Chiagrød med bærsylt og havtorn


Hvad skal jeg spise om morgenen, hvis jeg har travlt, eller hvis jeg ikke kan lide æg? Chiagrød med bærsylt og havtorn, måske! Den smager skønt, når man lige lærer at forene sig med konsistensen (men det kan man faktisk godt), og så har man mulighed for at gå i pynte-selvsving, og det elsker vi jo!

Chiagrød med bærsylt - LCHF

Chiagrød med bærsylt og havtorn

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
5 minutter

Ingredienser

Pynt

Sådan gør du

 • Hæld chiafrø, hampefrø og vanilje i et glas sammen med kokosmælk og rør det godt rundt.
 • Sæt i køleskabet med låg på. I den første times tid kan det være en god idé lige at røre lidt i den ind imellem, så du sikrer dig at chiafrøene ikke ender som en hård klump nede i bunden.
 • Næste morgen rører du den igennem en gang mere, putter lidt bærsylt i og pynter med dit yndlings-gejl på toppen. Det smager fannerme godt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chiagrød til morgenmad

Hvorvidt chiagrød med bærsylt mætter, vil jeg lade være op til jeres vurdering. Fedtenergiprocenten er jo tårnhøj, når den er lavet på den fede kokosmælk, så den mætter helt bestemt.

Til gengæld ligger den jo let i maven i forhold til kød, æg og grønt. Jeg synes, at sidstnævnte mætter længere, men har det rart med at veksle med chiagrød ind imellem. Og ellers fungerer chiagrød med bærsylt godt som dessert en dag, hvor man har lyst til lidt lækkert.

Morgenmad uden æg

Chiagrød er bestemt ikke det eneste du kan spise til morgenmad uden æg. Jeg har samlet en hel masse foreslag lige her: Morgenmad uden æg. Derudover kan du læse mere om Keto uden æg lige her: Keto uden æg.

Chiagrød med bærsylt - Morgenmad uden æg - chiagrød LCHF
Chiagrød med bærsylt - Morgenmad uden æg - chiagrød LCHF

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

44 kommentarer til “Chiagrød med bærsylt og havtorn”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg er lige startet på LCHF sammen med min mand og vi er vant til at spise havregrød om morgen og vil derfor gerne holde fast i at spise grød, fx chiagrød. Men jeg kan ikke helt finde ud af de de frø – skal de ligge i blød inden man bruger dem, og hvordan når man bruger dem i brød, pandekager osv.? Til sidst ved du noget om i forhold til når man er gravid og mængden af chiafrø?

  Hilsen Michelle

  Svar
  • Ja chiafrø skal udblødes for at gelere. Her ligger de fx i kokosmælk hele natten. Jeg ved ikke med chiafrø og graviditet andet end at jeg vil sige, at variation generelt er en god idé og særligt under graviditet. Kender du kokosgrøden? Den er lidt speciel men kan også vokse på en :)

   Svar
 2. Hej Jane!

  Vil man kunne bruge fløde i stedet for kokosmælk? Er nemlig ikke så tosset med kokossmagen :-)

  På forhånd tak for svar og god weekend!

  Svar
 3. Hey :)!

  Har været samtlige supermarkeder og endda helsekost butikker igennem for at finde den kokosmælk. Hende damen i den lokale helsekost viste et andet produkt kaldet kokoscreme som er et alternativ til piskefløde. (God til bagning og desserter) kan man bruge den i stedet for den ekstra cremy kokosmælk du bruger i dine opskrifter på chaigrød ?:)

  Mvh. Maria – mega stor fan af dine opskrifter, endelig er det sjovt ar spise sund mand !!:)

  Svar
 4. Hej Jane.
  Hvis man vil gøre den striks LCHF hvad kan man så toppe den med? Og er det ok med lidt raw chokolade pulver?
  Tak for dejlig inspiration…vh Rikke

  Svar
 5. Takker for det hurtige svar, de er nu købt og skal helt klart afprøves sammen med noget hjemme lavet blåbær syltetøj :)

  Svar
  • Jeg tror, de er afskallede. Købte nogle hele engang og dem endte jeg med at kassere for jeg kunne ikke finde ud af om de kunne spises sådan :-/

