Honningristede nødder til osten


Honningristede nødder smager uhørt godt og det er den perfekte tilbehør til et lækkert ostebord. De søde (og salte og lidt stærke) nødder smager bare så godt sammen med ost. Kan du ikke lide ost, kan du også bare spise de honningristede nødder, som de er, men pas på, de er stærkt vanedannende.

Honningristede nødder - opskrift på det perfekte tilbehør til ostebordet

Honningristede nødder til osten

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 personer
|
30 minutter

Ingredienser

 • 400 g blandede nødder
 • 4 spsk honning
 • 1 havsalt
 • chiliflager

Sådan gør du

 • Vend nødderne i honning, salt og chili. Jeg brugte hænderne til at fedte det godt ind over det hele.
 • Klat nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10-15 minutter ved 150 g varmluft. Rod lidt i dem halvvejs.
 • Når de er kølet af, skilles de ad og puttes i lufttæt beholder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Honningristede nødder til osten

I dag har jeg arbejdet hjemme i håb om lige at nå et par småting. Det blev så i småtingsafdelingen, kan jeg godt afsløre. Det blev nemlig de honningristede nødder, der skal serveres til osten.

Når de er kølet af, skilles de ad og puttes i lufttæt beholder. Spændende om de holder til lørdag. Guderne skal vide, at Bounty’erne fra i går er (næsten) væk. Men det var jo også bare testmad. Genialt koncept.

Dinner Party

På lørdag er der det store dinner party. Gemalen fyldte nemlig rundt 1. juledag, men det er bare så dum en dag at holde fødselsdagsfest. Januar gik med travlhed og Thailand og februar, ja hvor blev februar egentlig af? Summa summarum, på lørdag kommer ti af vores bedste venner til 5-retters menu. Dinner party for voksne, og børn er ikke velkomne denne gang.

Jeg glæder mig vildt, men jeg er også en lille smule presset over at skulle lave 5 retter til 12 mennesker OG prøve at få vores hjem til at ligne noget, der ikke er blevet invaderet af børnemonstre.

Jobbet har været for sindsygt hektisk hele ugen, og jeg har været helt mast om aftenen og ikke orket at lave andet mad end aftensmaden – nå ja og bounty. Der er altid tid til Bounty!

Find opskriften på bounty her: Hjemmelavede bountybarer – bedre end originalen

Honningristede nødder - opskrift på det perfekte tilbehør til ostebordet
Honningristede nødder - opskrift på det perfekte tilbehør til ostebordet

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Honningristede nødder til osten”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lige en hjælp til næste gang du skal lave dine honning ristede nødder.Kør ud til din lokale biavler og køb honningen, når det lige er slynget. Nyslynget honning er flydende og putter du det i fryseren stopper du den proces, der gør honningen stiv. Alternativt kan du komme honningen i microovnen – uden låg – i ganske få sekunder og det vil blive flydende igen

  Ved at købe honningen direkte ved den lokale biavler får du et bedre og renere produkt, der består af 100 procent honning og uden tilsætningsstoffer. Der er en verden i forskel på smagen og farverne af honningen.

  Hilsen fra en biavler og fan af din hjemmeside

  Svar
 2. Arhmen, hånden på hjertet, det er sgu også lige ambitiøst nok med 5 retter til 12 mennesker. Særligt når man nærmest insisterer på at lave alting fra bunden. Men jeg elsker at holde middagsselskaber, og det er faktisk første gang i 5 år, at jeg skal holde et, hvor ungerne bliver passet og sover et andet sted, og jeg har mulighed for at stå uforstyrret i køkkenet det meste af dagen. Så fem er lidt et magisk tal her.

  Svar
 3. Fin detalje med nødder til osten. Især til lidt stærk ost, synes jeg, det passer super godt med noget sødt.

  Fem retter, altså gider du lige? Du får os andre (= mig) til at ligne nogen, der lige er flyttet hjemmefra og står og kæmper med at koge pasta, men må I alligevel få et skøøønt dinner party :-)

  Svar