Hønsesalat med bacon


Hønsesalat er jo det lækreste! I går lavede jeg en portion til frokosten, og det var bare den lækreste frokost længe.

Og når jeg siger hønsesalat, så tænker jeg ikke på de tarvelige nede i supermarkedets køledisk. Så tænker jeg på de labre hønsesalater, som de laver på caféer og frokostrestauranter. Hønsekød, champignoner, hvide asparges og bacon i en fed dressing af cremefraiche og mayonnaise. Arh men så godt!

hønsesalat bacon

Hønsesalat med bacon

4,34 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
15 minutter

Ingredienser

  • 400 g hønsekød eller kyllingebryst, tilberedt, gerne kogt
  • 100 g bacon sprødstegt
  • 100 g hvide asparges fra glas
  • 100 g champignon
  • smør eller kokosolie til stegning til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

Sådan gør du

  • Skær eller riv hønsekød (eller kylling) i mindre stykker. Hæld det i en skål.
  • Skær de slatne hvide glas-asparges i mindre stykker og put dem i skålen til hønsekødet. Du må ikke udelade de hvide glas-asparges. Det er dem, der i høj grad giver den gode hønsesalatsmag!
  • Rengør champignon og skær dem i mindre stykker. Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg champignonerne heri, til de er bløde. Drys med salt og peber. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og hæld dem herefter i skålen til høns og asparges.
  • Rør dressingen sammen i en skål. Rør nu hele molevitten sammen.
  • Knus et par skiver bacon over hønsesalaten inden servering og server resten af baconskiverne ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det gode ved at lave sin hønsesalat selv er også, at du selv er herre over fedtkvaliteten! Undgå såvidt muligt at bruge mayo lavet på solsikkeolie og vælg hellere en, der er lavet på rapsolie (selvom det også er et kompromis). Endnu bedre er selvfølgelig, at du laver din egen mayonnaise.

Se hvordan her: Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (Idiotsikker opskrift!)

Hønsesalat med bacon – lækreste caféfavorit

Den hjemmelavede hønsesalat kan både serveres på grøn salat eller på et stykke kernebrød,

Jeg serverede en grøn salat og resten af de stegte svampe til, og det var en dejlig frokost. En skive kernebrød (fx det lækre kernebrød med grøntsager) ville også have været dejligt under. Jeg havde dog ikke noget og nøjedes bare med salat.

hønsesalat med bacon, lækker pålægssalat - Hønsekød, champignoner, hvide asparges og bacon i en fed dressing af cremefraiche og mayonnaise. Arh men så godt!

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Hønsesalat med bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg tror aldrig man bruger friske hvide asparges i hønsesalat. Men det er da en fin idé at servere dem til.

      Svar
  1. Slatne hvide asparges må aldrig undervurderes!!😂
    Super lækker opskrift…. Når de danske er i sæson, får de slatne hvide selskab af de sprøde grønne, det kan også noget👌

    Svar
  2. Hej Jane. Kan den laves dagen før man skal spise den ? Tak for dejlige opskrifter :) bh Susanne

    Svar
  3. 3 stars
    Jeg kom lidt mere cremefraiche i, lidt citronsaft + frisk Esdragon, lille smule sukker. Også lidt mere champignons og asparges . Så havde jeg til to dage. Det gjorde underværker . Bruger næsten altid Esdragon til kylling. Om sommeren frisk om vinteren tørret.
    Ellers ville den være lidt kedelig( efter min smag)… selvfølgelig skal man smage den til , akkurat ligesom andet mad . Jeg ristede også kylling skindet fra kyllingen i går i ovnen sammen med bacon. Herligt.

    Svar
  4. Hej. Den opskrift er jeg da nødt til at forsøge – og jeg ved at champignon normalt er i denne ret. MEN jeg kan ikke lide dem !! og derfor kommer de ikke i.
    Men har du evt et forslag om jeg skal forsøge med andet eller bare undlade den helt?

    Tak.

    Mvh. Christina

    Svar
    • Intet problem at udelade dem. Put lidt ekstra asparges i, hvis du synes, der skal mere fyld i men ellers bare udelad.

      Svar
  5. Uha den er så lækker denne hønsesalat?.
    Et tip til jer der fra tid til anden laver hel kylling i ovn. Vi laver ofte en ekstra end hvad vi skal have til aftensmaden så vupti er der både til madpakker og til en lækker omgang hjemmelavet hønsesalat. Og når ovnen nu alligevel er igang så er den jo ligeglad med om der er en ekstra kylling inde så det sparer også på energien?

    Svar
  6. Lækkert. Prøv også at bruge Perlehønebryst med skins stegt i ovn ca 15 min ved 200 grader. Saftigt og en smule anderledes i smagen

    Svar
    • Tricket er måske at holde blenderen ned mod bunden længere. Det var der nogle, der foreslog i kommentarfeltet. Et andet trick er at bruge æggeblommer i stedet for helt æg. Men når det er sagt, så vil den næppe blive (og forblive) lige så fast, som den, du køber. Spørgsmålet er her ikke, hvad der er galt med denne, men snarere hvad der puttes i købeversionerne for at de bevarer den tykke konsistens.

      Svar
      • Jag håller inte med. Jag får enkelt min majonnäs så tjock att jag kan ställa en tesked i den utan att skeden välter! Hemligheten är att ha i mer olja. Ju mer olja, desto fastare blir majonnäsen.

        Har du lite hjemmelavet mayonnaise i köleskåpet nu? Ta den så ud, häll på ½ dl olja och kör med stavmixern så får du se att den direkt blir fastare :)

        Svar
        • Min bliver også sindssygt tyk men jeg oplever, at den skiller i køleskab efter nogle dage. Jeg har faktisk aldrig prøvet at blende den op igen, men det vil jeg da lige gøre. Tak for tippet! :)

          Svar
      • Hjemmelavet mayonnaise bliver da lige så tyk – måske mere- end købemayonnaise. Man skal piske afsindigt længe med nogle få dråber olie i starten. Olien og æggeblommen skal have samme temperatur. Man kan tilsætte en smule Dijonsennep lige i starten, så en man helt sikker på at den ikke skiller og at den bliver tyk. Efter en langsom og tålmodig start, kan man tilsætte enormt meget olie, bare det gøres lidt efter lidt. Den bliver faktisk stivere jo mere olie man kommer i. Et par dråber vand kan også redde mayonnaisen som ikke vil tykne, det kan en ny æggeblomme også. Men altså tålmodighed i sarten! (i Frankrig laves det altid hjemme!). Lidt citronsaft eller nogle dråber vineddikke gør det godt.

        Svar