Husjagt i Spanien – del 3


I vinterferien var vi tilbage i Sydspanien for at se på huse. Vi havde de to teenagere med denne gang, så vi boede inde i Malaga, hvilket var super hyggeligt. Der er pragtfuldt dernede på denne her årstid. Masser af lys, sol og varme. Som en dejlig, lun forårsdag herhjemme. Vi hyggede rundt i byen, gik i butikker, shoppede og spiste ude.

Stor håb og mavepuster

Fordi vi havde Silas og Vega med, havde vi været ekstra kritiske med de huse, vi skulle se. At køre rundt i bjergene er ikke sådan helt vildt interessant, især ikke hvis man har tendens til køresyge, så vi var indstillede på kun at se noget, der reelt var en chance for, at vi ville købe.

Og det var alle gode huse, vi så, men særligt et af husene lå helt i toppen af favoritlisten hos både Søren og jeg, så vi var virkelig spændte. Og huset var virkelig perfekt. Virkelig, virkelig perfekt ned til mindste detalje. Næsten. For desværre lå det helt åndsvagt ift. udsigt. Området var gudesmukt og virkelig begavet med de smukkeste udsigter, jeg nogensinde har set. Men dette perfekte hus lå med udsigt lige ind i en kedelig, brun bjergside. Bare sådan der. Brun.

Og det går selvfølgelig ikke. Man kan lave stort set alting i selve huset om. Men man kan ikke flytte et bjerg ændre udsigten. Ej men vi var så skuffede! Kæmpe mavepuster.

Så intet hus til os i denne omgang. Til gengæld har vi fået snævret området, vi ønsker at købe i, gevaldigt ind, og vi er blevet klogere på, hvad der er vigtigt, at huset har. Så forhåbentlig kommer der snart noget, der passer til os.

Malaga – skønt rejsemål i vinterferien

Jeg har været i Malaga en enkelt gang for 20 år siden, hvilket vist mest var en slags druktur, så på en måde var det min første rigtige tur. Og stor stemme til Malaga. Skønt sted at holde vinterferie. Hyggelig by, masser at se, mange butikker, fineste madmarked og gode restauranter.

Vi havde lidt overskyet og let køligt vejr to af dagene og ellers op mod 20 grader og sol. Vi havde en striktrøje på først og sidst på dagen men midt på dagen var det rigeligt varmt til at sidde i bare arme på restauranter, sole på terrassen og bade i jacuzzien – Seriøst, hvorfor har udlejningsboliger i Spanien jacuzzi? Skøreste opfindelse altså men selvfølgelig et hit hos to teenagere.

Se mere til vores husjagt i Spanien her: Husjagt i Spanien

Malaga Sydspanien
Madmarked i Malaga
Malaga Sydspanien
Malaga Sydspanien
Malaga Sydspanien
Malaga Sydspanien
Jacuzzien på tagterrassen

Dagstur til Granada

Et af husene, vi skulle se, lå en halv times kørsel fra Granada, så vi så vores snit til at besøge denne by også. Og sikke en positiv overraskelse. Så fin og hyggelig.

Huset var desværre ikke det rette, men det er ikke sidste gang, vi har kørt til Granada.

Sneklædte bjerge og Alhambra
Canillas de Aceituna
Solhungrende dansker
Måske den bedste udsigt nogensinde

Michelinrestaurant i Malaga

Den sidste aften spiste vi på JCG (José Carlos Garcia), som er en 1-stjernet Michelinrestaurant. Det er altid en stor oplevelse og noget, vi husker og taler om i årevis efter. Oplevelserne i sydeuropa er dog lidt af blandet karakter, synes jeg. Denne her går heller ikke over i historien som den bedste nogensinde.

Vi fik deres tasting menu med…. 15-18 retter eller lign. og det var altsammen godt og spændende, men alligevel ikke rigtigt WOW! Servicen fulgte heller ikke helt med stedet, hvilket var ærgerligt.

Men vi storhyggede os og fik smagt en masse spændende ting. Fx en mousse af søpindsvin, hvilket var første gang for mig. En særlig oplevelse var også, da de til en af retterne serverede en cocktail med gin og friskpresset grapejuice. Virkelig lækkert men spøjst at den blev serveret til teenagerne uden varsel. Der var dog ingen klager fra dem – haha!

