Huevos Rancheros


Huevos Rancheros er mexicansk luksus-morgenmad. Dog formentlig også morgenmad, der bedst kan laves i weekenden eller ferier, hvor der er tid til, at der skal gøres lidt ekstra ud af det. I hvert fald kan jeg godt afsløre, at min hverdagsmorgenmad er liiidt mere simpel end denne her.

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
30 minutter

Ingredienser

Evt. som tilbehør

Sådan gør du

  • Skær peberfrugten og tomater i tern.
  • Fjern frøene i chilien og skær den i mindre tern.
  • Hak hvidløg og løg groft.
  • Opvarm fedtstof på en varm pande og steg løg, hvidløg, chili og peberfrugt sammen med spidskommen, koriander og røget paprika.
  • Tilsæt tomattern og lad det simre lidt. Krydr med salt og peber.
  • Lav to fordybninger i panden og slå æggene ud heri.
  • Skru ned for blusset og lad æggene stege, til hviderne er faste, men blommerne stadig er lidt flydende.
  • Fordel den revne cheddar ovenpå og lad den smelte.
  • Halvér avokadoen og skær kødet fra den ene halvdel i skiver. Gem den anden halvdel i en lufttæt beholder til en anden god gang.
  • Anret skiverne af avokado ovenpå æggene og drys med frisk koriander. Server med limebåde og evt. skybrød/oopsies.

Noter

Energiberegningen er uden oopsie/skybrød.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er Huevos Rancheros?

Den originale Huevos Rancheros er en traditionel mexicansk morgenmad bestående af en tortilla med fyld af æg, pico de gallo eller varm tomatsauce/salsa samt evt. bønner, ris, guacamole eller skiver af avokado.

Min opskrift er uden både tortillas, bønner og ris. Ellers er konceptet det samme; en slags varm salsa med stegte æg og skiver af avokado – og cheddar! I stedet for tortillas kan du evt. servere den med oopsies.

Retten minder på mange måder meget om shakshuka, som også er en ret med varm tomatsauce og æg. Det kan være svært at vælge hvilken en, der er bedst.

Morgenmad, frokost, aftensmad

Denne opskrift på huevos rancheros er også et fint eksempel på, at den samme ret snildt kan spises til alle måltider. Jeg ved godt, at mange har helt faste overbevisninger om, at bestemte ting kun kan spises på bestemte tidspunkter, men hvis jeg må give dig ét godt råd, så er det at give slip på sådan en begrænsende tanke. Alt kan spises til alle måltider.

Tænk lige hvor mange muligheder, det åbner for dig?!

I både Keto kostplanen og den nye Low Carb kostplan har jeg af samme grund kaldt opskrifterne/måltidsforslagene for M1, M2, M3 etc. Simpelthen for at understrege, at du ikke behøver begrænse dig selv til kun at bruge dem på bestemte tidspunkter af dagen.

Huevos Rancheros fra Keto bogen

Denne opskrift på huevos rancheros finder du også i min bog, Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt. Bogen giver dig en god og grundig introduktion til det at skifte fra kulhydratrig kost til næsten kulhydrat-fri kost og den giver dig god forståelse for hvad dette skifte betyder i din krop.

Bogen findes i boghandlen men den findes også som lydbog, og du kan lytte til den (oplæst af moi!), hvis du har abonnement på en streamingtjeneste som Mofibo, Nextory og lign.

Huevos Rancheros

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Huevos Rancheros”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?