   Svar
 6. Hej Jane
  Dejligt at se noget vegansk her på bloggen – og god anledning for mig til at skrive til dig omkring dette, som jeg længe har gået og overvejet.
  Mange ville nok tænke, at det er lidt ironisk at jeg som næsten-veganer og noget der ligner ‘high CARB low FAT’ diæt (stadig) følger dig her på bloggen. Jeg har tidligere været glad for LCHF (troede jeg), men som sagt har jeg nu valgt at gå den helt modsatte vej i form af veganisme og hermed et overvejende højt indtag af kulhydrater.
  Jeg har fuld respekt for, at du har fundet en livsstil der passer til dine behov, og dette bør ikke forstås som kritik eller et forsøg på at omvende dine kostoverbevisninger. En af grundene til, at jeg stadig følger dig dagligt er bl.a. fordi, jeg synes du virker som et meget sympatisk og jordnært menneske. Det er generelt bare svært ikke at synes om en type som dig.
  Anyway, min tvivl ift. din livsstil går på, hvor vidt det kan være sundt at indtage så mange animalske produkter + et højt fedtindtag og begrænsede mængder frugt i længden.
  Jeg ved ikke om du har hørt om bogen “The China Study” eller filmen “Forks over Knives”, som begge forklarer sammenhængen mellem de største udbredte sygdomme (hjertesygdomme, kræft, diabetes, fedme osv.) og indtaget af animalske fødevarer. Begge kilder portrætterer verdens største undersøgelse indenfor ernæring, og jeg vil anbefale dig at se nærmere på dem. Det er super spændende og informativ læsning om hvorfor, vi skulle minimere – eller endnu bedre – udelukke animalske fødekilder helt fra vores kost – både i forhold til vores egen sundhed men også set ud fra et etisk synspunkt.
  Jeg er meget spændt på at høre din reaktion og mening omkring denne livsstil. Måske er det helt ude i hampen for dig, eller måske vil du tage det til dig og introducere dig selv for denne livsændrende måde at spise på. Jeg tror i hvert fald på, at modsat mange andre diæter og livsstile, så passer en vegansk, platebaseret kost til alles behov.

  Tak for altid spændende læsning her på bloggen på trods af vores forskellige overbevisninger :)
  Mvh Rebecca

  Svar
  • Det er dejligt, du stadig har lyst til at læse med, Rebecca :) Jeg kender godt The China Study, men jeg har set det pillet fra hinanden så mange gange, at jeg ikke længere regner det for noget, må jeg indrømme. Og egentlig er jeg også lige her ligeglad med videnskab. Hvis jeg skulle vælge en anden kost end LCHF, ville jeg også vælge veganisme. Eller nok snarere raw veganisme. En plantebaseret kost tiltaler mig meget, måske især fordi det kød, vi har adgang til er så udpint, at jeg ofte rammes af decideret kødlede. Desværre synes jeg ikke, jeg trives godt uden kød. Og slet ikke uden fedt! Men fedt må man vel stadig spise, medmindre man spiser det der 80-10-10, ikke? Mine forsøg med kødfri kost (i det små) har ikke været vellykkede, men jeg forestiller mig, at der må være en tilvænningsperiode, ligesom der er på LCHF. Jeg bliver nok næppe full blown veganer, men jeg kunne sagtens gå i retning af mindre kød og mere grønt (bare jeg må beholde fedtet) for jeg synes, der er masser af ting derfra, som jeg sagtens kan bruge. Og jeg er slet ikke afvisende overfor, at forskellige mennesker trives på forskellig kost :)

   Svar
 7. Hej Jane. Lyder rigtig lækkert, den må jeg prøve i morgen tidlig.
  Et helt urelateret spørgsmål: Hvor har du købt dine ispinde forme? Jeg har nu siddet og googlet i en halv time, og jeg kan simpelthen ikke finde nogle ordentlige. Er der nogen der ved hvor man kan finde sådan nogle?

