Hokkaido-fritter med bacon og røget chilimayo


Græskar-sæsonen er over os, og jeg lavede derfor disse lækre hokkaido-fritter med bacon og chilimayo i fredags. Jeg spiste nogle af dem til frokost og efterlod resten til Søren, der fik besøg af “vinklubben”.

hokkaido-fritter med bacon og chilimayo -lækker opskrift med græskar

Hokkaido-fritter med bacon og røget chilimayo

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Røget chilidip

 • 50 g mayonnaise
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 nip cayennepeber

Sådan gør du

Hokkaido-fritter

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Halver hokkaido-græskar, skrab kernerne ud og skær resten i tynde skiver. Lad bare skrællen sidde på. Den kan sagtens spises (derfor helst øko).
 • Vend skiverne i olivenolie og rul bacon om dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og peber.
 • Bag i ovnen i 30-35 minutter.

Røget chilidip

 • Rør dippen sammen i en lille skål og server til hokkaidofritterne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Han havde cirklet om den varme grød i dagevis. Vinklubben kommer på fredag, hvad skal jeg servere for dem? blev han ved med at spørge. Sikkert i håb om, at jeg svarede, at jeg da lige kunne lave noget til dem.

Og det ville jeg da også hjertens gerne, men jeg har simpelthen ikke haft tid til det.

Til sidst kom han og spurgte direkte, om jeg ikke ville lave en lækker salat til dem, hvis han tog Silas til skills-træning fredag eftermiddag. Now we’re talking! Det er benhård forhandling på hjemmefronten, det her! :)

Hokkaido-fritter – storfavorit

Nå men jeg lavede i hvert fald hokkaido-fritter og en tomat-mozzarella-salat med en rest hjemmelavet pesto fra sommerfesten. Kød sørgede han selv for. Ungerne og jeg tog på hotel og overnattede, og han havde en fin aften med vinklubben.

Hokkaido-fritter har jo længe været en græskar-favorit herhjemme, men de bliver på ingen måder ringere med bacon om. Der er noget med den søde græskarsmag, den salte bacon og den stærke chilimayo, der går uhørt godt i spænd!

De smager så godt, at de også har fået plads i De bedste fra Madbanditten sammen med mine andre udvalgte favorit-opskrifter.

Nysgerrig på græskar og Keto? Læs med nederst i indlægget!

Om græskar og Keto

Græskar sender nogle gange chokbølger igennem Keto-folket. Lige hokkaido er egentlig relativt kulhydratfattig, men den er til gengæld noget nemmere at spise sig til flere kulhydrater i, end hvis man satte sig for at tygge sig igennem et hvidkål.

Om hokkaido passer ind i din kontekst, dit kulhydratbudget osv. gør jeg mig ikke til dommer over. Læs evt. om hvordan du kan undgå at selv helt kulhydratfattig kost som Keto bliver rigid og umulig at leve med her: Er det Keto?

hokkaidofritter med bacon og chilimayo -lækker opskrift med græskar
hokkaidofritter med bacon og chilimayo -lækker opskrift med græskar

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Hokkaido-fritter med bacon og røget chilimayo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det er lidt svært med at græskar. Umiddelbart er hokkaido ret kulhydratfattigt men hvorvidt det passer ind i striks LCHF, afhænger jo af din kontekst. Kan DU spise græskar og stadig opnå det mål med striks LCHF, som du går efter. I min kontekst tror jeg svaret vil være ja :)

   Svar
  • Dejligt at høre :)

   Jeg har tit lavet sellerifritter, altså af knoldselleri, men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave dem med bacon. Det tror jeg dog kunne blive ret så lækkert også!

   Svar
 1. De er SÅ lækre..!! Vi spiste rigtig mange i vinters.
  Så da jeg fandt et græskar i netto for et par dage siden, så skulle vi have græskar/bacon fritter.. mums?

