Chiagrød med bærsylt og havtorn


Hvad skal jeg spise om morgenen, hvis jeg har travlt, eller hvis jeg ikke kan lide æg? Chiagrød med bærsylt og havtorn, måske! Den smager skønt, når man lige lærer at forene sig med konsistensen (men det kan man faktisk godt), og så har man mulighed for at gå i pynte-selvsving, og det elsker vi jo!

Chiagrød med bærsylt - LCHF

Chiagrød med bærsylt og havtorn

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
5 minutter

Ingredienser

Pynt

Sådan gør du

 • Hæld chiafrø, hampefrø og vanilje i et glas sammen med kokosmælk og rør det godt rundt.
 • Sæt i køleskabet med låg på. I den første times tid kan det være en god idé lige at røre lidt i den ind imellem, så du sikrer dig at chiafrøene ikke ender som en hård klump nede i bunden.
 • Næste morgen rører du den igennem en gang mere, putter lidt bærsylt i og pynter med dit yndlings-gejl på toppen. Det smager fannerme godt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chiagrød til morgenmad

Hvorvidt chiagrød med bærsylt mætter, vil jeg lade være op til jeres vurdering. Fedtenergiprocenten er jo tårnhøj, når den er lavet på den fede kokosmælk, så den mætter helt bestemt.

Til gengæld ligger den jo let i maven i forhold til kød, æg og grønt. Jeg synes, at sidstnævnte mætter længere, men har det rart med at veksle med chiagrød ind imellem. Og ellers fungerer chiagrød med bærsylt godt som dessert en dag, hvor man har lyst til lidt lækkert.

Morgenmad uden æg

Chiagrød er bestemt ikke det eneste du kan spise til morgenmad uden æg. Jeg har samlet en hel masse foreslag lige her: Morgenmad uden æg. Derudover kan du læse mere om Keto uden æg lige her: Keto uden æg.

Chiagrød med bærsylt - Morgenmad uden æg - chiagrød LCHF
Chiagrød med bærsylt - Morgenmad uden æg - chiagrød LCHF

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

44 kommentarer til “Chiagrød med bærsylt og havtorn”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hejsa
  Nu er jeg godt nok forvirret.
  Hvis man laver din ciagrød der står op over så er den på 18,8 kulhydrat. Så er der jo ikke meget tilbage til de 20 kulhydrater på en hel dag. Hvornår er det lige man skal spise alle dine lækre opskrifter så? Der er jo mange som kommer meget højt op i kulhydrater??
  Hvornår kan man sætte kulhydrat forbruget op og stadig gå ned i vægt? Har været på keto siden første august med Max 20 kulhydrater om dagen med 2 måltider og faste fra kl 19-11.

  Svar
  • Chiagrød er ikke egnet til keto og da slet ikke hvis du kun spiser to gange om dagen. Hvordan vil du nå at spise 100 g protein hvis et af dine måltider er næsten proteinfrit? Det er derfor jeg så tit gentager at Keto er kød, grøntsager og fedt. Ikke sødt/blødt i skål, brød, bagværk osv. Der er ikke plads til det.

   Spiser du Low Carb og for vægtvedligehold går det nemmere. Det er en misforståelse at alle mine opskrifter ‘er Keto’/egnede til vægttab. Alle mine opskrifter er Low Carb og mange egnede til Keto også, men nogle spiser jo for vægttab, andre for vægtvedligehold og andre igen for muskelopbygning. Det kræver alle forskellige strategier og forskellig sammensætning. Alle skal kunne finde noget, der passer ind i den kontekst.

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg spiser normalt skyr iblandet lidt chiafrø og med hakkede mandler og friske bær som topping. Er der ikke noget jeg kan iblande/putte på så det opfylder LCHF? Har hidtil tænkt at de ca. 20 hakkede mandler gjorde det ud for det fedt måltidet skulle indeholde? Hvis ja, kan du opliste mængder, så måltidet matcher kcal indtag på en god morgenmad.

  Kh Anja

  Svar
  • Det er svært for mig at sige for du er jo allerede ude i en morgenmad, som jeg helst ikke anbefaler. Jeg anbefaler ikke skyr og ikke yoghurt men i stedet rigtig mad baseret på kød, grøntsager og fedt. Som fx disse forslag: https://www.madbanditten.dk/keto-morgenmad/

   Min erfaring er helt enkelt at det skaber langt, langt bedre resultat end sød/blød morgenmad spist med ske. Vil man gerne spise disse, tror jeg, det er bedst kun at gøre det en sjælden gang imellem.

   Dette gælder i øvrigt hvis målet er vægttab. Er målet bare vægtvedligehold kan man jo slippe afsted med langt flere ting :)

   Svar
 3. Hej Jane

  Jeg laver chiagrød på skyr og mælk.. Har prøvet med kokosmælk med det er ik lige mig… Men er det meget forkert i forhold til LCHF..
  Jeg får gerne lidt bær på og mørk chokolade ;)

  KH Sine

  Svar
  • Chiagrød på skyr og mælk er ikke LCHF. Den indeholder jo ingen fedt. Hvis den fungerer for dig, synes jeg, det er det, du skal fokusere på :)

   Svar
 4. Jeg har ikke helt opfattet om man tager på ved at spise chia frø eller om man ryger ned i vægten, vil i være søde at skære det i pap for mig? :-)

  Svar
 5. Chaigrød – det er velsmag :-) havde ikke ingredienser til opskriften, men chaifrø, den lækre kokosmælk og blåbær på frost… og mums lækker lilla chaigrød morgenen efter!

  Svar