Husjagt i Spanien – del 2


Som du måske husker fra indlægget Drømmen om et hus i Spanien, kigger vi efter et hus i Sydspanien. Det er en drøm, der opstod under Corona-nedlukningen sidste år, og som sendte os en tur derned i sommer for at kigge på et par huse. I sidste uge var vi afsted igen på forlænget huskig-weekend.

Fire spændende huse

Vi tog afsted torsdag og havde lejet et lille hyggeligt byhus i udkanten af Cómpeta. Det var en fin base til at køre rundt i området.

Vi så fire huse i alt. Alle gode og spændende huse, som jeg er sikker på, vi sagtens kunne have fået noget godt ud af. Men desværre var ingen af dem lige ‘vores hus’.

Vi blev dog lidt klogere på, hvad det er, vi skal ende med, og hvad det er, der er vigtigt og mindre vigtigt. Og vi fik undersøgt lidt nye områder også, så vi kan udvide vores søgning en smule. Vi har hidtil kigget mest oppe i bjergene, men så denne gang et enkelt hus lidt tættere på kysten. Det gav os mulighed for lige at få lidt frisk havluft og nyde palmetræer og vilde papegøjer, hvilket virkelig er specielt for et par nordboer som os.

Flygtige forelskelser

Det er følelsesladet at kigge efter hus. Jeg husker det, fra da vi kiggede efter vores hus her i Valby. Nogle gange forelsker man sig i et hus, man er nødt til at opgive. Enten pga. økonomi, eller fordi det bliver solgt til anden side, eller fordi det viser sig ikke at kunne de ting, man gerne vil have, det skal kunne.

Denne gang var det mig, der faldt pladask for et hus. Jeg trådte bare ind på grunden og følte, at her hørte jeg hjemme. Desværre fik Søren slet ikke samme følelse, og så går det jo ikke.

Og det er nok også meget typisk for den måde, vi angriber sådan et projekt på. Jeg er spontan og styret af følelser og mavefornemmelser og han er mere rationel og styret af fornuft og praktik. I sidste ende er det godt nok, for det betyder, at vi lander et sikkert sted i midten.

Men det var svært, både at acceptere, at det ikke skulle være det, og det var svært at rejse tomhændet hjem. Jeg tror, vi begge havde håbet/forventet, at vi ville byde på et af husene denne gang. Vi havde endda købt bobler, som vi kunne fejre med, når det skete. Oh well…

Sydspanien i december

Men det var dejligt at opleve Sydspanien om vinteren, som er den årstid, vi på sigt kommer til at bruge huset mest. Der var sol og blå himmel, hvilket er lige det, jeg skal bruge, for at holde den forbandede vinterdepression for døren.

Temperaturen er lun men ikke varm. Det giver perfekte muligheder for alverdens aktiviteter, som vi elsker, som vandring, træning, løb, cykling, osv.

Midt på dagen er det lunt nok til at sidde eller ligge og slappe af i en solstråle, og det føles bare så energigivende på denne her årstid. Jeg kan slet ikke have det der endeløse mørke i Danmark på denne her årstid.

Forhåbentlig bedre held næste år

Men dette var bare en hurtig update på projektet. I var mange, der syntes, det var hyggeligt at læse med i sidst og virkelig mange, der er så heldige, at I allerede har et hus på de kanter.

Vi leder videre og satser på, at næste år bliver året, hvor vi finder det helt rette hus.

Competa, Andalusien, Spanien
Competa, Andalusien, Spanien
Competa, Andalusien, Spanien
Competa, Andalusien, Spanien
Jeg skal SELVFØLGELIG have et avokadotræ
Overvej lige at have en udsigt som denne
Algarrobo, Andalusien, Spanien
Jane Spanien
Jeg er et lykkeligere menneske, når jeg får lys og sol
Algarrobo, Andalusien, Spanien

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Husjagt i Spanien – del 2”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane

  EJ,, et avokadotræ… selvfølgelig skal du det, hvor fedt. :) Det er så spændende ,, kan man få nogen fif til hjemmesider I bruger til at lede på? Følger spændt med på jeres jagt

  Svar
  • Hej Vian
   Ja ikke? Ville være så perfekt at gå ud i haven og plukke en avokado💚

   Vi har en ejendomsmægler og det er mest hende, der finder boliger til os. Men vi følger også selv med på hjemmesiden Idealista. Det er en slags spansk Boligsiden, hvor alle boliger til salg offentliggøres. Her har vi sat søgeagenter op og får et par boliger om ugen, vi lige kigger på :)

   Svar
 2. Har I overvejet Tenerife?🤔. Lidt længere flyvetur, men MEGET bedre klima. Faktisk verdens bedste klima i nogle områder. Har haft bolig der i 18 år, og hjælper nu professionelt købere.

  Svar
 3. Åh ja, lyset. Det er nemlig slet ikke varmen der er vigtig. Ja ja det er også dejligt at vinterfrakken mest er et fashion statement. Men at træde ud i klart solskin midt i januar og trave en tur i storslået natur. Det er godt for sjælen.
  God jagt.

  Svar
  • Ja det er det virkelig. Og måske lige at sidde i en solstråle midt på dagen og mærke solen varme i ansigtet. Åh så dejligt altså❤️

   Svar
  • Desværre ikke Frigiliana. Området derovre er så fantastisk men desværre også temmelig dyrt.

   Og ja, Tina Scheftelowitz har (havde?) B&B derovre. Min nye medarbejder Anne har arbejdet for hende i gamle dage❤️

   Svar
 4. Kære Jane. Glæd dig til I når denne drøm. Vi har hus v kysten 15 min. fra malaga og nyder de mange ture ned i lyset 😎 når mørkest her i Cph. God jagt. Mvh Anja

  Svar
 5. Hej
  Hvor er det I kigger på hus??jeg har familie der bor lidt uden for Malaga lidt oppe i bjergene..de vil måske sælge deres hus snart…just saying!

  Svar
    • Det kommer lidt an på stand og størrelse og hvad der skal gøres ved det. Vi kigger efter noget med en del plads, gerne delt mellem hovedhus og gæstehus. Måske 3 soveværelse i hovedhus og 1-2 i gæstehus. Private og stille omgivelser. Smuk udsigt. Lyder det som noget, der kunne være et match, er du velkommen til at sende info og billeder til jane[@]madbanditten.dk❤️

     Svar