Hvad skal I have til hovedret til nytår? Er du til det traditionelle eller det mere moderne?
Her giver jeg 8 bud på hvad du kan servere og spise nytårsaften til hovedret. Jeg elsker at lave mad til nytårsgæster og ofte består vores menu at både 4,5 og 6 forskellige retter + snacks… Se hvordan du selv kan sammensætte en nytårsmenu her.
Heldigvis er jeg god til at vælge noget, som kan laves i dagene op til nytårsaften, sådan at jeg ikke skal stå og lave mange forskellige retter på selve dagen. Det gælder især både snacks til nytårstalen og appetizers og nytårsdesserten.
Traditionel eller moderne nytårshovedret
Jeg har udvalgt 8 forskellige hovedretter, som du kan lave nytårsaften. Der er en blanding af både det tradtionelle som fx nytårstorsk med sennepssauce og så de mere kødtunge med noget lækkert oksekød.
Jeg tror, de fleste i dag spiser noget mere moderne, som jo så alligevel er gået hen og blevet klassisk fx hvid fisk eller skaldyr til forret fx jomfruhummersuppe, oksekød til hovedret og noget med chokolade til dessert. Det er sådan vores nytårsmenu som regel ser ud og det er også den menu, mange vælger af udbyde to-go nytårsaften kan jeg se. Måske fordi den nytårsmenu, som oftest falder i god jord – den er ‘safe’.
8 ideer til nytårshovedretten
- Kalvemørbrad med trøffelsauce og Pommes Anna af rodfrugter
- Oksemørbrad med svampesauce
- Culottesteg fx med lun kålssalat med karameliserede løg
- Roastbeef fx med bagte gulerødder med balsamico, feta og pinjekerner
- Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater med grønne asparges
- Nytårstorsk med sennepssauce
- Coq au vin blanc fx med rucolasalat med grillet pære og valnødder
- Oksespidsbryst med fransk løgsauce
Og mangler du en sauce? Så tjek sauce til nytårsaften
0 kommentarer til “Hovedret til nytår”