  Svar
 2. Jeg har tjekket alt du har skrevet om Barcelona dejlig inspiration. Vil rigtig gerne på Flax & Kale men tror der skal overtalelse til hos min meget kødspisende bedre halvdel. Mon ikke en tur på den anbefalede burgerbar kan gøre tricket ? Den ligger lige rundt hjørnet altså 1 min væk, vi har luret den. I må så også have boet i Barceloneta da i var her? Men der er jo afsindig mange lækre steder at spise, tror ikke vore 14 dage er nok ? I går da vi gik rundt fandt vi det mest fantastiske sted hvor de solgte alt i pølser og skinke. Det var mega lækkert at kunne få et snack kræmmerhus med små stykker sortfods skinke, normalt for mit vedkommende har det været is der blev spist når man suser rundt, men her fik jeg stillet den lille hyggesult på allerbedste lchf manerer. Det var faktiske en fantastisk følelse for jeg har været den helt store sukkergris i mange år. Selv en tur på marked Boqueria var før en dragelsen mod slikket nu var det alt det spændende fisk der lokkede mig. Jeg er vild med at når de laver blæksprutte er det stort set aldrig fritteret, de er der men der er så mange muligheder og jeg elsker fisk. Nå det var en hel dagbog, men ingen tvivl lchf og Barcelona er en god combo ?

  Svar
 3. Lækker opskrift den skal klart prøves i efteråret. Lige nu står den jo på Barcelona her er skønt og varmt. Jane du har jo også været her og har mange lækre anbefalinger. Vil lige høre dig om du mon har en ide om det er muligt at købe smags neutral kokosolie her, det havde jeg satset lidt på, men har været i et par helse butikker hvor de ryster på hovedet. Er det mon fordi de ikke ved hvad jeg mener eller er det bare noget de ikke har? Godt jeg fik min fiskeolie med hjemmefra ??

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke. Jeg ville nok vælge kokosolie med smag. Eller smør hvis det er til madlavning. Kokosolie uden smag kan være alt fra god kvalitet til palmin så det gælder om at have tjekket producenten og/eller produktionsmetoden. Riiiigtig god ferie. Har du tjekket mine forslag til gode restauranter i Barcelona? Der er SÅ mange perler! :)

   Svar
 4. Hej Jane,
  Jeg har tænkt over et lidt mærkeligt hypotetisk spørgsmål – og nu stiller jeg det altså!
  For jeg har tænkt over, hvad man som LCHF-er helst vil spise, hvis man skal vælge mellem wienerbrød og en hvid tebolle. Tebollen har klart færrest kalorier, men til gengæld også det højeste kulhydratinhold. Wienerbrødet indeholder nogle flere kalorier, har også et højt kulhydratinhold, men også et højt fedtindhold (ægte smør)

  Hvedebolle (100 g): 1146 kJ / 8,8 g P / 2,8 g F / 54 g K
  Wienerbrød (100 g): 1793 kJ / 4,5 g P / 26,6 g F / 44,8 g K

  Hvad ville man/du vælge? Og hvorfor?

  Ved det er lidt underligt, men jeg synes også det er et spændende spørgsmål. For jeg ved at LCHF ikke er en lavkalorie-diæt, men derimod handler om næringsfordelingen, men gælder det også brød? Hvis man nu SKULLE spise det.

  Svar
  • Jeg forstår godt hvad du mener :)
   Hvis jeg skal vælge noget, der ligger langt udenfor rammerne, vælger jeg altid efter lyst. Hvad har jeg mest lyst til? Jeg ville slet ikke tage hverken kalorier eller kulhydrater i betragtning. Vi taler nydelse, og når jeg spiser noget, som jeg kun spiser sjældent skal det være noget særligt og det skal være det værd. Og det er en tebolle bare slet ikke. En kanelsnegl ved jeg ikke lige, men for nogen kan det jo være det, der gør det.

   Skulle jeg vælge ud fra et blodsukkerperspektiv ville jeg vælge tebollen men putte et tykt lag smør på, tror jeg. Men dybest set ville ingen af de to nogensinde kvalificere sig som noget særligt i min verden.

   Håber det gav mening :)

   Svar