Hummerhaler med persille, hvidløg og chili


Hummerhaler er sådan noget, jeg næsten kun får, når jeg besøger min far. Vi spiser nemlig godt hernede i det sydfranske. Desværre er vores tid her snart slut for denne gang, og arbejdet kalder igen for en stund, indtil det bliver “rigtig sommerferie”. Det har været utroligt dejligt for krop og sjæl med sådan en lille ferie-indsprøjtning, og når vi tager hjem i aften, er vi mætte (helt bogstaveligt), udhvilede og solbrune.

Lækker gæstemad: Hummerhaler med hvidløg, persille og chili -- Madbanditten.dk

Hummerhaler med persille, hvidløg og chili

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
15 minutter

Ingredienser

Dressing

Sådan gør du

  • Først skal hummerhalerne rengøres. Det gør du ved at skylle dem under koldt vand og herefter skære en skarp kniv ned langs ryggen, brække dem åbne og trække tarmen ud. Det hedder at “røve” dem, hvilket mine børn syntes var megasjovt! Læg dem herefter fladt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Halver chili, fjern kernerne og hak kødet. Hak hvidløgsfedene og persillen også. Bland disse tre dele sammen i en skål.
  • Fordel persilleblandingen over hummerhalerne og stænk olivenolie udover. Pres også limesaft over og drys med salt og peber.
  • Opvarm ovnen på grillfunktion og grill hummerhalerne øverst i ovnen i ca. 8 minutter.
  • Rør dressingen sammen og server til hummerhalerne.

Noter

Hummerhalerne spises ved at man lige kører kniven ned langs siden og herefter bruger gaflen til at trække kødet ud. Ungerne skulle have lidt hjælp med den del.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jomfruhummerhaler – dejlig forret

I går fik vi jomfruhummerhaler til forret – eller Hummel-haler, som sportsdrengen blev ved med at kalde dem – og det er jo bare verdens dejligste sommermad. Udover at jeg elsker at spise den lækre mad, vi får hernede, elsker jeg også at se mine børn spise nysgerrigt med.

Når vi laver mad derhjemme, er det så nemt at falde i med, at man laver sit vante repertoire, fordi det er nemt og trygt. Men i virkeligheden kunne også jeg blive bedre til at udfordre smagsløgene lidt derhjemme. Så det tager jeg med hjem.

Hummerhaler kan være lidt svære at opdrive derhjemme, så du må nok en tur til fiskehandleren. Desuden tager de en times tid at forberede så start i god tid. Når først hummerhalerne er rengjort, kan du opbevare dem i køleskab og så bare grille dem, når det er tid, og på den måde er det en nem gæsteforret.

Et glas bobler til tilberedningen kan desuden anbefales, men til serveringen bør I drikke en god hvidvin, fx en Meursault.

Lækker gæstemad: Hummerhaler med hvidløg, persille og chili -- Madbanditten.dk
Lækker gæstemad: Hummerhaler med hvidløg, persille og chili -- Madbanditten.dk

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Hummerhaler med persille, hvidløg og chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg har købt bogen, og jeg lever ret nøje efter keto-princippet.
    Jeg taber mig ikke, og det forstår jeg ikke.
    Hvad gør jeg forkert?
    Mvh
    Steen

    Svar