så meget mere hjælp end ‘just do it’ :)

   Rigtig god fornøjelse.

   Svar