Cava på terrassen inden afgang
Michelinrestaurant i Malaga (José Carlos Garcia)
På Michelinrestaurant i Malaga (José Carlos Garcia)
Michelinrestaurant i Malaga (José Carlos Garcia)
Østers med noget margarita-gelé
Michelinrestaurant i Malaga (José Carlos Garcia)

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Husjagt i Spanien – del 3”

Skriv en kommentar

 1. …..og så sætter du lige Restaurante Matiz (kombinationen af teksturer og smag, bare wow) på listen og Balausta (forstår godt det er en Michelin anbefaling, inspireret af JGB) :-)

  Mine foodie smagsløg klapper af glæde

  Svar
 2. Hej elsker også at være sydpå men lejer lejlighed her på en lille ø porto santo tæt på maderia, har udsigt til havet 300 meter væk og her er meget få turister så at sige næsten ingen. Stor lejlighed 400 euro om måneden og det er næsten umuligt at finde sådan et sted, der er et site det hedder idealista der kan man købe el leje hus el lejlighed i Spanien el Portugal og Italien både private og ejendomsmæglere og er gratis og det er nr 1 site i Spanien og Portugal. Har lige lejet en stor lejlighed oppe i santa Lucia på gran canaria og det er langtidsleje. Så kan man rejse lidt rundt og bo forskellige steder og har ikke noget der binder en det samme sted😊🏝️🏊

  Svar
  • Hvor lyder det fuldstændig fantastisk! Langt væk fra den mørke, danske vinter!
   Vi bruger også idealista til at finde relevante huse og så kommer vores lokale ejendomsmægler dernede selvfølgelig også med forslag.

   Svar
 3. Ej, skønne billeder, og hvor er de børn blevet store og næsten-voksne teenagere :-)
  Fortsat god jagt på det eneste ene skønne hus til jer !
  /Dorit

  Svar
  • Ja ikke? De er så store og det er virkelig som at have to små voksne. Så dejligt og så vemodigt på samme tid❤️

   Svar
  • Vi boede inde i Malaga denne gang, fordi vi havde de to teenagere med. De kræver lidt mere liv og leben end os to ‘gamle’. Vi havde lejet en lejlighed, der lå lige bag det store madmarked. Perfekt placering❤️

   Svar
 4. Vi har IKKE et hus, men en lejlighed 30 min. kørsel fra Malaga mod Marbella. Vi vil hellere have en lejlighed end hus, pga. Forpligtelserne.
  Vil aldrig bytte den for noget ❤️❤️❤️ håber I finder jeres perle.

  Svar
 5. Jeg er på vej til Málaga på søndag. Det er ikke den store gourmetby som f.eks. Barcelona, desværre
  For 4 år siden faldt jeg tilfældigt over denne lille perle, og endte med at spise der 3 ud af 5 dage. Sjældent har mit foodiehjerte været så begejstret. Jeg har anbefalet denne til alt og alle lige siden og har kun fået positive tilbagemeldinger, så tip til næste besøg på de kanter:
  https://eltapeodecervantes.com/

  Om Vesterbro-versionen af selvsamme ved jeg endnu ikke, men den sydlandske vibe mangler jo nok…

  Svar
 6. I kommer til at elske et hus i Spanien.
  At købe hus i Spanien er noget af det bedste vi har gjort for vores familie.

  Svar
  • Eej men vi glæder os også SÅ meget. At have et sted at stikke af til, når vinteren bliver alt for mørk, kommer til at betyde alverden for mig❤️

   Svar
  • Tak – det håber jeg virkelig også. Det er superbøvlet at lede efter hus så langt væk hjemmefra, så jeg håber, vi snart kan bytte husjagten til husejertitlen❤️

   Svar
 7. Skønne billeder. Håber virkelig I finder drømmehuset en dag. Når det sker forventer jeg flere lækre billeder OG opskrifter på spansk mad 😅

  Svar
  • Taaak – og jeg LOVER både flere billeder og lækker mad fra de egne. Ej men der er jo så dejligt dernede❤️

   Svar