  Svar
 8. Hej Jane
  Jeg har et spørgsmål.?? I bog nr 2 har du en opskrift på græskar/squask kage, den ville jeg jo gerne prøve at lave, man kan jo ikke få græskar på denne tid af året kan jeg ikke bruge lidt mere squash og evt en lille smule gulerødder, hvad vil du anbefale

  Svar
 9. Hej Jane.
  Jeg elsker også denne morgenmad. Det er som at spise dessert om morgenen.
  Jeg bruger ikke hampefrø, men blander 2 spsk. Græsk yoghurt 10 % i, når den kommer ud af køleskabet. Jeg topper med bær og en lille smugle frø blanding ( sesam, hørfrø og græskarkerner )
  Jeg spiser den ikke hver morgen, men nok 2 gange om ugen. Syntes den mætter godt og længe. :)

  Svar
 10. Kan man bruge den alm fede kokosmælk? Jeg kan nemlig ikke finde den creamy variant i nærheden af hvor jeg bor :(

  Svar
  • Jeg synes resultatet bliver klart bedst med den Extra Creamy. Men der er stor forskel på kokosmælk, så det kan godt være, du kan finde et mærke, hvor det bliver fint. Irmas økologiske synes jeg fx er fin, hvid og rimelig homogen…

   Svar
 11. Synes det er meget frø?!
  Anvender selv 2 spsk til 1 ds kokosmælk.
  jeg foretrækker så at blande “grøden” med 1-2 spsk græsk yoghurt eller cremefraiche dagen efter. Men så er den jo ikke længere helt mælkefri. :-)
  Til gengæld rækker portionen af grød til 2 dage.

  Lige en lille note. Levnedsmiddelstyrelsen er stadigt lidt comme ci, comme ca når det gælder chiafrøene og anbefaler at vi ikke indtager mere end 15g om dagen. Eftersom jeg også spiser chiafrøknækbrød som kommer jeg ret godt derop hver dag.

  / Bettina :-)
  http://www.big-time.dk – en blog om LCHF liv og mad på den fede måde.

  Svar
  • Tak for et godt råd om blanding med youghourt eller creme fraiche, har nemlig prøvet denne form for morgenmad, men det vokser lidt i munden på mig da jeg ikke er voldsomt glad for kokos smagen, det vil blive prøvet.

   Svar
   • Velbekomme – håber det får din morgengrød tiol at glide lidt mere gelinde ned. Hvis det er kokossmagen, der volder dig lidt kvaler, så synes jeg klart at græsk yoghurt er bedst til at dæmpe den.

    / Bettina :-)

    Svar
 12. Chiagrød er skøn morgenmad – og blir den lidt for fast i det over natten, Ka den røres op med lidt fløde – og fløde er jo som bekendt, ikke at kimse af vel ? ;-)

  Svar
 13. Det ser lækkert og nemt ud – I like!
  Men jeg kender ikke denne Chiafrø – hva er det for en fætter, hvad er den go til/for? :)

  Svar
 14. Hej Jane
  Du har sikkert fået spørgsmålet før, men hvor køber du chiafrø henne? Jeg ved godt, at man kan få dem i de fleste større supermarkeder efterhånden, men måske du havde fundet et sted, hvor de er lidt billigere? :)
  Bedste hilsner, Kirstine

  Svar
 15. Tak, Chia er min favoritmorgenmad i disse dage, min ser således ud:
  32 g chia
  2 dl mandelmælk (af 5 dl vand og 1 dl mandel blendes og sies)
  Røres sammen, kan bruges ca efter 10 minutter
  Tilsæt yndlingsingredienser, mine er: maca, lakridsrodspulver, greenspulver, havtorn
  170 g bær: øko frosne solbær, hindbær og blåbær( taget op så de er netop tøede)
  ALt røres sammen
  Kværn 20 g gule hørfrø med 5 mandler i kaffekværn, brug som drys med et godt skud ægte Sri Lanka kanel
  MUMS og mæt det meste af dagen

  Svar
 16. Takk for nok et bra tips :)
  Du har en flott blogg, som jeg bruker ofte!
  Chia frø har jo et høyt karb innhold – kan kostfiber trekkes fra? Hvilket merke bruker du og hva er karb innhold ?
  -Ellen –

  Svar
  • Det har jeg ikke lige regnet ud. Jeg er ikke så nøjeregnende med den slags. Chiafrø vejer jo ikke meget, så mængden man får i sig er jo ganske lille. Til gengæld er fedtenergiprocenten høj med den fede kokosmælk. Det synes jeg er mere relevant :)

   Svar
   • Jeg spiser selv liberal ;) har blitt kvitt migrene og fått en bedre hverdag <3
    men min venninne striks og i ketose,og hun er ekstremt opptatt av dette .

    Svar